Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 416 tot 420
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Australië zucht onder lagere grondstofprijzen

Het begrotingstekort van Australië loopt ziender ogen op door forse prijsdalingen van een aantal grondstoffen. Het land, een van ‘s werelds grootste grondstofEXPORTeurs, rekent voor de komende jaren op een prijspeil van 60 dollar per ton ijzererts terwijl de begroting voor dit jaar werd opgesteld op basis van 92 dollar per ton.

Dat zei minister van Financiën Joe Hockey zondag. De prijs van ijzererts is dit jaar bijna gehalveerd en bereikte vrijdag met 68,50 dollar het laagste niveau in vijf jaar. De prijsdaling heeft ,,een grote impact gehad op onze begroting, evenals de dalingen van 15 en 20 procent bij respectievelijk kolen en tarwe”. De uitvoer van ijzererts is goed voor ongeveer 20 procent van de totale EXPORT.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

OPEC: olieprijs zal spoedig weer stijgen

De Organisatie van Olie EXPORTerende Landen (OPEC) verwacht dat de olieprijzen spoedig zullen stijgen, hand in hand met de economische cyclus. Dat stelde het oliekartel zondag.

OPEC besloot vorige maand zijn productieniveau van 30 miljoen vaten per dag te handhaven omdat de groep niet zeker was of een verlaging van 1 à 1,5 miljoen vaten zou leiden tot een prijsstijging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Groeitempo China daalt tot 7,1 procent

De economische groei in China daalt van 7,4 procent dit jaar tot 7,1 procent in 2015. Die voorspelling deed hoofdeconoom Ma Jun van de Chinese centrale bank zondag. Een van de grootste boosdoeners is de aanhoudende afname van investeringen in vastgoed.

De beoogde groei van 7,4 procent is al het laagste niveau sinds 1990. ,,De neerwaartse druk die de dalende vastgoedinvesteringen veroorzaken, zal een remmende werking hebben op een eventuele groei van de EXPORT”, aldus Ma. Hij verwacht dat de EXPORT volgend jaar met 6,9 procent toeneemt en dat de inflatie uitkomt op 2,2 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Putin: ‘De winter komt eraan’

Het land dat op dit moment diep in de problemen zit is uiteraard Rusland. De Russische regering doet net alsof er helemaal niets aan de hand is, maar onderhuids speelt er van alles. De dalende olieprijs zorgt er voor dat de Russische economie verder in de problemen is gekomen.

Voor volgend jaar wordt er zelfs verwacht dat Rusland in een recessie zal komen. De opgelegde sancties van Amerika en Europa lijken dan eindelijk de vruchten af te werpen. De handelsbeperkingen die de Russen hebben zorgt ervoor dat de Russische EXPORT het zwaar te verduren heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Dreigend energietekort Oekraïne: Australië schiet te hulp met steenkool en uranium

Australië wil Oekraïne helpen met de levering van steenkool en uranium nu het land al tijden in conflict is met Rusland.

Dat hebben de Australische premier Tony Abbott en de Oekraïense president Petro Porosjenko donderdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Energiereserves dreigen op te raken omdat de kolencentrales in het oosten van het land liggen waar pro-Russische rebellen de dienst uitmaken. Bovendien weigert Rusland kolen te EXPORTeren naar Oekraïne. Daar wordt zo’n 40 procent van de stroom die er wordt gebruikt, opgewekt in kolencentrales.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$