Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1041 tot 1045
Bron: Nu.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Japan wil dure yen aanpakken

Japan heeft de belofte gedaan om ,,resolute maatregelen'' te nemen tegen de stijgende yen, die het herstel van de economie in gevaar brengt.

De Japanse yen, een als veilig beschouwde belegging in economisch onzekere tijden, bereikte afgelopen vrijdag een record ten opzichte van de dollar. De dure yen vormt een belemmering voor de EXPORT omdat het Japanse producten relatief duur maakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Beurs Tokio gaat ruim 1 procent lager

De indices op de beurs van Tokio zijn vandaag ruim 1 procent lager geëindigd. De aandelen van de EXPORTerende bedrijven hadden het het zwaarst te verduren omwille van de sterke yen.

De sterindex Nikkei daalde 1,04 procent tot 8.628,13 punten. Dat is het laagste peil in vijf maanden. De breder samengestelde Topix-index verloor 1,18 procent tot 742,84 punten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Chavez gaat goudindustrie nationaliseren

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat de goudindustrie in zijn land nationaliseren. Hij wil de gehele productie van het edelmetaal toevoegen aan de nationale reserves, zei hij woensdag in een interview met de staatstelevisie.

De beslissing volgt op gesprekken tussen de regering en buitenlandse bedrijven in de Venezolaanse goudmijnindustrie. Die stelden schade te lijden door de regels die limieten stellen aan de goudEXPORT uit het land. Ze hebben daardoor financieringsproblemen en kunnen moeilijk extra banen scheppen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 augustus 2011

Zwitserse nationale bank wil koers frank verder verlagen

De Zwitserse nationale bank (SNB) vindt de jongste terugval van de Zwitserse frank niet ver genoeg gaan. Ze zal de liquiditeit op de geldmarkt nogmaals duidelijk verhogen.

De bank grijpt daarmee al voor de derde keer naar dit instrument, om de frank lager te drukken. Zwitserse EXPORTbedrijven lijden immers zwaar onder de sterke munt. De frank won de voorbije maanden fors terrein tegenover de euro, omdat hij als veilige haven geldt voor beleggers in crisistijd.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2011

Ongewone tijden en ongewone maatregelen

Ongewone tijden vergen ongewone maatregelen. Het gerucht deed al enkele dagen de ronde, maar gisteren werd het officieel bevestigd. Zwitserland ‘pegt’ tijdelijk de franc aan de euro, een koppeling die bedoeld is om te voorkomen dat de Zwitserse munt maar blijft stijgen en zo de EXPORTpositie van de Zwitserse bedrijven ondermijnt. Ook een andere getroffen maatregel is vrij drastisch: de rente op deposito’s in CHFr is negatief.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$