Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 871 tot 875
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street. De risicobereidheid onder belegges nam af door de vrees voor een verdere vertraging van de wereldwijde economie.

De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 8798,35 punten. De Japanse beurs wist desondanks deze week 2,7 procent te winnen. Vooral de Japanse EXPORTbedrijven deden het afgelopen week goed dankzij een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Chinese industrie krimpt 8e maand op rij

De productie van de Chinese fabrieken daalt in juni voor de achte achtereenvolgende maand. De EXPORT staat op het laagste niveau sinds begin 2009.

Zowel de inkoop- als de verkoopprijzen daalden naar de laagste niveaus in twee jaar. De index van nieuwe orders daalde nog scherper, naar 45,9. Dat is het laagste niveau sinds 2009. ''Aangezien de marktomstandigheden moeilijk blijfen is het waarschijnlijk dat de EXPORTen in de komende maanden zullen dalen'', aldus HSBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten, terwijl de andere beurzen in het Verre Oosten overwegend verliezen lieten zien. De stemming op de Japanse beurs werd gesteund door stevige koerswinsten van de grote EXPORTbedrijven die profiteerden van een verdere verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8824,07 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

WOW: Japan boekt eerste handelstekort met Europa sinds 1974!

De schuldencrisis in Europa begint een enorme omvang aan te nemen. Zo kregen we vanmiddag de zorgwekkende handelscijfers van Japan met Europa onder ogen.

Voor het eerste sinds 1974 boekt Japan een handelstekort met Europa! De forse economische terugval zorgt ervoor dat de EXPORT uit Japan keldert aan een ongezien tempo. Het handelstekort kwam uit op 11 miljard yen.

Raar maar waar: Japan moet het tegenwoordig vooral hebben van de toenemende EXPORT richting de VS!

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juni 2012

OPEC ziet olieprijzen van 110 dollar per vat als 'redelijk'

AMSTERDAM - De secretaris-generaal van de OPEC, de organisatie van olie-EXPORTerende landen, denkt dat olieprijzen 25 dollar (bijna 20 euro) kunnen stijgen ten opzichte van het huidige niveau

Bij een prijsstijging tot 110 dollar (ruim 87 euro) zou er geen bedreiging zijn voor de wereldeconomie. Dat schrijft Business Week.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$