Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

GoudEXPORT uit Hong Kong naar China overtreft 2011 al na 7 maanden in 2012!

Dat de goud transfers van Hong Kong naar China in het afgelopen jaar fors zijn toegenomen, kon u bij Slim Beleggen als eerste lezen.

We hebben weer nieuwe data binnen die alle verwachtingen overtreft. Volgens de jongste gegevens van World Gold Council bereikte het aantal goud tonnage van Hong Kong naar China na de eerste 7 maanden in 2012 al het totale volume aan goud transacties in 2011!

In juli 2012 steeg de maand-op-maand EXPORT van Hong Kong naar China opnieuw met +13% tot 76 ton goud, wat bijna dubbel zoveel is als dezelfde maand een jaar voordien.

De teller voor 2012 staat hiermee inmiddels al op 456 ton goud uit Hong Kong richting China, wat fors meer is dan 427,8 ton goud over heel 2011.

Wie twijfelde aan het goudverhaal voor China: it’s alive and kicking!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Hoge olieprijs niet gerechtvaardigd'

De momenteel hoge olieprijs is niet gerechtvaardigd omdat vraag en aanbod in balans zijn. Dat stelde de Saoedi-Arabische olieminister Ali al-Naimi maandag.

,,Saoedi-Arabië is bezorgd over de oplopende olieprijzen op de internationale markt. De huidige hoge prijzen worden simpelweg niet ondersteund door marktfundamenten'', aldus de minister. ,,De markt is in balans, de productie is op peil en de voorraden zijn meer dan toereikend.'' Saoedi-Arabië is de grootste producent binnen de OPEC. De groep van 12 landen neemt 40 procent van de mondiale olie-EXPORT voor zijn rekening.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Nikkei sluit onveranderd

De beurs in Tokio is maandag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van vrijdag. Ook werd gewacht op de verdere ontwikkelingen in Europa. De Japanse EXPORTbedrijven stonden daarnaast onder druk als gevolg van een duurdere Japanse yen. De Nikkei eindigde 2,28 punten lager op 8869,37 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

De Chinese EXPORT en economische groei

China is qua omvang de tweede economie te wereld, alleen de Verenigde Staten heeft een grotere economie. In het tweede kwartaal van 2012 kwam de Chinese economische groei uit op het laagste niveau van de laatste drie jaar. Desalniettemin groeide de economie in China met 7,6% op jaarbasis. De groei op kwartaalbasis bedroeg 1,8%. Dit zijn cijfers waar menig Westers land jaloers op is. De economie van de eurozone kromp in het tweede kwartaal op jaarbasis namelijk met 0,5%. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Chinese economie nog met 8,1% op jaarbasis en 1,9% ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is het 6de kwartaal op rij dat de Chinese economische groei lager uitvalt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 9 september 2012

Groei Chinese industrie zwakt verder af

De Chinese industrie heeft in augustus de traagste productiegroei laten zien in 39 maanden, onder druk van een krimpende orderontvangst en een zwakkere EXPORT naar Europa en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek die zondag uitkwamen.

De productie in de omvangrijke Chinese industrie groeide met 8,9 procent op jaarbasis, de traagste groei sinds mei 2009. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 9,1 procent. De Chinese economie is al enige tijd duidelijk aan het afkoelen. In het tweede kwartaal groeide de op een na grootste economie ter wereld met 7,6 procent, het traagste tempo in 3 jaar. Dat was het zesde kwartaal op rij met een afnemende groei.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$