Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 1066 tot 1070
Bron: Cassandra Club
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Grondstoffen in de grond worden ook duurder

De prijs van de zeldzame aardmetalen is het afgelopen jaar bijna vertienvoudigd.

China produceert 97% van alle zeldzame aardmetalen. Maar het afgelopen jaar heeft China aangekondigd de EXPORT van deze grondstof te beperken. De zeldzame aardmetalen zijn onmisbaar voor de produktie van moderne elektronica als smartphones en computers, maar zijn ook nodig voor produktie van windmolens. Men verwacht dat de vraag (en de prijs) de komende jaren snel zal stijgen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

Don't mention the oil

We hebben ervoor gekozen om de opstandelingen een handje te helpen om Khadaffi te verjagen. Daarmee hoopt Europa op de sympathie van de ‘toekomstige machthebbers’ in Libië. Als wij hen helpen in de burgeroorlog, dan zullen zij straks zo snel mogelijk de toevoer van de lichte zoete Libische olie aan Europa herstellen.

In Bahrein, Jemen en Syrië komt de bevolking ook in opstand tegen de dictatoriale regimes. Maar die zullen we niet helpen. Ze EXPORTeren geen olie naar Europa, dus ze zoeken het zelf maar uit.

Libië kan nog zeker 15 jaar lang 1 miljoen vaten per dag aan Europa leveren. Daar stropen we de mouwen wel even voor op.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2011

Japanse noodgreep G7 kalmeert financiële markten

Tijdens een telefonisch overleg hebben de G7 - de belangrijkste industrielanden van de wereld - in de nacht van donderdag op vrijdag beslist om actief tussen te komen in de financiële markten om de koers van de Japanse yen naar beneden te halen. De uitzonderlijke noodgreep leek bij het openen van de beurs in Tokio al meteen vruchten afgeworpen te hebben.

De voorbije dagen steeg de koers van de yen naar historische hoogten. Woensdag haalde de Japanse munt zelfs haar hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog: één dollar kostte toen 76,52 yen. De dure yen schaadt de EXPORT en betekent dus slecht nieuws voor de Japanse bedrijven.

De G7-landen beslisten donderdagnacht om massaal yens te verkopen en dollars in te slaan. De Japanse Centrale Bank (Bank of Japan) paste te noodgreep als eerste toe, de andere landen - Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, de VS en Canada - zullen later op de dag hetzelfde doen.

Bron: Reuters
Geplaatst: woensdag 16 maart 2011

Yen rises to fresh all-time high versus U.S. dollar

The dollar dropped to a fresh record low against the yen in late New York trading on Wednesday as concerns escalated over a nuclear crisis in Japan.

The dollar fell as low as 79.56 yen on trading platform EBS JPY=EBS. The previous record low was 79.75 yen set in April, 1995. Traders are nervously watching if the Bank of Japan will intervene in the currency market to stem yen gains. A stronger currency makes Japanese EXPORTs less competitive and hurts the economy. (Reporting by Wanfeng Zhou; Editing by Chizu Nomiyama)

Bron: Telegraaf DFT
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

Saoedi-Arabie manipuleert

Volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft Saoedi-Arabië, de grootste EXPORTeur van ruwe olie ter wereld, gesjoemeld met cijfers over de olieproductie. Jan de Koning, fondsbeheerder bij Somerset Capital Partners Management, spreekt er schande van. Hij denkt wel dat beleggers door politieke schermutselingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn afgeleid van de oorspronkelijke oorzaak van de hoge olieprijs. Dit heeft te maken met de sterk gegroeide vraag, met name vanuit opkomende landen. Dit zal voortzetten en de olieprijs zal over een langere periode blijven stijgen, ook wanneer de politieke rust is wedergekeerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$