EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

Duitse auto-industrie noteert op financiële crisisniveau

De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal van 2019 met 0,1 procent. In de drie maanden daarvoor groeide de motor van Europa nog met 0,4 procent. Recessie? Als het aan de Duitse autoproductie ligt wel.

De economie van Duitsland is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van de EXPORT. En de Duitse auto speelt daarin een belangrijk deel, want die zijn wereldwijd gewild. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en China. Maar die zijn verwikkeld in een handelsoorlog. En hand in hand met de wereldwijde economische onzekerheid hebben Duitse autofabrikanten het moeilijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

China is een van de belangrijkste markten voor commodities

De Chinese overheid probeert een transitie door te maken van een EXPORTgerichte naar een consumeergerichte economie. Toch is de Chinese economie op dit moment nog voor een sterk deel afhankelijk van haar EXPORT. En uiteraard zorgt dat voor een sterke vraag naar commodities.

Uit onderzoek van Macquarie Bank blijkt dat China nog steeds domineert als het gaat om het wereldwijde verbruik van industriële metalen. Daarnaast zijn de Chinezen ook nog steeds grote afnemers van edelmetalen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019

Dit is dé reden waarom Trump klaagt over de dollar

Tijdens de afgelopen maanden heeft Trump zich meermaals negatief uitgelaten over de dollar. Volgens Trump is de dollar relatief gezien op dit moment te duur geprijsd. Hij betichte Europa en China er al eerder van dat ze hun eigen munt devalueerde om op die manier concurrentievoordeel te behalen. De dure dollar is met name een probleem voor de Amerikaanse EXPORT.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 12 augustus 2019

Made in Vietnam in plaats van China?

Er zijn maar weinig winnaars in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, maar Vietnam is er alleszins eentje van. De EXPORT naar de USA is flink gestegen sinds vorig jaar. Een manier voor Chinese en buitenlandse bedrijven om de Amerikaanse importtarieven te omzeilen, is door hun productie te verhuizen naar buurland Vietnam.  

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 augustus 2019

Kwetsbaar China moet nu opletten

De importheffingen van Trump worden betaald door de Chinese EXPORTeurs. Om te kunnen blijven EXPORTeren, geven ze genereuze kortingen. Dat gaat de verkeerde kant op, zegt macro-econoom Kees de Kort. En het ging al niet goed. Gesteund door de overheid doet het bedrijfsleven concessies aan de Amerikanen en is de economie kwetsbaarder dan ooit. Is het dan nog wel verstandig om de koers te drukken?

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs