Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 821 tot 825
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Nikkei sluit in de min

De beurs in Tokio is woensdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koerswinsten. De stemming werd daarbij gedrukt door lagere slotstanden op Wall Street en zwakke Japanse EXPORTcijfers. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 9131,74 punten.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Nieuwe rel in handelsoorlog China en VS

China eist dat de Verenigde Staten meerdere subsidies voor hernieuwbare energie opheffen, omdat deze in strijd zouden zijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Door de Amerikaanse subsidies kunnen hernieuwbare energieproducten goedkoop naar China geëxporteerd worden, hetgeen de Chinese EXPORT belemmert, stelt het Chinese ministerie van Handel.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Wie profiteerde er nu echt van de euro? De enige grafiek die u moet zien...

Tegenstanders van besparingen stellen dat de kerneconomieën jarenlang geprofiteerd hebben van de euro door hun EXPORT naar de periferie te stimuleren via inflatie in de PIIGS-landen. Mensen als Monti en Rajoy eisen dan dat ze nu hun deel doen door de PIIGS te helpen via goedkope leningen en schuldovernames.

Deze conventionele wijsheid is helemaal fout, argumenteert Zerohedge, en is gebaseerd op mercantilistische argumenten en politieke spelletjes. De relevante statistische data, verzameld door de bank UBS, tonen duidelijk aan dat het de PIIGS-landen zijn die onder de euro een toenemende levensstandaard kenden, terwijl landen als Duitsland en Oostenrijk achterop hinkten.

Duitsland, Ierland, het grootste deel van Italië en de Franse middenklasse ondervonden een significante daling in hun levensstandaard (het rijkste inkomenskwintiel kwam er wel relatief goed vanaf). Griekenland, Portugal en Spanje daarentegen profiteerden tot 2010 van de euro en zagen hun nominale inkomen veel meer stijgen dan inflatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Nikkei sluit nipt in de plus

De beurs in Tokio is maandag met een kleine plus gesloten. Beleggers namen wat gas terug nadat de Japanse beurs vorige week op het hoogste niveau in 3 maanden was geëindigd. De markt wacht op nieuwe signalen die de handel richting kunnen geven. De Nikkei eindigde 0,1 procent hoger op 9171,16 punten.

De Japanse EXPORTbedrijven werden opnieuw gesteund door de aanhoudende daling van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar. Een verzwakking van de yen maakt de producten van de EXPORTeurs goedkoper in het buitenland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Investeerders halen geld uit China

De Chinese centrale bank was in juli verkoper van 3,8 miljard Yuan ($ 597 miljoen) van buitenlandse valuta. Het is de 5e keer in de laatste 10 maanden dat de centrale bank Yuan verkocht. In deze periode werd voor 145 miljard Yuans aan buitenlandse valuta aangekocht, hetgeen veel minder is dan het handelsoverschot van 905 miljard Yuan.

Dit wijst erop dat Chinese EXPORTeurs hun voornamelijk dollars niet meer converteren naar Yuans via hun centrale bank, maar eerder investeren buiten China. Dit staat in sterk contrast met de laatste jaren/decennia. Vertrouwen in het Chinese groeimodel zorgde ervoor dat banken het volledige handelsoverschot opkochten. Dit was de drijvende kracht achter de stijgende vastgoedprijzen en de appreciatie van de Yuan. Nu het geld de andere richting weer uitgaat, zal dit extra druk zetten op de vastgoedprijzen, de Chinese beurs en de Yuan.

De Europese crisis stuurt een schokgolf door het globale financiële systeem. Investeerders kiezen voor de ‘veilige’ dollar in plaats van groeilanden als China. De verminderde inflow van buitenlandse valuta’s zorgt ervoor dat de Chinese banken minder geneigd zijn om geld te ontlenen hetgeen de Chinese overheid moeilijk maakt om de economie nieuw leven in te blazen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$