EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord dollar.
Artikel 2881 tot 2885 met de

betekenis van het woord DOLLAR

Geplaatst op: maandag 15 december 2014

OPEC vergadert opnieuw medio 2015

Op de oliemarkt lijkt de rust te zijn teruggekeerd, hoewel van een krachtig herstel van de olieprijs nog geen sprake is. Voor een vat ruwe olie moet nog steeds ongeveer 65 DOLLAR betaald worden en dat is heel wat minder dan bij het begin van dit jaar. Hoe lang de olieprijs zo laag zal blijven, is uiteraard een vraagteken. Verschillende factoren spelen daarbij een rol.

De prijs van olie ligt voorlopig in de handen van de markt, zo stelt Marc Eeckhout van BNP Paribas. Het spel van vraag en aanbod speelt natuurlijk volop. Sinds de weigering van de OPEC, lees Saoedi-Arabië, om een productieverlaging door te voeren, is de olieprijs nog verder de dieperik ingedoken sinds zijn neergang midden juni.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

Deze markt van 1,3 biljoen DOLLAR komt in de problemen dankzij lage olieprijs

Aan de crash van de olieprijzen komt maar geen einde. Enkele maanden geleden maakte nog niemand zich zorgen over deze markt. Nu lijkt het erop dat de oliecrash een zwarte zwaan zou kunnen zijn die veel grotere gevolgen heeft voor de wereldeconomie dan eerst ingeschat. Welke andere markten lopen een risico op besmetting?

Olieproducenten proberen in de kosten te snoeien en schrappen allemaal investeringsprojecten. Maar zal dat hen kunnen redden? De voorbije jaren hebben ze allemaal massa’s geld geleend om hun aanbod op te drijven. De obligaties die ze uitgaven werden dikwijls in goeie tijden al tot de risicovolle “junk bonds” gerekend. Maar nu leren investeerders de echte betekenis van het woord “junk” kennen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

China lijkt van plan om de koe bij de hoorns te vatten

De evolutie op de oliemarkten is van dien aard dat er heel wat gevolgen aan verbonden zijn. De daling van de prijs heeft voor heel wat marktpartijen gevolgen en die zijn niet altijd even aangenaam. Aan de gevolgen voor de obligatiemarkten is bijvoorbeeld nog maar weinig aandacht besteed.

De lage olieprijs die voor een pak minder inkomsten zorgt voor de olieproducerende landen kan volgens Marc Eeckhout van BNP Paribas betekenen dat er minder ‘olieDOLLARs’ naar de financiële markten zal vloeien. Dankzij de stijgende olieprijzen kochten de grote oliemachten de afgelopen jaren massaal veel waardepapier op zoals Amerikaanse staatsobligaties, allerlei soorten bedrijfsobligaties, aandelen en vastgoed.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

Australië zucht onder lagere grondstofprijzen

Het begrotingstekort van Australië loopt ziender ogen op door forse prijsdalingen van een aantal grondstoffen. Het land, een van ‘s werelds grootste grondstofexporteurs, rekent voor de komende jaren op een prijspeil van 60 DOLLAR per ton ijzererts terwijl de begroting voor dit jaar werd opgesteld op basis van 92 DOLLAR per ton.

Dat zei minister van Financiën Joe Hockey zondag. De prijs van ijzererts is dit jaar bijna gehalveerd en bereikte vrijdag met 68,50 DOLLAR het laagste niveau in vijf jaar. De prijsdaling heeft ,,een grote impact gehad op onze begroting, evenals de dalingen van 15 en 20 procent bij respectievelijk kolen en tarwe”. De uitvoer van ijzererts is goed voor ongeveer 20 procent van de totale export.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

'OPEC vraagt Golfstaten te blijven investeren in olievelden'

Oliekartel OPEC vraagt Arabische Golfstaten te blijven investeren in de ontwikkeling van olievelden, ondanks de scherpe daling van de olieprijs.

Oliekartel OPEC vraagt Arabische Golfstaten te blijven investeren in de ontwikkeling van olievelden, ondanks de scherpe daling van de olieprijs.

[...] Volgens hem voorkomen zulke investeringen een mogelijk tekort aan olie als de vraag weer aantrekt.

De olieprijs is in de afgelopen weken erg gezakt. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte afgelopen week nog maar 57,81 DOLLAR (ruim 46 euro). Afgelopen donderdag zakte de prijs voor het eerst sinds juli 2009 onder de 60 DOLLAR per vat.

Lees verder op nu.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs