Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Edin Mujagic: Hoe de euro een zwakke munt werd

Met elke cent waarmee de euro zakt ten opzichte van de dollar – en tegenwoordig is dat een kwestie van uren zo lijkt het – neemt het gejuicht uit allerlei hoeken toe in Nederland. Een zwakke euro is goed voor de EXPORT en daarmee voor de Nederlandse economie, klinkt het dan. Elke keer als ik zoiets lees of hoor denk ik: economische geschiedenis zou een verplicht vak voor alle managers, economen, analisten, politici, journalisten en anderen moeten zijn. Lees de column van Edin Mujagic op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Succes Abenomics blijft onzeker

Japan heeft al bijna twee jaar een QE programma lopen dat pas in 2016 zal stoppen. Na een spetterend begin lijkt het erop, dat het herstelprogramma – Abenomics genaamd - begint te verzanden. In razend tempo verloor de yen aan waarde ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar en de euro. Een zwakke yen moest de inflatie opstoken en tegelijkertijd de EXPORTpositie verbeteren, maar de resultaten blijven mager.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

De Polen moeten de euro niet, ook al zouden ze beter af zijn

De 1.140 miljard euro die Europese Centrale Bank in de Europese economie pompt, zorgt voor grote problemen in niet- eurolanden. Maar de euro zelf invoeren, dat willen de Polen niet. “Dat betekent armoede”.

geldinjectie die de Europese Centrale Bank maandag in gang heeft gezet, wordt vanuit buurlanden die niet in de euro zitten met argusogen bekeken. Een dalende euro betekent dat hun munt, en daarmee de EXPORT, duurder wordt.

In Denemarken suggereerde de topman van de centrale bank om die reden dat het land misschien toch de euro maar moet invoeren. Wat voor de Denen geldt, geldt in zeker mate ook voor de Polen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit is waarom de VS China helpt goud te kopen aan een lage prijs

In zijn maandelijkse nieuwsbrief zette James Rickards uiteen waarom Amerika het de Chinezen toelaat om goud te accumuleren.

Allereerst wordt door vele de goudreserves van een land uitgedrukt in percentages van de totale reserves van een centrale bank. Vanuit deze hoek bekeken bestaat één procent van de Chinese reserves uit goud. De reserves van Amerika daarentegen bestaan maar liefst voor 70 procent uit goud. Maar dit cijfer zet je al snel op het verkeerde been. Zo beschikt China over een gigantische berg dollars dankzij haar EXPORT naar Amerika en het grootschalig opkopen van Amerikaans staatspapier uit het verleden. Maar waarom zou de Amerikaanse centrale bank ook over een gigantische dollarreserve moeten beschikken als ze deze op ieder moment zelf kan drukken? Niet nodig! En om die reden valt het percentage van goud in Amerika veel hoger uit ten opzichte van haar totale reserves.

Beter drukt men de goudreserve van een land uit ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product, een optelsom van alle goederen en diensten dat een land in een jaar produceert. Dan kom je ineens op hele andere getallen uit. Op dit moment, met de huidige marktprijzen bezit Amerika een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van het BBP. Voor Rusland idem dito, een goudreserve van 2,7 procent ten opzichte van de grootte van de Russische economie. Europa beschikt over een goudvoorraad van maar liefst 4 procent. Maar het grote China, dat een enorme groei doormaakt en onlangs Japan is gepasseerd in de ranglijst van grootste economieën, bezit volgens de ‘officiële cijfers’ een reserve waarvan slechts 0,7 procent bestaande uit goud. Maar indien men voor China uitgaat van een ‘onofficiële’ (maar wel realistischere) goudvoorraad van 4.000 ton, dan staan het land in de ranglijst nu naast Rusland en Amerika. Maar dat is voor China nog niet genoeg gezien de enorme potentie en groeistuipen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Column Kees de Kort | Het gaat zo goed dat de EXPORT daalt

Het aantal full-time banen in de VS ligt lager dan zeven jaar geleden, aan het begin van de crisis. Geen sprake van een verbeterde arbeidsmarkt dus, zegt BNR's economie-commentator Kees de Kort.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$