EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
43
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
27
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: dinsdag 9 april 2019

Kans op een nieuwe Amerikaanse recessie neemt toe

Afgelopen vrijdag verschenen er prachtige banencijfers vanuit de VS. Tijdens de afgelopen maand werden er meer banen dan verwacht aan de Amerikaanse arbeidsmarkt toegevoegd. Daarnaast bleef het werkloosheidscijfer stabiel op 3,8%. Ondanks dat blijft de kans op een nieuwe Amerikaanse recessie toenemen. En dat signaal kunnen beleggers maar beter erg serieus nemen.

De groei van de wereldeconomie raakt langzaam maar zeker in verval, dat zal de meeste beleggers niet ontgaan zijn. De handelsoorlog tussen de VS en China is in steeds meer landen voelbaar. Met name de economieën die voor een groot deel afhankelijk zijn van de EXPORT worden op dit moment hard geraakt. Zo wist bijvoorbeeld de Duitse economie tijdens het afgelopen kwartaal nog net aan een officiële recessie te ontkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 29 maart 2019

Wie bezit de grootste olievoorraden?

Het begrip ‘oliesjeik’ is dermate ingeburgerd in de wereld, dat je waarschijnlijk automatisch denkt aan oliestaten zoals Saoedi-Arabië. Nochtans bekleedt een niet voor de hand liggend land de eerste plaats. In de landenlijst met de grootste oliereserves staat namelijk Venezuela bovenaan. Precies, waar een politieke en economische crisis heerst als zelden doorgemaakt in de laatste decennia. Volgens onderstaande grafiek zit er in de Mexicaanse grond voor 7,6 miljard vaten aardolie. Maar voor het eerst in 50 jaar wordt dat land een netto importeur, in plaats van EXPORTeerder.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2019

Binnenkort ook een groeivertraging bij de Amerikaanse economie?

De Amerikaanse economie is op dit moment nog een van de sterkhouders op het wereldtoneel. Ondanks het feit dat president Trump een handelsoorlog wist te ontketenen, leidt dat vooralsnog toch weinig economische schade in eigen land. Toch is het nog maar de vraag voor hoelang de Amerikanen het hoofd nog boven water weten te houden.

Tijdens de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het economische wereldplaatje er niet meer zo florrissant uitziet. Door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump is de wereldhandel onder druk komen te staan. En dat had onder andere grote economische gevolgen voor China en Duitsland. Beide landen zijn immers voor een groot deel afhankelijk van de EXPORT. En die EXPORT kreeg, door de handelsoorlog, een flinke dreun te verwerken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 maart 2019

Japanse centrale bank minder optimistisch over de economie

De Bank of Japan (BOJ) besloot vrijdag dat het monetaire beleid onveranderd blijft. Maar de centrale bank is tegelijkertijd minder positief over de economie. Dat komt vooral door minder vraag en risico’s uit het buitenland.

De BOJ denkt dat de economie het minder zal doen door lagere EXPORT en minder output van Japanse fabrieken. De bank stelde de verwachtingen voor de EXPORT en output van fabrieken dan ook bij naar beneden. De BOJ zei daarover in een verklaring:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 maart 2019

Nederland voor het eerst netto importeur van aardgas

Nederland was in 2018 voor het eerst in de geschiedenis een netto importeur van aardgas, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Door het terugschroeven van de aardgasproductie in Groningen moest er meer aardgas uit het buitenland worden geïmporteerd. Vorig jaar EXPORTeerde ons land voor €9,8 miljard aan gas, terwijl de import op €12 miljard uitkwam. Dat is een tekort van €2,1 miljard.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs