Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Nikkei sluit onveranderd

De beurs in Tokio is maandag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van vrijdag. Ook werd gewacht op de verdere ontwikkelingen in Europa. De Japanse EXPORTbedrijven stonden daarnaast onder druk als gevolg van een duurdere Japanse yen. De Nikkei eindigde 2,28 punten lager op 8869,37 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 september 2012

De Chinese EXPORT en economische groei

China is qua omvang de tweede economie te wereld, alleen de Verenigde Staten heeft een grotere economie. In het tweede kwartaal van 2012 kwam de Chinese economische groei uit op het laagste niveau van de laatste drie jaar. Desalniettemin groeide de economie in China met 7,6% op jaarbasis. De groei op kwartaalbasis bedroeg 1,8%. Dit zijn cijfers waar menig Westers land jaloers op is. De economie van de eurozone kromp in het tweede kwartaal op jaarbasis namelijk met 0,5%. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Chinese economie nog met 8,1% op jaarbasis en 1,9% ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is het 6de kwartaal op rij dat de Chinese economische groei lager uitvalt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 9 september 2012

Groei Chinese industrie zwakt verder af

De Chinese industrie heeft in augustus de traagste productiegroei laten zien in 39 maanden, onder druk van een krimpende orderontvangst en een zwakkere EXPORT naar Europa en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek die zondag uitkwamen.

De productie in de omvangrijke Chinese industrie groeide met 8,9 procent op jaarbasis, de traagste groei sinds mei 2009. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 9,1 procent. De Chinese economie is al enige tijd duidelijk aan het afkoelen. In het tweede kwartaal groeide de op een na grootste economie ter wereld met 7,6 procent, het traagste tempo in 3 jaar. Dat was het zesde kwartaal op rij met een afnemende groei.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wordt de Zwitserse vloer verhoogd?

Valutahandelaren kunnen zich het nog goed herinneren. Afgelopen woensdag was het precies een jaar geleden dat de SNB, de Zwitserse Centrale Bank, besloot dat de Zwitserse Franc teveel in waarde steeg en besloot hier een einde aan te maken. Begin September 2011 was er zelfs sprake van pariteit tussen de euro en de franc. Om de EXPORT te ondersteunen is destijds besloten om een expliciete “vloer” te benoemen van €1/CHF1,20, waarbij de koers wel boven maar niet onder deze vloer mag komen. Ondanks dat de vloer altijd stand heeft gehouden komen er steeds meer geluiden dat deze vloer wel eens op korte termijn verhoogd kan worden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

EXPORT van Saoedische olie kan tegen 2030 stilvallen

Zal Saoedi-Arabië zijn rol als voorman van de OPEC kunnen handhaven? De kans is groot dat dit niet het geval zal zijn. OPEC staat namelijk voor de organisatie van olie-EXPORTerende landen. Saoedi-Arabië is momenteel de grootste EXPORTeur van de wereld van ruwe olie, maar die positie loopt gevaar.

De lectuur van een rapport van Citigroup leert ons dat de EXPORT van ruwe olie vanuit het koninkrijk tegen 2030 kan stilvallen. De gevolgen van een dergelijke evolutie zijn niet te overzien. Het betekent dat de olieprijs eigenlijk maar één richting uit kan en dat is naar omhoog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$