Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Olieprijs sluit lager

De olieprijs is dinsdag lager gesloten, nadat Saoedische functionarissen aangaven dat 's werelds grootste EXPORTeur van ruwe olie zal proberen de stijgende prijzen in toom te houden.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $2,48, of 2,3%, lager op $105,61.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012

Saoedi's ondernemen actie om olieprijs te verlagen

Saoedi-Arabië gaat acties ondernemen om de oververhitting op de oliemarkten tegen te gaan. Het koninkrijk wil additionele olievelden heropenen en gaat zijn EXPORT naar de VS opvoeren. Riyadh mikt daarbij op een prijs van 100 dollar per vat. Het kabinet vreest dat 'hogere prijzen het economisch herstel en de globale economie in gevaar kunnen brengen,’ aldus een verklaring die door het Saoedische persagentschap wordt verspreid. De oliemarkten waren niet meteen onder de indruk. Een vat olie sloot gisteren af op 125,66 dollar per vat, een daling van 16 dollarcent. Op de Aziatische markten daalt de olieprijs vandaag wel verder.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Irak buigt EXPORTroutes olie om - Belegger.nl

Irak werkt aan alternatieve EXPORTroutes voor zijn voornaamste inkomstenbron, olie. Dat zei een regeringswoordvoerder zondag. De zoektocht naar alternatieven heeft alles te maken met het dreigement van buurland en aartsrivaal Iran om de voornaamste route, de Straat van Hormuz, te blokkeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

Irak buigt EXPORTroutes olie om

Irak werkt aan alternatieve EXPORTroutes voor zijn voornaamste inkomstenbron, olie. Dat zei een regeringswoordvoerder zondag. 

De zoektocht naar alternatieven heeft alles te maken met het dreigement van buurland en aartsrivaal Iran om de voornaamste route, de Straat van Hormuz, te blokkeren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Waarde EXPORT stijgt door olieprijs

Het is de eerste keer in een jaar tijd dat er sprake is van een duidelijke verbetering. Dit komt echter voornamelijk slechts door de stijging van de olieprijs. Alleen bij grondstoffen en minerale brandstoffen was er sprake van een fors hogere in- en uitvoerwaarde dan een jaar eerder. De olieprijzen hebben dus een significante rol bij de waardestijging van de totale EXPORT.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$