Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 396 tot 400
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Het gaat niet langer fantastisch met de Chinese economie

A l sinds vorig jaar komen er berichten uit China die erop wijzen dat de economische toekomst van het land niet meer zo rooskleurig oogt. De EXPORT daalde verrassend sterk, economisten vermoeden een bubbel in de prijs van het vastgoed en de dalende productieprijzen verhoogden het risico op deflatie. Nu heeft ook de Chinese regering gemeld dat de economie van het land het voorbije jaar de traagste groei in een kwarteeuw heeft gekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Deze landen profiteren van de lagere grondstofprijzen

Conventionele wijsheden suggereren dat EXPORTeurs van grondstoffen behoorlijk geraakt worden wanneer de prijzen dalen. Daar zijn ze het bij Morgan Stanley echter niet mee eens. Ze denken zelfs dat de EXPORTeurs van grondstoffen het meest zullen profiteren.

Bron: itar-tass.com
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Rusland zal Griekenland ontzien/helpen in geval van Grexit

“If Greece has to leave the European Union, we will build our own relations with it, the food ban will not be applicable to it,” he said

Russia may lift its ban on food imports from Greece in the event it quits the European Union, Russian Minister of Agriculture Nikolai Fyodorov told a news conference in Berlin on Friday.

He said that European Union countries, which felt discomfort from the slump in proceeds from EXPORTs of foods to Russia, were asking Russia to cushion the impacts of the Russian food import ban by expanding other types of imports. “We are looking at such possibility,” he said, adding that these countries offer new formats of cooperation in those areas that are not covered by the Russian food sanctions.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Big Reset: Spelen Zwitserland en de VS nu onder een hoedje?

De beslissing van de Zwitserse Centrale Bank om de koppeling met de euro op te geven, is op zijn minst gezegd verrassend. In een tijdperk waarin iedereen een zwakke munt nastreeft, lijken Zwitserland en de Verenigde Staten het tegenovergestelde te doen. Zouden beide landen iets van plan zijn? Staat er een Big Reset op til?

De valutaoorlog woedt al enkele jaren, maar de laatste maanden geraken de gemoederen pas echt verhit. Centrale banken over heel de wereld willen hun munt zoveel mogelijk devalueren om de EXPORT in het land te stimuleren. Sinds gisteren springen er 2 landen uit, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De Amerikaanse dollar is sinds afgelopen zomer al sterk gestegen en het ziet er niet direct naar uit dat hier snel een einde aan zal komen. De Zwitserse Frank verstevigde tegenover alle andere valuta gisteren, ten opzicht van de euro zelfs met 30 % op een gegeven ogenblik.

We weten allemaal dat het huidige monetaire systeem op zijn laatste benen loopt. We hebben de afgelopen 100 jaren al 3 keer een reset van het globale monetaire systeem meegemaakt, uitzonderlijk is het dus niet. In een nieuw systeem gaat men waarschijnlijk naar de monetaire verhoudingen kijken. Met een zwakke munt heb je dan weinig in de pap te brokken.

Het Internationaal Monetair Fonds vraagt uitleg over de verrassende beweging van de Zwitsers. Algemeen wordt het IMF aanzien als een Amerikaans bastion. Maar er is grote politieke en monetaire druk vanuit China om de Yuan op te nemen in de zogeheten Special Drawing Rights. Hierdoor zou de invloed van de Amerikaanse dollar verder afnemen.

Mogelijk wil de Verenigde Staten zijn invloed aanscherpen met een sterke munt en zijn het de Zwitsers die dit begrepen hebben. De race naar de zwakste munt is misschien wel eens een race naar de zwakste schakel, want een sterke economie heeft geen zwakke munt nodig en een sterke munt geeft macht bij de onderhandelingen naar een nieuw monetair systeem – de Big Reset genaamd.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert Goud steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. Goud was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de EXPORT negatief beïnvloede.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$