Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 371 tot 375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Dalende prijzen ruwe olie een self-fulfilling prophecy

Afgelopen nacht daalde de benchmark voor US oil opnieuw scherp tot een 6-jarig dieptepunt na signalen dat de stocks aan ruwe olie uitpuilen (42,98 USD voor Nymex, 53,94 voor Brent).

De voorbije weken en maanden werden deze olie-stocks volop aangevuld met het oog op een later duurdere verkoop, echter diverse indicatoren wijzen erop dat deze situatie nog diverse maanden zal aanhouden. Door de overvloedige hoeveelheid olie die de VS momenteel oppompt en de nog steeds stabiele olie-productie in de overige olie-EXPORTerende landen zitten vele stocks dan ook aan de maximumlimiet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

EXPORT laat grootste groei sinds 2011 zien

Het volume van de EXPORT van goederen lag in januari 2015 10,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei sinds 2011.

Vooral de EXPORT van aardolieproducten, machines en apparaten steeg. Ook groeide de EXPORT van voedings- en genotmiddelen, transportmiddelen en chemische producten licht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Hoe Griekenland op knullige wijze uit de euro kan vallen

Met een beetje goede wil, kan Griekenland prima in de eurozone blijven. Maar juist daar ontbreekt het aan. De Griekse regering doet er vooralsnog alles aan om maximaal wantrouwen te kweken in de confrontatie met zijn internationale schuldeisers. Het recept voor een ‘Grexit’, stelt Z24’s Jeroen de Boer.

Na vijf jaar kwakkelen lijkt de eurozone eindelijk op weg naar iets wat op beginnende economische groei lijkt,  geholpen door de zwakke euro, die EXPORTeurs steunt, en lage olieprijs. Ook op de beurs is het feest, met forse koersstijgingen van aandelen in Europa en de VS.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Edin Mujagic: Hoe de euro een zwakke munt werd

Met elke cent waarmee de euro zakt ten opzichte van de dollar – en tegenwoordig is dat een kwestie van uren zo lijkt het – neemt het gejuicht uit allerlei hoeken toe in Nederland. Een zwakke euro is goed voor de EXPORT en daarmee voor de Nederlandse economie, klinkt het dan. Elke keer als ik zoiets lees of hoor denk ik: economische geschiedenis zou een verplicht vak voor alle managers, economen, analisten, politici, journalisten en anderen moeten zijn. Lees de column van Edin Mujagic op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Succes Abenomics blijft onzeker

Japan heeft al bijna twee jaar een QE programma lopen dat pas in 2016 zal stoppen. Na een spetterend begin lijkt het erop, dat het herstelprogramma – Abenomics genaamd - begint te verzanden. In razend tempo verloor de yen aan waarde ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar en de euro. Een zwakke yen moest de inflatie opstoken en tegelijkertijd de EXPORTpositie verbeteren, maar de resultaten blijven mager.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$