EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
56
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 1106 tot 1110 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: donderdag 9 december 2010

Inflatiespook

Beleggers blijven Brazilië, India en andere opkomende landen overstromen met tientallen miljarden dollars en toch pakken zich donkere wolken samen. De zeepbel zal uiteindelijk uit elkaar spatten. Net als de zeepbel van de Amerikaanse staatsobligaties.

[...]

De Chinese zeepbel is al flink ingezakt, met de Chinese aandelenindex die 55% van z’n waarde heeft verloren en die het maar niet lukt terug te veren, maar Brazilië en India zitten op slechts enkele procenten afstand van hun historisch record. En het zal de inflatie zijn die deze bel zal laten barsten.

En daarom moet de rente worden verhoogd
Men heeft geen andere keuze. Brazilië heeft nu met 10,75% al één van de hoogste rentes ter wereld en zal dat waarschijnlijk nog verder moeten verhogen. Maar het probleem is dat door het verhogen van de rente in Brazilië de real zal stijgen en dus de EXPORT zal dalen.

De grote opkomende landen zijn in een inflatoire spiraal terecht gekomen, een vicieuze cirkel die uiteindelijk de zeepbal uiteen zal laten spatten. De vraag is niet of dat zal gebeuren, maar wanneer.

Lees verder op Inveztor.nl
Geplaatst op: woensdag 8 december 2010

De euro goed voor ons? Feiten tonen het tegendeel aan

De laatste tijd verdringen binnen- en buitenlandse politici en economen zich voor de cameras en microfoons om te verklaren dat ondanks de financiële crisis in de EU de euro een succes is en dat we zonder de Europese éénheidsmunt een stuk slechter af zouden zijn geweest. De feiten tonen echter aan dat dit pure demagogie en misleiding is en dat juist het tegendeel het geval blijkt te zijn.

U kent de verhalen inmiddels wel: zonder de euro zouden onze financiële problemen veel groter zijn geweest en zou onze EXPORT nog veel zwaardere klappen hebben gehad. Europees president Herman Van Rompuy beweerde zelfs dat de welvaart sinds de invoering van de euro alleen maar is toegenomen. De algemene boodschap is dus dat we eigenlijk maar heel blij moeten zijn met de euro en moeten ophouden met zeuren en treuren dat we onze eigen munten zijn kwijtgeraakt.

De harde economische realiteit laat echter een heel ander beeld zien, dat onze eurofiele politici uit alle macht proberen te bagatelliseren en ontkennen:

Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op Goud-Portal buiten de goud-rubriek om:

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op Goud-Portal buiten de goud-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn EXPORTeurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese EXPORTeurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze EXPORT altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Lees verder op Inveztor.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 november 2010

Zeldzame metalen worden steeds duurder

[...]

Doordat China, die 97% van de totale wereldproductie voor zijn rekening neemt, een aantal weken geleden een reductie van de EXPORT  heeft aangekondig zijn de prijzen van deze zeldzame elementen in rap tempo gestegen. En er is een grote kans dat er weer een flink prijsstijging in het verschiet ligt, omdat China nu de milieuregels voor producenten gaat aanscherpen.

(met video)

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 15 november 2010

Willem Middelkoop: Zeldzaam goed

De afgelopen week waren wij, namens het Gold&Discovery Fund, met twee man aanwezig op de 6e Rare Earth-conferentie in Hong Kong. Tot onze verbazing waren we de enige Nederlanders onder een kleine 300 deelnemers. De conferentie stond in het teken van het controversiële besluit van China om EXPORTquota van Rare Earth Elements (REE’s) te verlagen. Dit heeft geleid tot een crisissfeer op het hoogste niveau.

[...]

De binnenlandse bedrijven worden natuurlijk niet geraakt door de EXPORTheffingen, zodat andere landen nu aandacht vragen voor deze Chinese concurrentievervalsing. Een protectionistische handelsoorlog lijkt, net als de valutaoorlog, nu al een feit.

 

Lees verder op IEX.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs