Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japanse Nikkei index op hoogste stand in ruim 4 jaar

De Japanse Nikkei index steeg vandaag met 3,77%, omdat centraal bankier Shirakawa vroegtijdig zijn aftreden bekendmaakte. Hij kan zich niet vinden in het inflatoire beleid van de nieuwe premier Shinzo Abe. In een poging de EXPORT aan te jagen moet de waarde van de yen ondermijnd worden. Als gevolg daarvan stijgt niet alleen de goudprijs, maar ook de aandelenbeurs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

Volgens het laatste rapport van de US Geological Survey is er in 2012 ongeveer 240 ton aan goud gerecycled. Dat was veel meer dan de binnenlandse goudvraag van 150 ton. Ook was de EXPORT 380 ton groter dan de import, waaruit we kunnen opmaken dat goud nog steeds niet echt 'leeft' onder de Amerikaanse bevolking. Dat staat in contrast met landen als India en China, waar men naar verhouding tot het inkomen veel meer privaat goud koopt en bezit.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Valutaoorlog en goudreserves

De euro, de dollar en de yen willen allemaal goedkoop zijn. Het klinkt misschien wonderlijk, maar een goedkope munt is goed voor de EXPORT. Met name Japan lijdt al lange tijd onder een hoge yen, iets waar ze sinds een paar weken wat aan proberen te doen. Afgelopen dinsdag gaf vertrekkend voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker aan zich zorgen te maken over de snelheid waarmee de euro steeg ten opzichte van de twee naaste concurrenten. Het afgelopen halfjaar is de euro 8% gestegen ten opzichte van de dollar en 25% tegenover de yen. Deze publieke uiting van bezorgdheid kon weleens het startschot zijn van een monetaire wapenwedloop. Misschien is dat één van de redenen dat de Duitsers hun goud terughalen naar Frankfurt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Euro klimt boven 1,36 dollar

De euro blijft maar hoger koersen. Vanochtend was de eenheidsmunt voor het eerst sinds november 2011 meer dan 1,36 dollar waard. Woensdag werd de grens van 1,35 dollar doorbroken. De sterke euro is goed nieuws voor wie buiten de eurozone reist, maar minder goed nieuws voor de Europese EXPORTbedrijven. Hun producten worden duurder voor afnemers aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

[...]

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

EU sancties tegen Iran zinloos?

Iran has slapped a ban on oil and gas EXPORTs to the European Union, even though the EU has already forbidden Iranian petrochemicals from entering its territory.

SWIFT, the Brussels based clearing house, announced it will cut services to Iranian banks on foot of European sanctions, in order to comply with the EU Council. The service denial includes Iran’s central bank, which processes Iran’s oil revenues.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$