Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

IMF waarschuwt voor grote stijging olieprijs door Iran-boycot

Een stop van Iraanse olie naar landen die aangesloten zijn bij de Organisatie van olie-EXPORTerende landen (OPEC) zou een stijging van 20% tot 30% in de olieprijs kunnen bewerkstelligen. Dit verklaart Gerry Rice, directeur van externe betrekkingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag.

"De impact van een olie-aanbod schok in het Midden-Oosten zou enorm kunnen zijn wanneer het aanbod niet elders gecompenseerd wordt", aldus Rice.

Bron: depers.nl
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

De alsmaar oplopende olierekening

Olie is door het gezeur met Iran zo duur dat we miljarden extra kwijt zijn ?aan de pomp. Dat is het laatste wat de economie nu kan gebruiken.

Een liter benzine is nog nooit zo duur geweest als nu. En dat heeft veel te maken met Iran, dat gestopt is met de olie-EXPORT naar Europa. Door de voortdurende spanningen kost een vat olie inmiddels 120 dollar per vat. Als er oorlog komt, is de kans groot dat de prijs nog veel verder stijgt. Dan verlangen we ooit nog eens terug naar de huidige 1,80 euro per liter.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Iran raakt olie niet meer kwijt

Iran heeft grote moeite om een kwart van zijn olievooraad - 500.000 vaten per dag of 23% van wat het uitvoert - aan China en India te verkopen. Dat zeggen twee bronnen uit de olie-industrie tegen de Financial Times. ‘s Werelds derde grootste olie-EXPORTeur ondervindt wel degelijk moeilijkheden ten gevolge van de westerse sancties die het opgelegd kreeg. De EU had eerder aangekondigd de invoer van olie uit Iran stop te zetten vanaf 1 juli omdat dit land een kernbom bouwt. Iran ontkent dat.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 19 februari 2012

'Syrische economie in zwaar weer door buitenlandse sancties'

De economie van Syrië heeft veel te lijden van de sancties die het buitenland heeft opgelegd aan het regime van president Bashar al-Assad. Door het embargo op de EXPORT van olie en andere producten uit Syrië naar het buitenland daalt de voorraad buitenlandse deviezen van de centrale bank van het Arabische land in een rap tempo.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012

'Wat de gemiddelde Bulgaar per maand verdient volstaat niet voor het betalen van Olli Rhens middageten'

De EU wil twaalf landen nader onderzoeken vanwege mogelijke zwakheden in hun economische systemen, kondigde EU-commissaris Olli Rehn dinsdag aan. België kampt bijvoorbeeld met een teruglopende EXPORT. Bulgarije werd uitgepikt omdat de loonkosten er de voorbije 4 jaar met 30% zijn gestegen. Toch verdient de gemiddelde Bulgaar amper 350 euro per maand, schrijft de Bulgaarse krant Sega.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$