Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 966 tot 970
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012

Iran stopt uitvoer olie naar Nederland

Iran stopt met de EXPORT van olie naar zes Europese landen, waaronder Nederland, in reactie op de sancties tegen het land.

Dat maakt de Iraanse staatstelevisie woensdag bekend. "In reactie op de laatste sancties die de EU heeft opgelegd aan de energie- en bankensectoren in Iran, heeft de Islamitische Republiek de olie-EXPORT aan zes Europese landen gestaakt", zei Press TV op zijn website zonder de namen van de Europese landen te noemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012

Amerika importeert opnieuw méér

Afgelopen weekend verscheen er een piepklein berichtje over het oplopende handelstekort van de Verenigde Staten. In december 2011 steeg het tekort op de handelsbalans naar $48,8 miljard. Dit betekent dat Amerika meer importeert dan zij EXPORTeert en dat doet zij al sinds 1976.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Iran wil voedsel betalen met goud en olie

Grote  voedsel en graan EXPORTeurs hebben vorige week gezegd dat Iran graan wil aankopen met goud en olie als betaalmiddel.

Na de speculaties over de goud voor olie deal met India, is het onwaarschijnlijk dat Iran een officiële verklaring met betrekking tot meldingen over goud voor voedsel te ruilen uit zal geven. Analisten beweren dat Iran op zoek is naar Centraal Aziatische landen om tarwe te kopen en landen als India om rijst te kopen door het uitwisselen van olie als betaalmiddel wanneer er cash problemen zijn.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 februari 2012

Verenigde Arabische Emiraten verbieden EXPORT water

De Verenigde Arabische Emiraten hebben elke EXPORT van water verboden. De maatregel is volgens de emiraten noodzakelijk om hun dalende watervoorraden beschermen. Een rapport van het lokale ministerie van leefmilieu heeft aangetoond dat de voorraden drinkbaar water in de emiraten de volgende vijf decennia helemaal uitgeput dreigen te geraken. De Verenigde Arabische Emiraten behoren wereldwijd tot de grootste consumenten van drinkbaar water per hoofd van de bevolking.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 9 februari 2012

Iran wil graan betalen met goud en olie

Iran probeert graan aan te schaffen door het te ruilen voor goud en olie. Ook heeft het land graan gekocht met de Japanse munt yen. Dat meldden Europese graanEXPORTeurs donderdag.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$