Nieuws / Artikelen met het woord

export

1103 artikelen gevonden. Artikel 871 tot 875
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nederland grootste handelsoverschot eurozone

En toch mogen we ergens ook wel trots zijn op dit kleine kikerlandje:

Nederland ging Ierland, Slowakije, België en Duitsland voor. De totale waarde van de goederenEXPORT van Nederland naar de andere 16 eurolanden bedroeg 294 miljard.

De import kwam uit op 147 miljard, waardoor het handelsoverschot 147 miljard bedroeg. Dat is bijna een kwart van het bruto binnenlands product.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nikkei sluit met verlies

De beurs in Tokio is woensdag met verlies gesloten. Het optimisme over nieuwe economische stimuleringsmaatregelen in China nam af nadat de overheid in Beijing liet doorschemeren dat de steunmaatregelen relatief mild zullen zijn in vergelijking met de ingrepen tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis 4 jaar geleden. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 8633,19 punten.

De Japanse EXPORTeurs, met een grote blootstelling aan Europa, stonden onder druk door een sterke stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro. De geplaagde Japanse chipmaker Renesas Electronics toonde echter herstel en klom ruim 27 procent. Dinsdag bereikte het aandeel nog een dieptepunt na aankondiging van een omvangrijke reorganisatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Japanse beurs eindigt hoger, Nikkei +0,7%

De beurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hoop dat China meer stimuleringsmaatregelen zal nemen om de Chinese economie aan te jagen. Dit zorgde voor stevige koerswinsten onder de Japanse EXPORTbedrijven. De Nikkei eindigde 0,7 procent hoger op 8657,08 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 25 mei 2012

VS: China manipuleert munt niet

De waarde van de Chinese munt is nog altijd te laag, maar wordt niet door de Chinese regering gemanipuleerd. Dat concludeerde het Amerikaanse ministerie van Financiën vrijdag.

De Amerikaanse overheid houdt de waarde van de yuan, of renminbi zoals de munt ook wordt genoemd, scherp in de gaten. Amerikaanse politici beschuldigen China ervan de eigen munt kunstmatig laag te houden, om de eigen EXPORT te bevorderen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Rutte: juiste aanpak stijgende werkloosheid

De oplopende werkloosheid is niet goed, maar het kabinet voert het enige juiste beleid dat nu nodig is. Dat betoogde premier Mark Rutte donderdagavond in de Tweede Kamer waar het beleid van zijn kabinet gedurende het afgelopen jaar wordt besproken.

Rutte reageerde op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de werkloosheid in april met 24.000 personen is gestegen tot 489.000. Volgens de premier ervaart Nederland als EXPORTland de negatieve gevolgen van de internationale schuldencrisis. Het op orde brengen van de overheidsfinanciën en noodzakelijke hervormingen doorvoeren zijn dan het juiste antwoord, betoogde Rutte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$