Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

Japanse regering: stimuleringspakket van 113 miljard euro

De Japanse regering heeft vrijdag een economisch stimuleringspakket ter waarde van 12 biljoen yen (113 miljard euro) goedgekeurd. Het extra budget is bedoeld voor de wederopbouw van door de tsunami getroffen gebieden en om EXPORTerende bedrijven te steunen die last hebben van de sterke yen.

Bron: rt[]
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2011

China: handelsoverschot loopt naar verhouding terug

De druk op de Chinese EXPORT zal in de komende kwartalen toenemen door de grotere economische onzekerheid in binnen- en buitenland, zei het Chinese ministerie van handel woensdag.

Tijdens een reguliere persbriefing haalde woordvoerder Shen Danyang van het ministerie uit naar critici van de Chinese handelspolitiek. Hij wees erop dat het Chinese handelsoverschot aan het afnemen is als percentage van de Chinese economie.

Bron: Reuters.com
Geplaatst: zondag 16 oktober 2011

's Werelds grootste olie-EXPORTeur: Geen interesse in goud

De centrale bank van ’s werelds grootste olie-EXPORTeur – Saudi-Arabië – geeft te kennen geen interesse te hebben in goud. In plaats daarvan houdt het liever dollars aan. Vrij logisch gezien het feit dat de Saudi-Arabische munt – de riyal – gekoppeld is aan die van de dollar. Dit zegt immers niets over de bestaande goudvoorraad dat de Centrale bank van Saudi-Arabië aanhoudt: een goudvoorraad met een waarde van 1.879 biljoen riyals, of te wel $500 miljard dollar.

De reden dat Saudi-Arabië zich zo uitlaat over goud heeft temaken met de enorme volatiliteit en onrustige koersbewegingen van de afgelopen maanden. Ook de speculatie op goud is volgens de Saudi’s enorm.

Saudi Arabia's central bank is not interested in buying distressed or speculative assets such as troubled European debt and gold and the OPEC member's banks are well positioned to withstand the euro zone crisis, its head said on Saturday.

[...]

Gold, which has tumbled from a record high of above $1,920 an ounce, is another asset of little interest to the Saudi central bank due to its volatility, Jasser said.

"We have gold in our reserves but we have not bought and we have not sold it in a very long time. It has become a very speculative asset and we do not get into any speculative assets," he said.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2011

VS schorten oordeel over yuan op

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een oordeel over het Chinese valutabeleid vrijdag uitgesteld tot later dit jaar.

Oorspronkelijk zou het ministerie zich zaterdag uitspreken over de vraag of China de waarde van de eigen munt kunstmatig laag houdt om de EXPORT te bevorderen.

Het uitstel geeft het ministerie naar eigen zeggen de kans om de uitkomsten van internationaal overleg af te wachten.

Bron: Zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2011

De verreikende arm van het Amerikaanse monetaire beleid: Thailand

Hoe de 2300 miljard geprinte dollars van Bernanke heftige inflatie veroorzaakt in snel groeiende landen zoals Thailand. Dit doordat de centrale bank daar zich geen andere optie ziet dan de EXPORT te redden door ook de bij te printen. Zolang het westen in een schuld-deflatie spiraal zit zal het hier niet zo'n vaart lopen maar is dit een teken dat ook wij de rekening van het geld verruimende beleid van de ECB gepresenteerd gaan krijgen?

Parts of Thailand have experienced terrible flooding lately, and much of the country’s production shut down as a result. Thailand makes everything from tire factories to hard disk drive manufacturers to rice… and given the slowdown in the economy, it couldn’t have come at a worse time.

Not to worry, though, the government has a plan to fix it. Let me explain:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$