EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 1046 tot 1050 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: woensdag 7 september 2011

Grenzen aan de Groei: EXPORT van ijzererts uit India hapert

China beperkt de EXPORT van zeldzame aardmetalen. Rusland gebruikt de EXPORT van aardgas als politiek wapen. En India wil nu de EXPORT van ijzererts beperken.

China beperkt de EXPORT van zeldzame aardmetalen. Rusland gebruikt de EXPORT van aardgas als politiek wapen. En India wil nu de EXPORT van ijzererts beperken.

Tussen juli 2008 en juli 2009 produceerde India ca. 213 miljoen ton ijzererts. Daarvan werd 106 miljoen ton (49,7%) geëxporteerd.

Het jaar daarop werd er 219 milj. ton ijzererts naar boven gehaald, waarvan 117 milj. ton (53,7%) werd geëxporteerd.

De voorlopige schatting voor het afgelopen jaar bedraagt: een produktie van 208 milj. ton, waarvan 98 milj. ton (46,9%) voor de EXPORT.

Maar de EXPORT van ijzererts uit India zal de komende jaren sterk teruglopen of zelfs stilvallen.

Onlangs werd een rapport gepubliceerd over illegale mijnbouw en EXPORT van ijzererts. In de deelstaat Karnataka bleken tientallen mijnen meer ijzererts op te graven dan ze volgens hun vergunning mogen. De mijnbouwers ontdoken ook de EXPORTheffing en de belasting. Karanataka produceert ongeveer 25% van alle ijzererts in India.

Lees verder op Cassandra Club
Geplaatst op: woensdag 7 september 2011

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. Na de stevige koersverliezen in de afgelopen dagen werden aandelen uit zwaar afgestrafte sectoren weer opgepikt. De Japanse EXPORTbedrijven profiteerden daarbij van een zwakkere Japanse yen. De Nikkei sloot 2 procent hoger op 8736,41 punten.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: zaterdag 3 september 2011

Wereldbank waarschuwt voor gevarenzone

De president van de Wereldbank, Robert Zoelick, heeft zaterdag in Peking gewaarschuwd dat de wereldeconomie deze herfst in de gevarenzone dreigt te komen.

De president van de Wereldbank, Robert Zoelick, heeft zaterdag in Peking gewaarschuwd dat de wereldeconomie deze herfst in de gevarenzone dreigt te komen.

Hij riep China op vaart te zetten achter structurele hervormingen. De groei van de economie van China is te danken aan de EXPORT van dat land, maar zou meer moeten komen van de binnenlandse consumptie.

Lees verder op De Pers
Geplaatst op: woensdag 31 augustus 2011

Nikkei sluit ongewijzigd

In Tokio is de beurs woensdag ongewijzigd gesloten. De stemming werd gedrukt doordat de duurdere Japanse yen zorgde voor koersverliezen onder de EXPORTbedrijven. De Nikkei-index eindigde de laatste dag van augustus op 8955,20 punten.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 29 augustus 2011

Goedkope Chinese munt wint aan waarde en vertrouwen

In het zoeken naar oplossingen voor de huidige wereldwijde economische problemen, kijken velen met een schuin oog naar China, het land waar groeiprognoses de laatste decennia rondom of zelfs boven de tien procent uitkwamen. Maar ook China kampt met problemen zoals stijgende inflatiecijfers (6,5 procent in juli, 2011) en een hoge inkomensongelijkheid.

Volgens economen is het echter de door de Chinese overheid sterk gecontroleerde Ren Min Bi die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de huidige wereldwijde economische instabiliteit. Het veel gehoorde argument is dat de RMB opzettelijk goedkoop gehouden wordt. Het argument van de Chinese leiders is altijd geweest dat de continuïteit van de Chinese EXPORTmachine met een goedkope Ren Min Bi kan worden gegarandeerd waarmee en zo kan worden voorkomen dat de inwoners van de snel uitdijende Chinese steden niet massaal zonder werk komen te zitten.

Lees verder op Kijkop China
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs