Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 366 tot 370
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Waarom investeert een Noors staatsfonds in de Nationale Bank van België?

De Noren, het zijn doorgaans slimmeriken. Ze wisten meteen dat ze zich ver weg moesten houden van de Europese Unie, en het lidmaatschap van de eurozone dat zagen ze al helemaal niet zitten.

Economisch gaat het lekker met Noorwegen. Terwijl de Belgische handelsbalans nog steeds negatief is, kijken de Noormannen aan tegen een current account surplus van niet minder dan tien procent. Het bewijs dat een land dus, ook zonder euro, concurrentieel en EXPORTgericht kan zijn.

Maar nu dus naar dat dekselse staatsfonds. De Noren zijn blijkbaar geïnteresseerd in onze Nationale Bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Dalende prijzen ruwe olie een self-fulfilling prophecy

Afgelopen nacht daalde de benchmark voor US oil opnieuw scherp tot een 6-jarig dieptepunt na signalen dat de stocks aan ruwe olie uitpuilen (42,98 USD voor Nymex, 53,94 voor Brent).

De voorbije weken en maanden werden deze olie-stocks volop aangevuld met het oog op een later duurdere verkoop, echter diverse indicatoren wijzen erop dat deze situatie nog diverse maanden zal aanhouden. Door de overvloedige hoeveelheid olie die de VS momenteel oppompt en de nog steeds stabiele olie-productie in de overige olie-EXPORTerende landen zitten vele stocks dan ook aan de maximumlimiet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

EXPORT laat grootste groei sinds 2011 zien

Het volume van de EXPORT van goederen lag in januari 2015 10,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei sinds 2011.

Vooral de EXPORT van aardolieproducten, machines en apparaten steeg. Ook groeide de EXPORT van voedings- en genotmiddelen, transportmiddelen en chemische producten licht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Hoe Griekenland op knullige wijze uit de euro kan vallen

Met een beetje goede wil, kan Griekenland prima in de eurozone blijven. Maar juist daar ontbreekt het aan. De Griekse regering doet er vooralsnog alles aan om maximaal wantrouwen te kweken in de confrontatie met zijn internationale schuldeisers. Het recept voor een ‘Grexit’, stelt Z24’s Jeroen de Boer.

Na vijf jaar kwakkelen lijkt de eurozone eindelijk op weg naar iets wat op beginnende economische groei lijkt,  geholpen door de zwakke euro, die EXPORTeurs steunt, en lage olieprijs. Ook op de beurs is het feest, met forse koersstijgingen van aandelen in Europa en de VS.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Edin Mujagic: Hoe de euro een zwakke munt werd

Met elke cent waarmee de euro zakt ten opzichte van de dollar – en tegenwoordig is dat een kwestie van uren zo lijkt het – neemt het gejuicht uit allerlei hoeken toe in Nederland. Een zwakke euro is goed voor de EXPORT en daarmee voor de Nederlandse economie, klinkt het dan. Elke keer als ik zoiets lees of hoor denk ik: economische geschiedenis zou een verplicht vak voor alle managers, economen, analisten, politici, journalisten en anderen moeten zijn. Lees de column van Edin Mujagic op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$