Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1016 tot 1020
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 31 oktober 2011

Japan start grootschalige interventie om yen te drukken

De Japanse overheid heeft maandag een nieuwe ronde valuta-interventies gelanceerd met de verkoop van 5 tot 6 biljoen yen om de stijging van de Japanse munt te stuiten, die de EXPORT en daarmee de economie hinderde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

VN veroordeelt (voor 20ste keer) VS-embargo tegen Cuba

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vandaag met bijna-unanimiteit en voor het twintigste opeenvolgende jaar een resolutie goedgekeurd die het VS-embargo tegen Cuba veroordeelt. Van de 193 landen stemden er twee tegen -de VS zelf en bondgenoot Israël- en hielden drie lidstaten het bij een onthouding: de Marshalleilanden, Micronesië en Palau.

Het handelsembargo tegen Cuba, al van kracht sinds 1962, verbiedt de EXPORT naar Cuba van eender welk product van Amerikaanse makelij, zelfs via derde landen, die in het geval van overtreding Amerikaanse sancties riskeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

Russische voorraden zeldzame aardmetalen niet snel toegankelijk

Rusland, dat de derde grootste voorraden zeldzame aardmetalen bezit, zal er minstens een decennium over doen om zijn productie op kruissnelheid te brengen en een alternatief te bieden voor de leemte die wordt gecreëerd door de EXPORTbeperkingen in China. Dat zegt consulent Technology Metals Research. Rusland zegt ongeveer 30 procent van de wereldwijde voorraden te bezitten, maar volgens Amerikaanse ramingen vertegenwoordigt het land samen met zijn voormalige Sovjet-buren een voorraad van 19 miljoen ton. Dat is ongeveer 14 procent van het wereldtotaal.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 24 oktober 2011

Is een sterke munt nadelig?

De politiek is het er over eens, een sterke munt is economisch gezien een zwaar nadeel. De economische theorie zegt namelijk dat je eigen EXPORT hierdoor te duur wordt in het buitenland en dat productie dan vertrekt.

Dat is de theorie.

In de praktijk is er Japan dat al heel lang een sterke Yen kent. Ondanks twintig en meer jaar kwakkelen met de economie is de Yen steeds sterker aan het worden. Ook de tsunami bracht daar geen verandering in.

De Yen wordt duurder en duurder. Dat is dus in theorie slecht voor de Japanse fabrikanten en EXPORT.

Dan de praktijk nu [...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

Japanse regering: stimuleringspakket van 113 miljard euro

De Japanse regering heeft vrijdag een economisch stimuleringspakket ter waarde van 12 biljoen yen (113 miljard euro) goedgekeurd. Het extra budget is bedoeld voor de wederopbouw van door de tsunami getroffen gebieden en om EXPORTerende bedrijven te steunen die last hebben van de sterke yen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$