EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: donderdag 14 maart 2019

Nederland voor het eerst netto importeur van aardgas

Nederland was in 2018 voor het eerst in de geschiedenis een netto importeur van aardgas, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Door het terugschroeven van de aardgasproductie in Groningen moest er meer aardgas uit het buitenland worden geïmporteerd. Vorig jaar EXPORTeerde ons land voor €9,8 miljard aan gas, terwijl de import op €12 miljard uitkwam. Dat is een tekort van €2,1 miljard.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 7 maart 2019

EXPORT naar Verenigd Koninkrijk stokt voorafgaand aan Brexit

De EXPORT van Nederlandse producten naar het Verenigd Koninkrijk blijft achter vergeleken met andere landen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Vorig jaar nam de EXPORT met 1 procent af, terwijl de EXPORT van goederen van Nederlandse makelij naar de EU met ruim 4 procent toenam en de totale EXPORT 5,6 procent steeg.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

Weet de dollar de stijgende trend vast te houden?

De dollar kende in 2018 een geweldig beursjaar. Tegenover alle belangrijke valuta’s in de wereld wist de dollar in waarde te stijgen. Dit was ook wel hard nodig, want het jaar 2017 verliep niet zo vlekkeloos. De vraag is alleen of de dollar de stijgende trend ook dit jaar weet vast te houden.

Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 meermaals weten dat de dollar in zijn ogen veel te duur was. Hij betichtte andere landen er van dat ze bewust hun valuta lieten devalueren om daarmee een concurrentievoordeel te behalen. Hiermee doelde Trump met name op China. De Chinese EXPORT profiteert immers van een lagere munt. In dat geval wordt het namelijk voor buitenlanders interessanter om goederen uit China te halen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019

Nederlandse economie met 2,5 procent gegroeid in 2018

De Nederlandse economie is vorig jaar met 2,5 procent gegroeid. In 2017 groeide de economie nog met 2,9 procent. Vorig jaar droeg het handelssaldo, het verschil tussen EXPORT en import, minder bij aan de groei.

Verder groeide de Nederlandse economie vorig jaar vooral door hogere consumentenuitgaven en bedrijfsinvesteringen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van eerste cijfers.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wereldwijd meer dan 600.000 jobs bedreigd als er geen brexitakkoord komt

Indien het tot een ‘harde brexit’ komt, dan zijn er meer dan 600.000 jobs bedreigd. Dat staat in een studie die vandaag gepubliceerd werd door het Duitse onderzoeksinstituut IWH. Het onderzoek houdt dan nog enkel rekening met de daling van de EXPORT van Europese producten wereldwijd.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs