EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: maandag 14 oktober 2019

China lijdt onder handelstarieven VS en afkoelende wereldeconomie

De Chinese economie koelt verder af, mede door afname van de wereldwijde vraag en de tarieven als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. De EXPORT nam in september met 3,2 procent af, wat de grootste krimp sinds februari is. De import nam voor de vijfde maand op rij af.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

Slechts twee groeilanden zijn klaar voor een recessie

De groei van de wereldeconomie is in een vertraging terecht gekomen en als gevolg daarvan hebben steeds meer landen moeite om het hoofd boven water te houden. In het bijzonder zitten de groeilanden in de hoek waar de klappen vallen. Deze landen zijn vaak sterk afhankelijk van de EXPORT en de wereldwijde EXPORT staat op dit moment behoorlijk onder druk. Mocht er een wereldwijde recessie uitbreken dan kan dit dramatische gevolgen hebben voor de meeste groeilanden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 oktober 2019

Chinese industriƫle bedrijven geven een belangrijk waarschuwingssignaal af

Dat de Chinese economie op dit moment in zwaar weer verkeerd, zal de meeste beleggers niet ontgaan zijn. De opgelegde Amerikaanse importheffingen zijn een doorn in het oog voor veel Chinese bedrijven. Met name de EXPORTbedrijven hebben het op dit moment lastig. En dat heeft uiteraard grote gevolgen voor de Chinese productiesector.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 18 september 2019

Zakt de Chinese groei nog verder weg?

De groei van de Chinese economie staat al jaren onder druk. Dat is op zich niet vreemd, want dat de Chinezen een groei van 10% niet eeuwig zouden volhouden stond buiten kijf. Toch loopt de Chinese groei wat sneller terug dan verwacht. En zelfs de maatregelen van de Chinese overheid lijken daar weinig aan te kunnen veranderen.

De Chinezen zijn op dit moment in een felle handelsstrijd verwikkeld met de Amerikanen. De opgelegde importheffingen vanuit de VS zijn een doorn in het oog voor veel Chinese fabrikanten. Ondanks het feit dat de Chinese economie een transitie aan het doormaken is van een EXPORTgerichte naar een consumeergerichte economie, is de economie op dit moment nog sterk afhankelijk van haar EXPORT.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatie

De Europese Centrale Bank (ECB) schaadt de Amerikaanse EXPORT door de waarde van de euro omlaag te sturen ten opzichte van de dollar. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump in reactie op de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de ECB vandaag aankondigde.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs