Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: Zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2011

De verreikende arm van het Amerikaanse monetaire beleid: Thailand

Hoe de 2300 miljard geprinte dollars van Bernanke heftige inflatie veroorzaakt in snel groeiende landen zoals Thailand. Dit doordat de centrale bank daar zich geen andere optie ziet dan de EXPORT te redden door ook de bij te printen. Zolang het westen in een schuld-deflatie spiraal zit zal het hier niet zo'n vaart lopen maar is dit een teken dat ook wij de rekening van het geld verruimende beleid van de ECB gepresenteerd gaan krijgen?

Parts of Thailand have experienced terrible flooding lately, and much of the country’s production shut down as a result. Thailand makes everything from tire factories to hard disk drive manufacturers to rice… and given the slowdown in the economy, it couldn’t have come at a worse time.

Not to worry, though, the government has a plan to fix it. Let me explain:

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 10 oktober 2011

China's yuan loopt op door meer vraag EXPORTeurs

De Chinese yuan bereikte maandag een nieuw hoogtepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar als gevolg van een grote vraag uit de hoek van EXPORTeurs, terwijl de zorg over een verzwakking van de Chinese economie afneemt.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Groot-Brittannië: niet in de euro, toch in dezelfde problemen

Er is een fundamenteel probleem, dat niet alleen de Euro-zone, maar ook de VS en het Verenigd Koninkrijk in problemen brengt.

Het Verenigd Koninkrijk doet niet mee met de euro en gebruikt nog gewoon het Britse pond. De Britse regering kan gewoon haar eigen monetaire beleid voeren en de Britse EXPORT wordt niet gehinderd door de sterke euro. Toch zien we dezelfde tegenvallende groei en moet de regering ook fors snoeien in de uitgaven.

Het draait allemaal om energie...

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2011

Obama haalt uit naar China en maant Europa

De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag stevig uitgehaald naar het handelsbeleid van China. 

Daarnaast riep hij Europa op korte metten te maken met de schuldencrisis.

''China gebruikt het handelssysteem op een agressieve wijze in het eigen voordeel en het nadeel van andere landen, vooral de Verenigde Staten'', stelde de president.

''Het manipuleren van valuta is daarvan een voorbeeld. Het maakt hun EXPORT goedkoper en die van ons duurder. We hebben wel wat verbetering gezien in het afgelopen jaar, maar het is niet genoeg.''

Bron: Reuters.com
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2011

China en VS staan aan vooravond van een gruwelijke handelsoorlog!

De Amerikanen willen het reglement van de WTO (World Trade Organization, of te wel Wereldhandelsorganisatie) zodanig wijzigen dat China haar munt moet loskoppelen ten opzichte van de dollar. Al jaren beschuldigen de Amerikanen China ervan dat ze hun munt kunstmatig op een laag niveau houden om zodoende hun EXPORT en binnenlandse productiviteit te stimuleren. China waarschuwt alvast voor een heftige handelsoorlog indien dit wetsvoorstel gehoor gaat krijgen!

An angry China warned Washington on Tuesday that passage of a bill aimed at forcing Beijing to let its currency rise could lead to a trade war between the world's top two economies.

[...]

"The strong responses made by the Chinese government may also suggest that the possibility would be quite high this time that the United States will pass the final bill in the end and that Beijing is worried about the possible negative impact on China's EXPORTs resulting from the legislation," he said.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$