Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Valutaoorlog en goudreserves

De euro, de dollar en de yen willen allemaal goedkoop zijn. Het klinkt misschien wonderlijk, maar een goedkope munt is goed voor de EXPORT. Met name Japan lijdt al lange tijd onder een hoge yen, iets waar ze sinds een paar weken wat aan proberen te doen. Afgelopen dinsdag gaf vertrekkend voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker aan zich zorgen te maken over de snelheid waarmee de euro steeg ten opzichte van de twee naaste concurrenten. Het afgelopen halfjaar is de euro 8% gestegen ten opzichte van de dollar en 25% tegenover de yen. Deze publieke uiting van bezorgdheid kon weleens het startschot zijn van een monetaire wapenwedloop. Misschien is dat één van de redenen dat de Duitsers hun goud terughalen naar Frankfurt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Euro klimt boven 1,36 dollar

De euro blijft maar hoger koersen. Vanochtend was de eenheidsmunt voor het eerst sinds november 2011 meer dan 1,36 dollar waard. Woensdag werd de grens van 1,35 dollar doorbroken. De sterke euro is goed nieuws voor wie buiten de eurozone reist, maar minder goed nieuws voor de Europese EXPORTbedrijven. Hun producten worden duurder voor afnemers aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

[...]

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

EU sancties tegen Iran zinloos?

Iran has slapped a ban on oil and gas EXPORTs to the European Union, even though the EU has already forbidden Iranian petrochemicals from entering its territory.

SWIFT, the Brussels based clearing house, announced it will cut services to Iranian banks on foot of European sanctions, in order to comply with the EU Council. The service denial includes Iran’s central bank, which processes Iran’s oil revenues.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

“Valutaoorlogen nog lang niet voorbij”

De ‘currency wars’ zijn in de afgelopen weken volop opgelaaid, ondanks waarschuwingen dat een opbod op de valutamarkten de problemen alleen maar erger zal maken. Michael Plavnik, hoofd short term interest rate trading bij Citigroup, krijgt er een slecht gevoel van.

Hij verwacht dat sommige landen kost wat kost zullen proberen om de koers van de eigen valuta te laten dalen, kwestie van een concurrentieel voordeel te krijgen op de EXPORTmarkten. Het spreekt vanzelf dat er in deze valutaoorlog niet alleen winnaars kunnen zijn.

Bron: nd.nl
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Iran verbiedt EXPORT olie naar EU

Iran heeft de EXPORT van olie en gas naar alle 27 lidstaten van de Europese Unie verboden. Dat heeft het Iraanse ministerie van olie zondag bekendgemaakt. De Europese Unie heeft vorig jaar al een verbod ingesteld op de import van olie en gas uit Iran. Het verbod is onderdeel van een pakket sancties dat ingesteld is vanwege het Iraanse atoomprogramma.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$