Nieuws / Artikelen met het woord

export

1115 artikelen gevonden. Artikel 276 tot 280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Dit is de reden waarom China blijft groeien…

De Chinese economie mag dan op dit moment wel even in een vertraging terecht zijn gekomen, maar over de afgelopen jaren zal de Chinese overheid niet klagen. China heeft zich namelijk ontpopt als het groeiland nummer één en er lijken maar weinig landen in de buurt te komen van China. Er zijn namelijk haast geen andere landen die kunnen groeien aan het tempo wat China weet neer te zetten. Toch lijkt China langzaamaan een transitie door te maken van een EXPORTland naar een consumeerland.

Wanneer we echter zeggen dat de Chinese economie gevoed wordt door miljarden schulden, zullen veel mensen ons verbaasd aankijken. Maar het is waar, de Chinese economie is verslaafd geworden aan het stijgende schuldenplafond en dat zou in de toekomst wel eens de nodige problemen kunnen gaan veroorzaken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

China waardeert yuan fors af om economie duw te geven

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de yuan fors afgewaardeerd om zo de EXPORT en economie te stimuleren. De stap van de Chinese centrale bank kwam onverwacht.

De waarde van de yuan mag nu met bijna 2 procent dalen ten opzichte van de dollar. Dat is de sterkste waardedaling die de centrale bank van China ooit heeft doorgevoerd. Volgens China gaat het om een eenmalige ingreep.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Devaluatiewedloop

De Chinese EXPORT laat een dikke min zien. BNR's macroeconoom Kees de Kort bekijkt maatregelen die China kan nemen.

De Chinese EXPORT daalt. “En niet een klein beetje. En dat geeft aan dat her en der problemen in de wereldeconomie zijn, want China was echt een grote EXPORTeur. Nu daalt het. En wat er nog bij komt: China is ook een heel grote staalproducent. De staalEXPORT stijgt heel sterk. Dus: staalEXPORT een dikke plus, opgeteld een dikke min: dat betekent dat het met een heleboel andere producten zo’n vaart niet loopt”, zegt De Kort.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs brengt olieproducerende landen in financiële problemen

Olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn gewend aan hoge inkomsten uit de EXPORT van aardolie. De uitgaven van de overheid zijn navenant: brandstof wordt gesubsidieerd, er zijn goede medisch en sociale voorzieningen en de defensie-uitgaven zijn hoog. Het defensiebudget van Saoedi-Arabië groeide afgelopen jaar met 17% tot 10% van het Bruto Nationaal Product.

In de grafiek hieronder zie je hoe de uitgaven van de Saoedische regering gestegen zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Nederlandse EXPORT naar landen buiten EU in 10 jaar tijd verdubbeld

De EXPORT van Nederlandse producten naar landen buiten de Europese Unie is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar ging het om 33,8 miljard euro, 17,9 miljard euro meer dan over dezelfde periode in 2005.

De EXPORT naar EU-landen steeg met bijna een derde, van 48,6 miljard naar 64,2 miljard euro. Het aandeel van de EXPORT naar landen buiten de EU in de uitvoer van Nederlands producten steeg daarmee van een kwart naar een derde. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$