Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Albert Edwards: “Crisis is onvermijdelijk, verhoog die rente nu maar gewoon!”

Hebben we dan niets van 2008 geleerd? Dat vraagt een vertwijfelde Albert Edwards zich af. Hij leest overal dat als de Fed volgende week de rente verhoogt, we getroffen zullen worden door een reeks vreselijke plagen en eeuwigdurende deflatie. Maar zelfs Edwards, die al tijden een deflatoire klap aan ziet komen, vindt dat de rente omhoog moet. Alles is beter dan de huidige excessen nog verder te laten groeien, zo stelt de SocGen strateeg.

De markt focust inmiddels op de valuta’s van opkomende landen. Die zakken al sinds vorig jaar weg tegen de dollar. Met name de laatste weken valt op dat, terwijl de valuta’s van de G-10 zonder de grondstoffenEXPORTeurs vrij stabiel blijven, emerging markets maar door blijven vallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Dit cijfer zegt dat er iets niet in de haak is met de wereldeconomie

Saudi-Arabië gaf recent voor het eerst sinds 2007 obligaties uit. En de problemen bij andere grote olie-EXPORTeurs zoals Venezuela en Nigeria stapelen zich ook op. Zij zijn afhankelijk van een continue stroom van oliedollars. Nu die opdroogt, moeten ze interen op hun opgebouwde valutareserves. En dan maar hopen dat de grondstoffenprijzen eerder stijgen dan de bodem van de spaarpot in zicht is.

Econoom Ed Yardeni toont aan dat groei van deze al deze valutareserves, omgerekend in dollars, is omgeslagen naar een krimp van 4,5% op jaarbasis in juni. En dat is het laagste punt sinds tenminste 1988 (blauw in onderstaande grafiek).

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Chinese premier Li kegiang wil geen valuta oorlog

De Chinese premier Li Kegiang wil een valuta oorlog vermijden. Naar aanleiding van de devaluatie van de yuan zijn beleggers wereldwijd zich zorgen gaan maken over een nieuwe valutaoorlog. Maar volgens Li Keqiang zijn die zorgen onterecht. Het is volgens hem niet de bedoeling de EXPORT van China weer op zijn oude niveau te krijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Column Kees de Kort | Ongelofelijke blunder van Chinese autoriteiten

De feiten op de wankele Chinese grond zijn wat weerbarstiger dan het officiële propagandaverhaal doet vermoeden. De import stort in elkaar en ook de EXPORT is veel lager dan een jaar geleden. En dat laat zich moeilijk rijmen met een zogenaamde groei van 7,5 procent, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Zo is ook de autoverkoop van General Motors met 5 procent gedaald, inclusief alle kortingen en dat is wel de zoveelste indicatie dat het met de Chinese economie helemaal niet zo goed gaat. En dan is er ook nog het ongelofelijk rare verhaal van de Chinese toezichthouders: de beurs stijgt in een jaar met 150 procent. Dat kán, maar dan is de normaalste reactie dat die ook weer eens gaat dalen."

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Market today dinsdag 8 september

Chinese EXPORT krimpt opnieuw.

Duitse EXPORT neemt toe.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$