Nieuws / Artikelen met het woord

export

1110 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Gaat Trump meedoen aan de valutaoorlog?

De afgelopen jaren is sprake geweest van een ware valutaoorlog. Heel wat landen hebben hun eigen munt gedevalueerd om op die manier de economie in het zadel te helpen. Met name de EXPORTgerichte landen zijn gebaat bij een lagere munt. Dat zorgt er immers voor dat het voor buitenlandse bedrijven interessanter wordt om hun goederen uit dat betreffende land te halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Grafiek: De schulden van de Verenigde Staten

Het belangrijkste EXPORTproduct van de Verenigde Staten is de dollar, de belangrijkste munt in het internationale handelsverkeer. Alle landen gebruiken deze valuta om goederen te importeren, wat betekent dat de rest van de wereld deze munt ook als reserve aanhouden voor slechte tijden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 april 2017

"China heeft munt niet gemanipuleerd"

China heeft zijn munt niet gemanipuleerd om zijn EXPORT een boost te geven. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën nu ook officieel gemeld, nadat president Donald Trump eerder deze week al had aangegeven dat hij China niet zag als een land dat de waarde van zijn munt zou kunnen manipuleren. Het was nochtans Trump zelf die de beschuldigingen aan het adres van China lanceerde tijdens zijn verkiezingscampagne.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 april 2017

Sterkste stijging Nederlandse goederenEXPORT in zes jaar

Het volume van de Nederlandse goederenEXPORT is in februari met bijna 8 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat is de sterkste stijging in bijna zes jaar. 

Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Amerikaanse bedrijven verhuizen opnieuw jobs naar Mexico

Amerikaanse bedrijven beginnen opnieuw jobs naar Mexico te EXPORTeren en dat in steeds toenemende mate. Dat blijkt uit onderzoek van Bloomberg.

Het persagentschap vond fabrieken in Illinois, Washington en New Jersey die het aantal Amerikanen dat ze tewerkstellen inkrimpen en in plaats daarvan jobs naar Mexico sturen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$