Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Zwitserland wil transparantie goudmarkt vergroten

Zwitserland wil de transparantie in de goudmarkt vergroten. Met ingang van 2014 moet er nauwkeurig worden bijgehouden uit welke landen goud geimporteerd wordt en naar welke landen het geEXPORTeerd wordt. Er wordt nog steeds goud verwerkt dat afkomstig is van dubieuze bronnen en daar wil de Zwitserse overheid een einde aan maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Sterke euro dreigt Europese beurzen af te remmen

De Europese beurzen liggen goed op koers, ze zouden in 2014 wel eens de fakkel van Wall Street kunnen overnemen. Maar voorzichtigheid blijft geboden: de koers van de euro blijft maar stijgen en laat zich door niets of iemand tegen houden. Een te sterke euro kan de EXPORTpositie van onze bedrijven ondermijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Olie-EXPORT oosten Libië blijft geblokkeerd

Een leider van opstandelingen in het oosten van het olierijke Libië heeft zondag bevestigd dat de havens daar niet opengaan voor olie-EXPORT.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Het exorbitante privilege van de Verenigde Staten

De Franse minister van Financiën Valéry Giscard d’Estaing omschreef de positie van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt als een exorbitant privilege. De VS was het enige land dat dollars bij kon drukken, terwijl de rest van de wereld alleen aan dollars kon komen door goederen te EXPORTeren naar de rest van de wereld. Deze grafiek op Marketupdate laat zien wat daar het gevolg is geweest.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

OPEC handhaaft productieplafond in 2014

De Organisatie van Olie EXPORTerende Landen (OPEC) handhaaft in de eerste helft van 2014 het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag. Dat stelden twee deelnemers aan de OPEC-vergadering in Wenen woensdag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$