Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Chinese EXPORT stijgt met 48 procent, import keldert

De EXPORT van China is in februari met meer dan 48 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, onder meer dankzij een aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit cijfers die zondag werden gepubliceerd door de Chinese overheid. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de uitvoer van China met 14 procent zou toenemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Stand van Nederland: groei versnelt in maart, eindelijk economische lente?

De Nederlandse economie lijkt bij de start van 2015 de opgaande lijn te pakken te hebben. In maart komt de groei boven de één procent uit.

Meer koopkracht voor burgers en bedrijven door lagere brandstofprijzen, voorzichtig herstel van de huizenmarkt en een zwakke euro die EXPORTeurs helpt. Deze aanjagers beginnen invloed uit te oefenen op de Nederlandse economie en dat wordt ook zichtbaar in de groeicijfers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Zwitserse bedrijven zetten zich schrap voor valutaire tegenwind

De Zwitserse economie groeide eind 2014 2 keer zo hard als economen hadden voorspeld. Dit toont de veerkracht van de economie aan die het had voordat de centrale bank de valutacap losliet die EXPORTeurs beschermde.

Het bruto binnenlands product van Zwitserland nam in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,6 procent toe, tegenover 0,7 procent in het kwartaal ervoor, zo liet de State Secretariat for Econmic Affairs daar deze week weten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

Rob Putter: Griekenland houdt euro zwak, da’s goed voor de EXPORT

De euro herstelt niet, na het het ‘Griekse akkoord’. Dat is veelzeggend. Rob Brussel over de Griekse tragikomedie.

Schrijven over de Griekse soap is in feite een nutteloze bezigheid, want op het moment dat je het stuk naar de redactie stuurt is het al weer achterhaald. Maar we doen het toch, want het is ook lachen.

Er is een akkoord dat geen akkoord is en de Griekse regering heeft vier maanden gekregen om met wat zinnigs te komen dat ze ook nog aan haar achterban kan verkopen. Binnen vier dagen hadden de Grieken een opstel af over hoe te bezuinigen in crisistijd. Naast een paar gemeenplaatsen zoals belastingmaatregelen willen ze 2,3 miljard euro ophalen door de smokkel op benzine en sigaretten aan te pakken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

'Noodoverleg bij Opec over olieprijzen'

De Organisatie van Olie-EXPORTerende Landen (Opec) is van plan een noodvergadering te houden als de olieprijzen verder blijven dalen.

 Dat laat zakenkrant Financial Times dinsdag weten op basis van uitspraken van de Nigeriaanse olieminister.

Veel Opec-leden zijn bezorgd over de gevolgen van de sterk gedaalde olieprijzen op hun begrotingen. Het oliekartel besloot in november het eigen productieplafond onveranderd te houden, wat mede bijdroeg aan de sterke daling van de olieprijzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$