Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 1046 tot 1050
Bron: Nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 augustus 2011

Handelsoverschot China naar recordhoogte

Het Chinese handelsoverschot heeft in juli het hoogste niveau ooit bereikt. De handel van China met het buitenland nam afgelopen maand sterk toe. Dit blijkt uit cijfers die de Chinese douane woensdag publiceerde.

De sterke EXPORTstijging vond plaats in een klimaat van teruglopende industriële productie in China. In juli nam die productie voor de eerste keer in een jaar tijd af.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2011

Brazilaanse munt op hoogste niveau ooit

De Brazilaanse real noteerde maandag op zijn hoogste niveau ooit, sinds de munt in 1999 van de Amerikaanse dollar werd losgekoppeld. Voor één dollar kreeg je gisteren 1,53 reals, 0,9% meer dan eind vorige week. De munt blijft het goed doen ondanks pogingen van de Braziliaanse regering om de stijging te temperen teneinde de EXPORT niet in gevaar te brengen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

Buy and Sell: Rare Earth Metals

Er is een ware hetze ontstaan tussen China en de WTO over de EXPORTlimieten op Rare Earth Metals.

De WTO dreigt met sancties, maar experts vrezen dat de Chinezen niet zullen toegeven.

De Chinezen hebben hun uitvoer van Rare Earth Metals drastisch verlaagd over de afgelopen jaren. Gezien hun dominante rol – China is momenteel goed voor 97% van de totale wereldproductie – dreigt de technologische ontwikkeling op de Westerse continenten (VS, Europe, …) tot stilstand te komen.

Rare Earth Metals worden veelvuldig gebruikt in onder meer nieuwe alternatieve energiebronnen (windmolens, zonnecellen, …) maar ook in de nieuwste smartphones.

Bron: WebWereld.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Zeldzame mineralen voor iPad-productie ontdekt

Japanse wetenschappers hebben voor de kust van Hawaï zeldzame mineralen ontdekt die gebruikt worden in de productie van elektronica. De mineralen zijn makkelijk te winnen.

Dat bericht de Britse krant The Guardian op basis van een stuk in Nature Geoscience (betaalmuur). De mineralen zijn cruciaal voor de productie van smartphones, tablets en tv-schermen. De vondst op de bodem van de Grote Oceaan kan de voorraad mineralen ongeveer duizend maal vergroten. Hierdoor nemen de zorgen over de huidige voorraden direct af.

China, waar het grootste gedeelte (97 procent) van zeldzame metalen als tantalium en yttrium worden gevonden, kondigde in september aan de EXPORT van deze materialen op een zeer laag pitje te zetten. Dit leidde tot grote zorgen bij bedrijven als het Japanse Sony. Het bedrijf zag grote tekorten in het verschiet, met als gevolg enorme prijsstijgingen voor elektronische apparaten.

Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2011

Middelkoop: Zeldzame bubbel

De prijzen van zeldzame aardmetalen (REE) blijven maar stijgen. Waar we vorig jaar goed hebben kunnen profiteren van de sterk gestegen prijzen van REE’s voor de EXPORT (dat wil zeggen vanuit China naar de rest van de wereld – dit zijn de zogenaamde FOB-prijzen), zijn het dit jaar vooral de prijzen van REE voor binnenlands Chinees gebruik (China domestic) die een sterke stijging door maken.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$