Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 211 tot 215
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

Iran bepaalt in grote mate het lot van de oliemarkt

Het lot van de oliemarkt hangt in grote mate af van een serie olievelden in West-Iran. Sinds 2012 produceren deze velden veel minder olie dan mogelijk, vanwege de Amerikaanse en Europese sancties die de EXPORT in grote mate beperken. Maar nu er dit jaar een nucleaire deal is bereikt, werken engineers hard om de productiecapaciteit weer volop te laten draaien.

“Wanneer de sancties zijn opgeheven, is het ons recht om de productie weer terug te laten keren op historische niveaus,” zo waarschuwde de Iraanse minister van Olie, Bijan Namdar Zanganeh, vorige maand tijdens een internationale conferentie in Teheran.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 november 2015

“Wereldeconomie is er slechter aan toe dan we denken”

De afgelopen maanden hebben veel grote zakenbanken hun voorspellingen naar beneden moeten bijstellen. En deze adviesverlagingen hadden niet alleen betrekking op de aandelen, maar ook op de groei van de wereldeconomie. Veel economen zijn bang voor een wereldwijde groeivertraging en deze angst komt niet zomaar uit de lucht vallen.

De afgelopen maanden zijn we er immers achter gekomen dat de zogenoemde ‘BRIC-landen’ hun beste tijd wel gehad lijken te hebben. De Braziliaanse economie is in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en ook de Russische economie kampt de laatste jaren met de nodige groeiproblemen. De grootste angst ontstond echter pas toen de Chinese economie scheurtjes liet zien. De Chinese EXPORT is de afgelopen maanden flink in waarde gedaald en volgens de economen kan de vertraging van de Chinese economie een bedreiging zijn voor de rest van de wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Economisch beleid in China ter discussie na teleurstellende handelscijfers

Afgelopen zondag werden de Chinese handelscijfers gepubliceerd. Zowel EXPORT als import zijn er weer op achteruit gegaan. Opnieuw rijst de vraag of de ondersteuningsmaatregelen van de Chinese overheid voldoende doeltreffend zijn. Peking reageert vol vertrouwen en zegt dat het jaar 2016 voor een ommekeer zal zorgen.

China doet het op zich niet slecht met een lagere, maar beter dan verwachte, economische groei. Vorige week constateerden we nog een verhoogde industriële productie maar toch laten de recente gepubliceerde handelscijfers een ander beeld zien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Duitse EXPORT toont herstel: vooral dankzij vraag uit andere Europese landen

De EXPORT van Duitsland is in september met 2,6 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Een forse opsteker na de dip van augustus.

Dat maakte het Duitse statistiekbureau maandag bekend.

Met de groei van 2,6 procent in september herstelde de EXPORT van Europa’s grootste economie van de forse krimp van een maand eerder. In augustus werd een min 5,2 procent gemeten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 november 2015

Handel China blijft dalen; Peking verwacht ommekeer in 2016

De EXPORT van China is in oktober voor de vierde maand op rij gedaald. Ook de import ging opnieuw omlaag, zo bleek uit cijfers die zondag werden gepubliceerd door de Chinese overheid. De teleurstellende cijfers zorgen opnieuw voor discussie over het economisch beleid van Peking. Diverse analisten zijn sceptisch over de effectiviteit van de genomen maatregelen, maar volgens de Chinese regering zal in 2016 de ommekeer plaatsvinden.

De EXPORT daalde vorige maand met 6,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het is de vierde achtereenvolgende maand dat het cijfer lager noteert. In september daalde de EXPORT ook, maar wel minder hard (3,7 procent) dan in oktober.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$