Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 851 tot 855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

WOW: Japan boekt eerste handelstekort met Europa sinds 1974!

De schuldencrisis in Europa begint een enorme omvang aan te nemen. Zo kregen we vanmiddag de zorgwekkende handelscijfers van Japan met Europa onder ogen.

Voor het eerste sinds 1974 boekt Japan een handelstekort met Europa! De forse economische terugval zorgt ervoor dat de EXPORT uit Japan keldert aan een ongezien tempo. Het handelstekort kwam uit op 11 miljard yen.

Raar maar waar: Japan moet het tegenwoordig vooral hebben van de toenemende EXPORT richting de VS!

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

OPEC ziet olieprijzen van 110 dollar per vat als 'redelijk'

AMSTERDAM - De secretaris-generaal van de OPEC, de organisatie van olie-EXPORTerende landen, denkt dat olieprijzen 25 dollar (bijna 20 euro) kunnen stijgen ten opzichte van het huidige niveau

Bij een prijsstijging tot 110 dollar (ruim 87 euro) zou er geen bedreiging zijn voor de wereldeconomie. Dat schrijft Business Week.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Opec waarschuwt voor economische risico's

De Organisatie van olie-EXPORTerende landen (Opec) kwam tijdens een bijeenkomst in Wenen weliswaar overeen dat het bestaande plafond voor de olieproductie van 30 miljoen vaten per dag gehandhaafd wordt, maar waarschuwde daarbij wel dat een wereldwijde economische vertraging voor onrust op de oliemarkten kan zorgen.

De handhaving van het productieplafond komt niet als een verrassing, nadat enkele Opec-leden hadden geklaagd dat een te grote olievoorraad zou kunnen leiden tot een sterke daling van de olieprijzen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Zwitserse centrale bank blijft koppeling euro verdedigen

De Zwitserse centrale bank (SNB) heeft in haar kwartaalbericht opnieuw aangegeven dat het zal blijven interveniëren in de valutamarkt. Begin september vorig jaar besloot de SNB om een plafond in te stellen voor de waarde van de Zwitserse franc ten opzichte van de euro. De Zwitserse valuta mocht niet meer boven de 1,20 komen tegenover €1, omdat de munt dan te duur zou worden voor de EXPORTerende bedrijven. Doordat de euro in de afgelopen maand goedkoper werd ten opzichte van de dollar moest ook de SNB in actie komen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, in de aanloop naar een bijeenkomst van de organisatie van olie-EXPORTerende landen (OPEC) in Wenen en in reactie op tegenvallende data omtrent de olievoorraden in de VS vorige week.

Naar verwachting zal de OPEC donderdag tijdens de bijeenkomst besluiten de olieproductie op zijn huidige - historisch hoge - niveau te handhaven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$