Nieuws / Artikelen met het woord

export

1098 artikelen gevonden. Artikel 1041 tot 1045
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 30 maart 2011

Energieproblemen in Europa

Sinds een paar weken ligt de olie-EXPORT van Libië naar Italië stil. Dat betekent niet dat de benzine in Italië nu al opraakt, maar wel dat men de voorraden zal moeten aanspreken en misschien benzine en kerosine zal moeten importeren uit andere landen.

N.a.v. de kernramp in Japan heeft de Duitse regering besloten om 7 oude kerncentrales voorlopig stil te leggen... Men verwacht dat Duitsland 1,8 miljoen ton steenkool meer zal importeren in de maanden april, mei en juni.

Groot-Brittannië moet steeds meer vloeibaar aardgas (LNG) importeren, omdat de aardgasproduktie in de Noordzee snel afneemt.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: zondag 27 maart 2011

Kan Europa de Libische olie missen?

Europa en de VS hebben snel en resoluut ingegrepen in de dreigende burgeroorlog in Libië. Dat heeft natuurlijk te maken met de olie. Libië EXPORTeerde tot voor kort dagelijks 1,5 miljoen vaten aardolie. Daarvan komt ca. 1,2 milj. vaten naar Europa, ongeveer 10% van het totale Europese olieverbruik.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Grondstoffen in de grond worden ook duurder

De prijs van de zeldzame aardmetalen is het afgelopen jaar bijna vertienvoudigd.

China produceert 97% van alle zeldzame aardmetalen. Maar het afgelopen jaar heeft China aangekondigd de EXPORT van deze grondstof te beperken. De zeldzame aardmetalen zijn onmisbaar voor de produktie van moderne elektronica als smartphones en computers, maar zijn ook nodig voor produktie van windmolens. Men verwacht dat de vraag (en de prijs) de komende jaren snel zal stijgen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

Don't mention the oil

We hebben ervoor gekozen om de opstandelingen een handje te helpen om Khadaffi te verjagen. Daarmee hoopt Europa op de sympathie van de ‘toekomstige machthebbers’ in Libië. Als wij hen helpen in de burgeroorlog, dan zullen zij straks zo snel mogelijk de toevoer van de lichte zoete Libische olie aan Europa herstellen.

In Bahrein, Jemen en Syrië komt de bevolking ook in opstand tegen de dictatoriale regimes. Maar die zullen we niet helpen. Ze EXPORTeren geen olie naar Europa, dus ze zoeken het zelf maar uit.

Libië kan nog zeker 15 jaar lang 1 miljoen vaten per dag aan Europa leveren. Daar stropen we de mouwen wel even voor op.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2011

Japanse noodgreep G7 kalmeert financiële markten

Tijdens een telefonisch overleg hebben de G7 - de belangrijkste industrielanden van de wereld - in de nacht van donderdag op vrijdag beslist om actief tussen te komen in de financiële markten om de koers van de Japanse yen naar beneden te halen. De uitzonderlijke noodgreep leek bij het openen van de beurs in Tokio al meteen vruchten afgeworpen te hebben.

De voorbije dagen steeg de koers van de yen naar historische hoogten. Woensdag haalde de Japanse munt zelfs haar hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog: één dollar kostte toen 76,52 yen. De dure yen schaadt de EXPORT en betekent dus slecht nieuws voor de Japanse bedrijven.

De G7-landen beslisten donderdagnacht om massaal yens te verkopen en dollars in te slaan. De Japanse Centrale Bank (Bank of Japan) paste te noodgreep als eerste toe, de andere landen - Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, de VS en Canada - zullen later op de dag hetzelfde doen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$