Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 28 december 2011

VS tolereren geen blokkade Straat van Hormuz

De Verenigde Staten zullen niet toestaan dat Iran olietransporten door de Straat van Hormuz blokkeert als het Westen sancties doorvoert tegen de Iraanse olie-EXPORT. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse marine, die is gestationeerd in Bahrein, woensdag gezegd tegen persbureau Reuters.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 21 december 2011

Japanse beurs sluit hoger

In Tokio is de beurs woensdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de forse koerswinsten in New York en Europa, waar beleggers positief reageerden op macro-economische cijfers en een succesvolle Spaanse obligatieveiling. De Nikkei eindigde 1,5 procent hoger op 8459,98 punten. De stijging werd aangevoerd door de Japanse EXPORTbedrijven.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 20 december 2011

Kleine winst voor Nikkei

In Tokio is de beurs dinsdag licht hoger geëindigd onder aanvoering van de Japanse EXPORTbedrijven. Na de verliesbeurt op maandag stapten koopjesjagers weer voorzichtig in de markt. De waarschuwing van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank voor een moeilijk 2012 hield de stemming op de Japanse beurs echter in toom. De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 8336,48 punten.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 december 2011

Duitse en Nederlandse miljarden hielden eurozone overeind, maar het geld is op

In Den Haag houdt men het liefste stil dat de eurozone de afgelopen tijd met vrijwel uitsluitend Duitse en Nederlandse miljarden overeind is gehouden.

De haast waarmee de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy het EU verdrag willen hervormen blijkt bepaald niet ongegrond, nu uit onderzoek van Amerikaanse en Duitse universitaire economen blijkt dat Zuid Europa de afgelopen maanden vrijwel geheel overeind is gehouden met miljarden euro's afkomstig van de Duitse Bundesbank en in mindere mate van de Nederlandse Bank. Acuut probleem: het geld is op, waardoor het hele bankensysteem in slechts enkele dagen tijd volledig in elkaar zou kunnen storten.

De afgelopen tijd hebben diverse (oud) politici met de regelmaat van de klok beweerd dat de euro zo goed zou zijn geweest voor Nederland en Duitsland, omdat onze EXPORT door de relatief zwakke euro fors is gestegen. Duitsland was echter met de D-Mark al één van 's werelds grootste EXPORTeurs, en hetzelfde gold voor Nederland toen wij nog de gulden hadden.

[..]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 6 december 2011

Opheffen euro kan Nederland zwaar opbreken

Een volledig uiteenvallen van de eurozone zou een harde klap zijn voor de Nederlandse economie, met mogelijk zeer ernstige gevolgen voor de EXPORT, voor de vermogens van beleggers, voor de pensioenen en voor de werkloosheid.

Dat stelt een rapport van het Economisch Bureau van ING dinsdag. Volgens de economen van ING richt het debat over de Europese schuldencrisis zich bij Noord-Europese beleidsmakers te veel op het morele aspect: landen die te veel hebben geleend, moeten daarvoor de prijs betalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$