Nieuws / Artikelen met het woord

export

1095 artikelen gevonden. Artikel 1016 tot 1020
Bron: Kijkop China
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Goedkope Chinese munt wint aan waarde en vertrouwen

In het zoeken naar oplossingen voor de huidige wereldwijde economische problemen, kijken velen met een schuin oog naar China, het land waar groeiprognoses de laatste decennia rondom of zelfs boven de tien procent uitkwamen. Maar ook China kampt met problemen zoals stijgende inflatiecijfers (6,5 procent in juli, 2011) en een hoge inkomensongelijkheid.

Volgens economen is het echter de door de Chinese overheid sterk gecontroleerde Ren Min Bi die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de huidige wereldwijde economische instabiliteit. Het veel gehoorde argument is dat de RMB opzettelijk goedkoop gehouden wordt. Het argument van de Chinese leiders is altijd geweest dat de continuïteit van de Chinese EXPORTmachine met een goedkope Ren Min Bi kan worden gegarandeerd waarmee en zo kan worden voorkomen dat de inwoners van de snel uitdijende Chinese steden niet massaal zonder werk komen te zitten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

China tekent beroep aan tegen EXPORTquota voor mineralen

China wil in beroep gaan tegen de uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), die de EXPORTbeperkingen op grondstoffen als zink en bauxiet illegaal noemt. Dat zei Shen Danyang, een woordvoerder van het ministerie van Handel. China vindt dat zijn beleid in overeenstemming is met de WTO-regels.

De WTO deed de uitspraak op 5 juli na een klacht van de Verenigde Staten, de Europese Unie en Mexico. De EU en de VS waren tevreden met de beslissing - volgens Brussel heeft China de prijzen van de betrokken grondstoffen kunstmatig hoog gehouden.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Japan wil dure yen aanpakken

Japan heeft de belofte gedaan om ,,resolute maatregelen'' te nemen tegen de stijgende yen, die het herstel van de economie in gevaar brengt.

De Japanse yen, een als veilig beschouwde belegging in economisch onzekere tijden, bereikte afgelopen vrijdag een record ten opzichte van de dollar. De dure yen vormt een belemmering voor de EXPORT omdat het Japanse producten relatief duur maakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Beurs Tokio gaat ruim 1 procent lager

De indices op de beurs van Tokio zijn vandaag ruim 1 procent lager geëindigd. De aandelen van de EXPORTerende bedrijven hadden het het zwaarst te verduren omwille van de sterke yen.

De sterindex Nikkei daalde 1,04 procent tot 8.628,13 punten. Dat is het laagste peil in vijf maanden. De breder samengestelde Topix-index verloor 1,18 procent tot 742,84 punten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Chavez gaat goudindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de goudindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

De beslissing volgt op gesprekken tussen de regering en buitenlandse bedrijven in de Venezolaanse goudmijnindustrie. Die stelden schade te lijden door de regels die limieten stellen aan de goudEXPORT uit het land. Ze hebben daardoor financieringsproblemen en kunnen moeilijk extra banen scheppen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$