EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 361 tot 365
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

Ook Mkb heeft veel voordeel bij vrijhandelsverdrag met Verenigde Staten

Het Europese midden- en kleinbedrijf kan volgens de Europese Commissie veel voordeel halen uit TTIP, het voorgestelde vrijhandelsverdrag tussen de EU en de Verenigde Staten waarover momenteel wordt onderhandeld.

28 procent van de Europese uitvoer naar de VS was in 2012 afkomstig uit het mkb, aldus Cecilia Malmström, de eurocommissaris van Handel. Bedrijven uit de land- en tuinbouwsector, de kledingsector en de chemische sector EXPORTeren relatief veel, zo blijkt uit het rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

Groeiende vraag aardgas wringt Rusland langzaam en pijnlijk de nek om

Aardgas zal binnen 2O jaar net zo belangrijk zijn als aardolie en steenkool in de wereldwijde energievoorziening volgens een studie van BP. Echter net deze revolutie voorspelt weinig goeds voor Rusland.

Aardgas zal binnen 2O jaar net zo belangrijk zijn als aardolie en steenkool in de wereldwijde energievoorziening volgens een studie van BP. Echter net deze revolutie voorspelt weinig goeds voor Rusland.

Dit nogal tegenstrijdige bericht klinkt vreemde in de oren aangezien Rusland een grote EXPORTeur is van zowel olie en gas. Eveneens op dit moment probeert Rusland nog bijkomende pijpleidingen aan te leggen voor het transport van zijn gas naar zowel Azië als Europa.

Net daar zit echter het probleem. Volgens een onlangs gepubliceerd rapport “BP Energy Outlook 2035” staat letterlijk dat het Russische leidingnet als transporteur van aardgas snel aan betekenis zal verliezen. Door de snelle evolutie en de grotere groei aan LPG tankers zal dit leiden tot een revolutie in de wereldwijde energiemarkt. De flexibiliteit die deze tankers hebben zou betekenen dat Europa veel onafhankelijker wordt van Russisch gas, wat nu een problematische situatie opgeleverd heeft.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

Nederlandse EXPORT groeit fors door, met dank aan gunstige koers euro

De Nederlandse EXPORT van goederen is in februari opnieuw sterk opgelopen. Het volume van de EXPORT lag in de tweede maand van dit jaar 6,6 procent hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor de EXPORT zijn afgelopen maanden verder verbeterd, aldus het statistiekbureau. De ontwikkeling van de wisselkoersen is deze maand bijvoorbeeld veel gunstiger dan in maart. En het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland is minder negatief geworden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 april 2015

“Economie VS niet sterk genoeg om wereldeconomie te trekken”

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

Het eerste kwartaal van dit jaar pakte behoorlijk teleurstellend uit voor de wereldeconomie. Veel van de zwakte in de macrocijfers is echter te verklaren vanuit tijdelijke factoren, zo meldt Jeremy Lawson, hoofdeconoom bij Standard Life Investment.

In een rapport meldt Standard Life dat de economische cijfers die recent verschenen uit de Verenigde Staten, teleurstellend zijn. Zowel het sentiment, als de EXPORT en consumentenuitgaven zijn allemaal vertraagd de laatste tijd. Hoewel de arbeidsmarkt aan de dans leek te kunnen ontspringen, was echter ook daar in maart een trendbreuk in de cijfers zichtbaar, meldt Standard Life.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 13 april 2015

Zó goed gaat het nou ook weer niet met de economie

Wie behoefte heeft aan goed nieuws, moet zich op de persberichten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) abonneren. De positieve berichten over de Nederlandse economie stapelen zich op. Consumptie omhoog. EXPORT omhoog. Vertrouwen omhoog. Maar hoe goed gaat het eigenlijk echt?

[...]

Lees verder op nrcq.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs