Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 351 tot 355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Groeiende vraag aardgas wringt Rusland langzaam en pijnlijk de nek om

Aardgas zal binnen 2O jaar net zo belangrijk zijn als aardolie en steenkool in de wereldwijde energievoorziening volgens een studie van BP. Echter net deze revolutie voorspelt weinig goeds voor Rusland.

Dit nogal tegenstrijdige bericht klinkt vreemde in de oren aangezien Rusland een grote EXPORTeur is van zowel olie en gas. Eveneens op dit moment probeert Rusland nog bijkomende pijpleidingen aan te leggen voor het transport van zijn gas naar zowel Azië als Europa.

Net daar zit echter het probleem. Volgens een onlangs gepubliceerd rapport “BP Energy Outlook 2035” staat letterlijk dat het Russische leidingnet als transporteur van aardgas snel aan betekenis zal verliezen. Door de snelle evolutie en de grotere groei aan LPG tankers zal dit leiden tot een revolutie in de wereldwijde energiemarkt. De flexibiliteit die deze tankers hebben zou betekenen dat Europa veel onafhankelijker wordt van Russisch gas, wat nu een problematische situatie opgeleverd heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

Nederlandse EXPORT groeit fors door, met dank aan gunstige koers euro

De Nederlandse EXPORT van goederen is in februari opnieuw sterk opgelopen. Het volume van de EXPORT lag in de tweede maand van dit jaar 6,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor de EXPORT zijn afgelopen maanden verder verbeterd, aldus het statistiekbureau. De ontwikkeling van de wisselkoersen is deze maand bijvoorbeeld veel gunstiger dan in maart. En het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland is minder negatief geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 april 2015

“Economie VS niet sterk genoeg om wereldeconomie te trekken”

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

In een rapport meldt Standard Life dat de economische cijfers die recent verschenen uit de Verenigde Staten, teleurstellend zijn. Zowel het sentiment, als de EXPORT en consumentenuitgaven zijn allemaal vertraagd de laatste tijd. Hoewel de arbeidsmarkt aan de dans leek te kunnen ontspringen, was echter ook daar in maart een trendbreuk in de cijfers zichtbaar, meldt Standard Life.

Bron: nrcq.nl
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Zó goed gaat het nou ook weer niet met de economie

Wie behoefte heeft aan goed nieuws, moet zich op de persberichten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) abonneren. De positieve berichten over de Nederlandse economie stapelen zich op. Consumptie omhoog. EXPORT omhoog. Vertrouwen omhoog. Maar hoe goed gaat het eigenlijk echt?

[...]

Bron: Pravda.ru
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

China buitensluiten heeft geen zin meer

De trend is duidelijk: China groeit hard en het wordt nog steeds op meedere manieren tegengewerkt zich verder aan te sluiten op globaal economisch niveau.

Allereerst de reguliere media. De berichtgevingen omtrent de Chinese economie zijn vaak negatief en investeerders kunnen zich maar beter verre houden van deze markt. Spooksteden moeten vastgoedbubbels impliceren, het kampt met aandelenbubbels, tech-bubbels en groeicijfers die niet deugen. Een dictatuur zonder transparantie en de yuan dat zijn munt kunstmatig laag houdt door deze aan de dollar te koppelen om de eigen EXPORT op niveau te houden. Tevens worden de besturingselementen die de koers van de Chinese munt manipuleren door het Westen bekritiseert.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$