Nieuws / Artikelen met het woord

export

1102 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Weinig beweging voor de AEX en BEL20

De beurzen begonnen de woensdag zonder een duidelijke richting te kiezen.  Na een half uur handel stonden de AEX index en de BEL20 verdeeld met een verlies van -0,15% voor de beurs in Amsterdam en +0,07% voor de beurs in Brussel. In de ochtend kregen beleggers nieuws uit Japan, de Japanse economie heeft te lijden onder de dure Yen en de overheid is van plan de waarde te gaan drukken om zo onder andere de EXPORT aantrekkelijker te maken. Daarnaast kwam het nieuws dat de Japanse viceminister van internationale zaken de druk op de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi opvoerde, om te gaan ingrijpen op de obligatiemarkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Japan bereid tot nieuwe actie tegen dure yen

Japan is bereid nieuwe stappen te ondernemen om de waarde van de yen te drukken. Dat liet een belangrijke vertegenwoordiger van de Japanse regering woensdag weten tijdens een toespraak in Londen.

De dure yen raakt de EXPORT van Japan, stelde Takehiko Nakao, die als viceminister van internationale zaken de hoogste ambtenaar is op het gebied van de Japanse munt. Volgens Nakao is Japan daarom bereid stappen te zetten om een verdere stijging van de munt te voorkomen. ,,Als het nodig is zullen we zeer beslissende stappen zetten op de markt.''

Japan trachtte de opmars van de yen eind vorig jaar al enkele malen te breken met interventies op de financiële markten. De waarde van de dollar ten opzichte van de yen bereikte in die periode met 75,31 yen het laagste niveau ooit. Woensdag was de dollar 78,55 yen waard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Frankrijk: G7 vraagt hogere olieproductie

De zeven belangrijkste industrielanden (de G7) doen een oproep aan olie-EXPORTerende landen om de productie te verhogen. Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici dinsdag gezegd tegen de televisiezender TF1.

De hogere productie moet tegenwicht bieden aan de recente stijging van de brandstofprijzen. Die is onder meer het gevolg van de oplopende spanning rond Iran en het Midden-Oosten, en nu ook van de dreiging van de orkaan Isaac in de Golf van Mexico.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Nikkei eindigt in de min

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Beleggers bleven bezorgd over de afnemende economische groei in China. Ook verlaagde de Japanse overheid de groeiverwachtingen voor de Japanse economie vanwege een afzwakking van de EXPORT. Het was de eerste neerwaartse bijstelling sinds oktober 2011. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 9033,29 punten.

De daling werd aangevoerd door de Japanse EXPORTbedrijven. De fabrikant van bouwmachines Komatsu, die veel producten verkoopt in China, zakte 2,1 procent. Branchegenoot Hitachi Construction Machinery verloor ook ruim 2 procent. Het noodlijdende elektronicabedrijf Sharp zette de stijging voort en klom meer dan 9 procent. Het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry bevestigde door te gaan met het plan om een belang te nemen van bijna 10 procent in de Japanse tv-fabrikant.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

UBS: de winnaars en verliezers van de eurozone

Berekeningen maken over of de euro goed of slecht is geweest voor een land zijn er in vele soorten en maten. Objectieve berekeningen over de toekomstige kosten van de euro, een neuro/zeuro oplossing of een euro exit zijn echter per definitieniet te maken. Elk onderzoeksbureau moet aannames doen waarbij men vraagtekens kan zetten. Voornamelijk wordt gekeken naar de EXPORTpositie, waardoor men goed kan argumenten dat Duitsland, maar ook Nederland, de grootste winnaars sinds de invoering van de euro. Paul Donovan van UBS heeft nu een alternatieve berekening gemaakt, waarin wordt gekeken naar de inkomensstijgingen van bevolkingsgroepen sinds de invoering van de euro.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$