Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

België voert minder champagne in

Vorig jaar werden 8,3 miljoen flessen champagne ingevoerd in België. Dat is een daling met ruim 15 procent tegenover 2011, zegt het Champagne-Bureau van de Benelux. België zakt een plaatsje op de lijst van belangrijkste EXPORTlanden voor champagne.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

China versoepelt handelsrestricties op goud

China gaat binnenkort de handelsbeperkingen op goud versoepelen, zo blijkt uit nieuwe beleidsdocumenten die deze week gepubliceerd werden. Chinezen mogen zonder problemen maximaal 200 gram goud meenemen uit het buitenland. Ook krijgen meer banken en goudmijnen straks een licentie om goud te importeren en te EXPORTeren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

EU waarschuwt België voor verlies concurrentiekracht

België zag zijn goede internationale concurrentiepositie tijdens de crisisjaren afkalven omdat zijn EXPORT van middel- en laagtechnologische goederen schade ondervond van meer competitieve lagekostenlanden. Om zijn concurrentiepositie te herstellen, moet België meer inzetten op innovatie en de "mismatch" op de arbeidsmarkt verder aanpakken. Die (niet nieuwe) analyse van de Belgische industrie maakt de Europese Commissie, in haar jaarlijkse verslag van het industrieel concurrentievermogen in de EU.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

"De wereld zal de dollar de rug toe keren"

Volgens Mike Maloney keert de wereld de Amerikaanse dollar de rug toe. Niet langer zijn EXPORTlanden bereid de Amerikaanse tekorten te financieren. Bovendien sluiten steeds meer landen handelsovereenkomsten die het gebruik van dollars overbodig maken. De vlucht uit papier naar 'hard assets' is al enige tijd geleden begonnen en zal alleen maar groter worden...

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Nederlandse EXPORT: Waarde goederenuitvoer juli: €35,5 miljard

Het volume van de uitvoer van goederen was in juli 1,1% groter dan een jaar eerder. De groei is vrijwel even hoog als in mei en juni. De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 35,5 miljard euro. Dat is 2,6% meer dan een jaar eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$