Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 101 tot 105
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Waarom Merkel het een zorg zal zijn als de Britten geen toegang meer hebben tot de Europese markt

Duitsland is sinds de uitslag van het Brexit-referendum duidelijk: het Verenigd Koninkrijk zal minder of meer toegang verliezen tot de Europese vrije markt. Is dat grootspraak of heeft Duitsland andere belangen dan de EXPORT naar de Britten?

Wie Duitsland zegt, zegt auto’s. Ook na het dieselschandaal is de Europese natie een van de grootste autobouwende landen ter wereld, met luxepaardjes als BMW, Mercedes en Audi voorop. Als een Brexit werkelijk doorgaat, zal dat dit fabrikanten een flinke hap uit de taart kosten.

Die lobby wordt de laatste tijd aangewezen als reden waarom Duitsland soepeler gaat worden vis-à-vis Britse toegang tot de Europese open markt. Toen Boris Johnson nog meepraatte over de Brexit, opperde hij een uitzonderingspositie met minder immigratie en een op maat gemaakt toegangsplan tot de Europese markt. Dat verwees bondskanselier Angela Merkel meteen resoluut naar de prullenbak.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Duitse bedrijven investeren massaal in Rusland, sancties waardeloos?

Sinds de inval in de Krim zijn diverse Europese en Amerikaanse sancties van kracht tegen de Russische beer. Dit gevolgd door een escalerende politieke crisis tussen beide continenten en een in elkaar gezakte EXPORT. De praktijk leert echter dat er via omwegen nog steeds op grote schaal geïnvesteerd wordt in Rusland, in het bijzonder door Europa’s grootste economie Duitsland welke voorheen ook goede banden had met de Russen.

Het patriottisme in Rusland staat momenteel op een hoogtepunt waarbij Poetin de macht zeer sterk in handen heeft. Waar het land het door de sancties economisch een stuk moeilijker heeft op wereldvlak zijn deze sancties toch minder waterdicht dan men doet geloven aan de brave huisvader. De EXPORTcijfers zijn inderdaad gedaald, dit echter met de bijkomende vermelding dat de investering in Rusland terug op een hoog niveau staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun EXPORT van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse EXPORT zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn EXPORT te beperken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: harde klap voor Nederlandse EXPORTeurs

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse EXPORTeurs.

De overwinning van het Brexit-kamp bij het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie had vrijdagochtend meteen gevolgen op financiële markten. Het Britse Pond zakte bijna 7 procent tegenover de euro.

Voor Nederlandse bedrijven de EXPORTeren naar het Verenigd Koninkrijk is dat een flinke domper, omdat in euro’s geprijsde producten omgerekend in ponden fors duurder worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$