Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 536 tot 540
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

"Rusland moet olie en gas niet langer in dollars afrekenen"

Een groep Russisch parlementsleden is van mening dat bedrijven die olie en gas EXPORTeren niet langer zaken moeten doen in dollars. Volgens Degtyaryov deelt Rusland de winst door de dollar te gebruiken als handelsmunt. Hij verwijst naar de bilaterale handelsovereenkomst die Rusland heeft met China, waarbij de dollar ook niet meer gebruikt wordt.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

'Duitsland zal tegen het eind van het jaar flirten met een recessie'

Europa wordt in mei met de grootste electorale uitdaging sinds de jaren 1970 geconfronteerd, nu de kloof tussen de Europese kiezers en hun pro-EU-politici groter is dan ooit. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei valt te verwachten dat EU-sceptische partijen een van de grootste blokken zullen vormen in het nieuwe Europese parlement. Als Brussel naar de Europese kiezers luistert, zou dit een beslissend keerpunt kunnen worden voor het falende EU-experiment, zelfs als de politieke status quo vooralsnog vermoedelijk de overhand zal houden.

"De economische vooruitzichten voor Spanje, Portugal en Griekenland lijken weliswaar te verbeteren, maar dit is in feite onderdeel van een interne overdracht van problemen van deze ‘Club Med’-landen naar Frankrijk en binnenkort Duitsland, dat waarschijnlijk tegen het eind van het jaar zal flirten met een recessie. Frankrijk en Duitsland zullen vermoedelijk ook hinder ondervinden van een afnemende EXPORT, vooral van luxeproducten, aangezien de Aziatische groei afkoelt."

Bron:
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Vietnam beperkt transporten van goud aan de grens

In Vietnam is het met ingang van 15 mei niet meer toegestaan om privé met goud het land binnen te komen of te verlaten, tenzij er sprake is van immigratie of emigratie. Voorheen was het nog mogelijk maximaal 1 kilogram goud te importeren, mits dat bij de douane werd aangegeven. EXPORT van goud was ook mogelijk tot 1 kilogram per keer, maar alleen met een licentie van de Vietnamese centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Sancties tegen Rusland kunnen West-Europese economie zwaar ondermijnen

Hopelijk is ook het spierballengerol van het westen over de gebeurtenissen in de Krim niet meer dan blabla om de aandacht af te leiden. Er zijn immers verschillende redenen waarom de westerse wereld in het algemeen en de Europese landen in het bijzonder,  op dat vlak best niet te hoog van de toren blazen, als ze tenminste hun economie niet te veel  pijn willen doen. Sancties kunnen misschien de Russische groei wat onder druk zetten, maar de West-Europese EXPORTmarkten, meer bepaald in de luxesector zouden er nog veel meer door worden getroffen. West-Europa moet met de nieuwe realiteit leren leven dat Rusland opnieuw machtiger wordt en dat het zijn ontwikkeling nog sterker in het oosten zal zoeken als West-Europa met teveel sancties zwaait, en dat terwijl de West-Europese economie enorm afhankelijk blijft van Russisch gas. Als West-Europa zich nog sterker verzet tegen de gebeurtenissen in de Krim, loopt het bovendien het gevaar dat ook de sterke Russische minderheden in andere delen van Oekraïne en in bijvoorbeeld ook Letland weer veel meer geneigd zullen zijn om tegen Rusland aan te leunen. Zware westerse sancties tegen Rusland zijn dan ook een slecht idee. Het is voor de West-Europese economie te hopen dat ze zich in deze niet al te zeer laat meeslepen door het Amerikaanse spierballengerol.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

China voert geplande hervormingen rustig door

De Chinese Premier Li Keqiang kondigde op het National People’s Congress in de tweede helft van vorig jaar hervormingen aan, hervormingen die noodzakelijk zijn om de transitie te maken van een EXPORT- en consumentengerichte economie. Het spreekt voor zich dat dit een proces van iets langere datum is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$