Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Irak buigt EXPORTroutes olie om - Belegger.nl

Irak werkt aan alternatieve EXPORTroutes voor zijn voornaamste inkomstenbron, olie. Dat zei een regeringswoordvoerder zondag. De zoektocht naar alternatieven heeft alles te maken met het dreigement van buurland en aartsrivaal Iran om de voornaamste route, de Straat van Hormuz, te blokkeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

Irak buigt EXPORTroutes olie om

Irak werkt aan alternatieve EXPORTroutes voor zijn voornaamste inkomstenbron, olie. Dat zei een regeringswoordvoerder zondag. 

De zoektocht naar alternatieven heeft alles te maken met het dreigement van buurland en aartsrivaal Iran om de voornaamste route, de Straat van Hormuz, te blokkeren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Waarde EXPORT stijgt door olieprijs

Het is de eerste keer in een jaar tijd dat er sprake is van een duidelijke verbetering. Dit komt echter voornamelijk slechts door de stijging van de olieprijs. Alleen bij grondstoffen en minerale brandstoffen was er sprake van een fors hogere in- en uitvoerwaarde dan een jaar eerder. De olieprijzen hebben dus een significante rol bij de waardestijging van de totale EXPORT.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

Saoedi-Arabie, Opec wijten hoge olieprijs aan marktspeculatie

Zowel Saoedi-Arabie als de Organisatie van olie-EXPORTerende landen (Opec) wijten de stijgende olieprijs aan de speculaties op de markt, waar te veel focus zou liggen op de voorraden op papier en nauwelijks aandacht is voor wat er daadwerkelijk geproduceerd wordt.

In een toespraak tijdens het International Energy Forum in Koeweit wijst de Saoedische minister van olie, Ali al-Naimi, er woensdag op dat de volatiliteit van de olieprijs te verklaren is door marktspeculatie die gebaseerd is op zogenaamde "vaten op papier" en niet op hetgeen daadwerkelijk geproduceerd wordt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 maart 2012

EU, VS en Japan stappen naar WTO over REEs China

De EU, de VS en Japan stappen naar de World Trade Organization (WTO) over de Chinese EXPORTquota's van rare earth elements (REEs). China produceert 97% van alle REEs wereldwijd en door de EXPORTrestricties dreigen bedrijven wereldwijd afgesloten te worden van de noodzakelijke grondstoffen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$