Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 361 tot 365
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

EXPORT aardgas met een kwart gedaald

De netto EXPORT van aardgas was in 2014 een kwart lager dan het voorgaande jaar. Ook werd er bijna 20 procent minder aardgas uit de bodem gewonnen.

Sinds 1972 werd er alleen in 1988 minder aardgas gewonnen. Het verbruik daalde in 2014 met 13 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nederlandse EXPORT ziet VS als groeimarkt, dankzij lage euro

Voor het eerst sinds 2009 staan de Verenigde Staten weer in de top 3 van belangrijkste EXPORTmarkten voor Nederland. EXPORTeurs verwachten dat in 2015 de omzet van de EXPORT naar Amerika met 60 procent stijgt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 maart 2015

Griekenland zoekt steun bij Rusland

Het noodlijdende Griekenland zoekt steun bij Rusland. In Brussel wordt deze toenadering met argusogen bekeken.

Volgens de site wil de Griekse overheid aan Moskou vragen of de gasprijs voor Griekse huishoudens omlaag kan.

Bovendien wil de regering van Alexis Tsipras proberen de EXPORT van onder meer vers fruit richting Rusland weer op gang te brengen. Sinds afgelopen zomer boycot Rusland een hele reeks producten uit de EU.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Waarom VS en EU in een muntoorlog verkeren

Slecht nieuws over de Amerikaanse economie. In het laatste kwartaal van 2014 koelde de economie in de VSA af, de groei bedroeg nog 2,2 procent van het BBP op jaarbasis. In het derde kwartaal bedroeg de groei nog 5 procent BBP/jaar, zo weet zakenblad Trends. Een aanmerkelijk verschil dus, dat zware gevolgen kan hebben. Zowel voor de economie, als voor uw portefeuille.

De bedrijfsinvesteringen vielen terug en ook EXPORTpositie van de VSA gaat er de jongste tijd op achteruit. De dollar stijgt ten opzichte van de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Nieuwe Golfoorlog in de maak, dit maal tussen Saoedi-Arabië en Iran ?

Door gestegen spanningen in Jemen komt de olieprijs onverwacht onder druk te staan. Dit lijkt momenteel slechts een “klein” geografisch probleem. Indien dit echter escaleert naar de nabije landen is er een nieuwe oliecrisis in de maak. De prijs van ruwe olie zou na een historische diepte, vervolgens naar ongekende hoogtes kunnen stijgen.

Ondanks dat Jemen slechts bijdraagt tot 0,2% van de globale olie-EXPORT, is het door de geografische ligging het centrum van de wereldwijde energie-handel. Gelegen aan de smalle zeestraat tussen de Rode Zee en de Golf van Aden is dit de plaats waar de diverse supertankers passeren met olie voor de diverse continenten. Dit verloopt voor de zogenaamde ULCCs (ultra large crude carriers) met een DWT van 550,000 DWT wegens fysieke beperkingen allemaal via de straat van Aden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$