Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 396 tot 400
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Market Update (5 februari 2015)

Griekse beurs gaat hard onderuit, Belgen zetten recordbedrag op spaarrekeningen, Deense spaarrente binnenkort negatief, veel Amerikanen hebben geen enkele financiële buffer opgebouwd en Zwitserland EXPORTeerde 12.00 ton goud naar Azië in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Op deze manier profiteert Rusland van een lage olie prijs

De huidige valuta oorlog heeft als doel om de invloed van Rusland in de wereld kleiner te krijgen en de economie te verzwakken. Amerika doet dit door veel economische sancties op te leggen, maar ook zoals zij al eerder gedaan hebben de olie prijs te verlagen.

Olie is het belangrijkste EXPORT product van Rusland. Door deze daling in de olie prijs, zijn de inkomsten van Rusland aanzienlijk gedaald. Rusland reageert echter zeer strategisch op deze stap van de Amerikanen.

Rusland is namelijk al een stap verder dan Amerika in deze valuta oorlog. Putin is op grote schaal Dollars aan het inwisselen voor goud. Zoals in de grafiek te zien is, heeft Rusland haar treasury bonds met maar liefst 40% verlaagd.

Tevens betekent deze lage olie prijs ook een enorme daling in de kosten voor Rusland om goud te produceren. Dit scheelt tot wel 25% in de kosten. Rusland kan dus goedkoop goud blijven produceren en toevoegen aan haar eigen reserves.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Market Update (4 februari 2015)

China investeert in nieuwe handelsroutes naar India en Rusland en wil infrastructuur in Afrika verbeteren, Zwitserland blijft veel goud EXPORTeren naar China, Varoufakis gaat naar Duitsland om over schuldverlichting te praten en schaarste dreigt voor de meest veilige staatsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Wanneer QE4?

De cijfers over het eerste kwartaal komen binnen en voor Amerikaanse bedrijven is er één heel duidelijke trend: de sterke dollar weegt op de resultaten.

Een bedrijf zoals Proctor & Gamble realiseert heel wat omzet in vreemde valuta en als je dat daarna converteert naar dollars, hou je minder over.

Diverse multinationals hebben ondertussen de verwachtingen voor 2015 bijgesteld.

Bedrijven die EXPORTgericht zijn en opereren in een competitieve markt, krijgen het extra moeilijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 januari 2015

Duitsland stopt lucratieve wapenEXPORT aan Saudi-Arabië

Duitsland stopt met de omstreden, maar lucratieve EXPORT van wapens aan Saudi-Arabië.

Dat maakt de Duitse regering in Berlijn zondag bekend. De exacte reden van de EXPORTstop wil de overheid niet geven, maar volgens bronnen is de situatie in de regio te instabiel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$