EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord dollar.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord DOLLAR

Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Topman BP: “Trump blijft vriend van olie-industrie”

[...]

De oliebaas wees erop dat Trump zich naast die oproepen ook inspant om lastige regelgeving te schrappen. Daarbij zouden de hoge olieprijzen boven de 80 DOLLAR per vat ook in de sector zelf een “oncomfortabel” gevoel teweeg gebracht hebben. De prijzen zijn met bijna een derde gedaald van meer dan 86 DOLLAR voor een vat brentolie begin oktober tot minder 60 DOLLAR per vat nu.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

‘Amerikaanse DOLLAR gaat de komende jaren verzwakken’

De vooruitzichten voor de Amerikaanse DOLLAR zien er niet al te best uit. Morgan Stanley verwacht dat de munt de komende jaren zal verzwakken. Het stilvallen van het rentebeleid van de Federal Reserve zal er iets mee te maken hebben, maar vooral een groeivertraging van de Amerikaanse economie.

Het één heeft met het ander te maken. Als de Amerikaanse economie gaat vertragen, dan zal de Federal Reserve zich geneigd voelen om het rentebeleid in te tomen en het aantal verhogingen in te perken. Men verwacht namelijk dat de Amerikaanse centrale bank in 2019 een ‘pauze’ zal inlassen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Prijs Amerikaanse olie daalt naar laagste punt in jaar

De olieprijzen gingen donderdag weer duidelijk omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte daarbij tot onder de 50 DOLLAR (kleine 44 euro). Dat was voor het eerst sinds oktober 2017. Ook de prijs van Brentolie daalde verder.

De olieprijzen dalen al weken. Dat komt onder meer door berichten over een recordproductie in Saudi-Arabië, die de zorgen over een overaanbod al enige tijd aanwakkeren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

Je moet goed je best doen om álles fout te doen

De groeicijfers van de emerging markets, zoals Argentinië en Mexico, blijven achter. Volgens macro-econoom Kees de Kort komt dat door een combinatie van handelsproblemen, DOLLARleningen en interne politiek. Toch valt dat alles mee in vergelijking met Venezuela. Het land drijft op olie maar de economie krimpt met zestien procent. 'Je moet echt je best doen om dat voor elkaar te krijgen', stelt De Kort. 'Alles goed doen is moeilijk, maar alles fout doen ook.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

Bedrijfsschulden nemen harder toe dan de bedrijfsinkomsten

Tegen de huidige rentetarieven is het voor veel bedrijven interessant om vreemd vermogen op te halen. Dit is zelfs vaak aantrekkelijker dan uitgifte van aandelen. Toch is de recordjacht naar schulden de afgelopen jaren behoorlijk doorgeslagen en dat kan in de nabije toekomst een groot probleem gaan worden.

De groei van de wereldeconomie staat onder druk. Dit heeft deels te maken met het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump, maar ook deels met het veranderende monetaire landschap. Zo is de Fed gestart met het optrekken van haar belangrijkste rentestanden en dat is overal in de wereld voelbaar. De stijgende Amerikaanse rentes leiden immers tot stijgende rentelasten bij veel bedrijven (die leningen hebben in DOLLARs). Onder andere de meeste groeilanden gaan gebukt onder de stijgende rentes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs