EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: zaterdag 1 juni 2019

Trump trekt stekker uit 'oneerlijke' handelsdeal met India

De Verenigde Staten zetten woensdag een punt achter een handelsakkoord met India. Dat maakte president Donald Trump vrijdag bekend. Onder het betreffende ontwikkelingsprogramma mag India nu nog duizenden soorten goederen naar de Verenigde Staten EXPORTeren zonder heffingen te betalen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 9 mei 2019

Het gaat in China veel slechter dan we denken

De Chinese EXPORT- en importcijfers die gisteren bekend zijn geworden, zijn heel matig en voor Chinese begrippen héél erg matig, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 9 mei 2019

President Trump verhoogt druk op Iran met nieuwe sancties

Precies één jaar nadat de Verenigde Staten zich terugtrokken uit de Iran-deal, op 8 mei 2018, legt de Amerikaanse president Donald Trump Iran nieuwe sancties op. De maatregelen zijn specifiek gericht op de aluminium-, staal-, ijzer- en kopersectoren van het land.

"De maatregelen van vandaag zijn gericht op de Iraanse omzet uit industriële metalen - zo'n 10 procent van de Iraanse EXPORT", schrijft de Amerikaanse president woensdag in een verklaring. Landen die Iraans metaal importeren, worden gewaarschuwd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 1 mei 2019

Benzineprijs bijna op recordhoogte

De gemiddelde prijs voor benzine aan de Nederlandse pomp staat slechts 5 cent onder het vorige record. Dat dateert van 2012. Sinds begin 2019 is de benzineprijs met zo’n 14 procent gestegen. Is het een wonder met alle politieke spanningen in de wereld? De recentste zijn wel president Trumps acties om Iran economisch lam te leggen.

Ook de productiebeperkingen vanwege de olieorganisatie OPEC liggen aan de bron van de hoge prijs. Zowel aan de pomp als voor vaten ruwe olie. Deze laatste prijs is zelfs 33 procent hoger gegaan. Trump heeft als objectief de olie EXPORT van Iran tot nul te reduceren. Het land is al decennialang een doorn in het oog van de VS. Onder de vorige president, Obama, heerste er relatieve rust op dit vlak. Iran ging zich aan beperkingen houden wat nucleaire energie betreft. President Trump blijft in de Oosterse natie een gevaar zien voor de wereldvrede.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 april 2019

ING: China geeft een snauw naar Trump

China is begonnen met het lichtjes verzwakken van de yuan. Volgens een rapport van ING wijst dat op een snauw naar de Amerikaanse president Donald Trump. Verschillende Amerikaanse regeringen claimden al dat China een oneerlijk beleid voert door de yuan kunstmatig zwak te houden.

Het verzwakken van een munt is een tactiek die landen gebruiken om hun EXPORT te bevorderen en zo de economie te stimuleren. Maar dat gaat ten koste van de EXPORT van andere landen. Als de ene munt in waarde daalt, dan stijgt een andere munt juist in waarde.

Volgens ING laat China hiermee zien dat het onafhankelijk is van iedere invloed van buitenaf.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs