Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 966 tot 970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

IMF zoekt vers geld

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een voorstel gelanceerd om $ 1 biljoen extra fondsen te vergaren om hun uitleen capaciteit te vergroten. Maar waar moet al dat geld vandaan komen?

Het IMF wil de middelen inzetten om de wereldeconomie te ondersteunen door een verslechterende Europese crisis. Het verzoek voor extra middelen was vooral gericht aan China, Brazilië, Rusland, India, Japan, en de olie-EXPORTerende landen.

[...]

Bron: EnergieNieuws.info
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Olieprijs weer omhoog in 2012

De prijs van ruwe olie zal in 2012 gemiddeld 111 dollar per vat bedragen volgens de drie grootste olie-EXPORTerende landen. Marktpartijen schatten de olieprijs consistent te laag in. Onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants toont aan dat de begrotingen van deze landen al tien jaar de meest betrouwbare graadmeter voor de voorspelling van de olieprijzen zijn. Voor 2011 voorspelden zij 104 dollar per vat, ten opzicht van een uiteindelijke gemiddelde prijs van 95 dollar. Voor 2012 verwacht de top drie een prijsstijging van 16 dollar.

[...]

Bron: EnergiePlus.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2012

Olieprijs 111 dollar in 2012

De drie grootste olie-EXPORTerende landen voorspellen een gemiddelde olieprijs van 111 dollar in 2012. Vorig jaar was de gemiddelde prijs voor een vat ruwe olie nog 95 dollar. Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat deze landen beter in staat zijn de gemiddelde olieprijs te voorspellen dan instanties zoals het International Energy Agency (IEA) en de Energy Information Administration (EIA).

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

Irak wil olie-EXPORT fors opvoeren

Irak wil de EXPORT van olie de komende 2 maanden opvoeren met 400.000 vaten olie per dag. Dat heeft een functionaris binnen de Iraakse olie-industrie dinsdag bekendgemaakt.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2012

Niet Amerika, maar Israël schrapte militaire oefening om slappe houding Obama

Israël zou voorbereidingen voor aanval op Iran verbergen voor Amerikaanse satellieten;

Volgens een Amerikaanse inlichtingenbron zou Israël bezig zijn om zijn vloot lange-afstands F-15's te voorzien van grote hoeveelheden munitie.

In tegenstelling tot eerdere berichten -ook op deze site- blijkt niet president Obama, maar de Israëlische premier Netanyahu de grootste gezamenlijke militaire oefening ooit (Austere Challenge 12), die in april zou worden gehouden en waarvoor de voorbereidingen al in volle gang waren, te hebben geannuleerd. Reden: de Israëlische regering is erg ontevreden over Obama's slappe houding ten aanzien van Iran en zou daarom steeds serieuzer overwegen om dan maar op eigen houtje de islamitische republiek aan te vallen.

In Washington is onthutst gereageerd op het Israëlische besluit, dat werd opgevat als een duidelijke blijk van grote afkeuring voor de aarzeling van de Amerikaanse regering om hardere sancties tegen Iran in te stellen, zoals een blokkade van de Iraanse olie EXPORT en de Iraanse centrale bank.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$