EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
35
kliks
32
kliks
31
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 496 tot 500
Geplaatst op: dinsdag 19 augustus 2014

Waarom moeten zoveel Nederlandse groenten helemaal naar Rusland?

De Russische boycot van Europese landbouwprodukten laat de absurditeit van de huidige industriële Europese voedselproduktie zien. Rusland kan het zich permitteren om uit heel Europa voedsel te importeren. Dit is een luxe voor de Russen, die landbouwgrond genoeg hebben om zelf voldoende voedsel te produceren.

De Russische boycot van Europese landbouwprodukten laat de absurditeit van de huidige industriële Europese voedselproduktie zien. Rusland kan het zich permitteren om uit heel Europa voedsel te importeren. Dit is een luxe voor de Russen, die landbouwgrond genoeg hebben om zelf voldoende voedsel te produceren.

Op de website van het CBS heb ik de cijfers van de Nederlandse EXPORT naar Rusland voor het jaar 2013 eens opgezocht.

[...]

Het zijn duizenden vrachtwagens vol met Nederlandse produkten die duizenden kilometers afleggen. Honderden bedrijven (waaronder transportondernemingen) draaien op het verslepen van bloemen, groente en fruit over duizenden kilometers. Deze situatie kan alleen bestaan als het transport snel genoeg is en de transportkosten laag zijn in vergelijking met de waarde van de produkten. En toevallig leven wij in een tijd waarin deze situatie heeft kunnen ontstaan. Het is grappig dat ongeveer 25% van de brandstof, die nodig is voor het transport afkomstig is uit Russische bodem.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: maandag 18 augustus 2014

Profiteren van een stijging van de Australische beurs

Jaar na jaar raakt de economie van Australia meer en meer verweven met de Aziatische. We hebben al vermeld dat de Australische EXPORT naar China volgens een exponentiële functie is gegroeid. Maar ook naar Japan worden grote hoeveelheden Australische commodities uitgevoerd.

Japan is een belangrijke afnemer van Australisch aardgas. Volgens een nieuw report van de grootbank HSBC zullen de Aziatische markten in 2020 meer dan 80 procent van de Australische EXPORT afnemen. Momenteel is dat al 73 procent en de trend is dus alleen maar stijgend.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 augustus 2014

'Telers lopen 1 miljard mis door boycot'

De Nederlandse telers van groente en fruit lopen 1 miljard euro aan EXPORT mis door de boycot van Rusland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 augustus 2014

China is ‘Booming’

Tijdens de eerste maanden van dit jaar werd er veel geklaagd over de Chinese economie. Diverse waarnemers begonnen ons zelfs al te waarschuwen voor een mogelijk groeivertraging. We zijn nu een aantal maanden verder en het actuele beeld ziet er heel anders uit. China draait op dit moment op volle toeren en dat is ook goed zichtbaar aan de macrocijfers.

Een van die macrocijfers is onder meer de EXPORT. In de maand juli is de Chinese EXPORT ruim 14 procent gestegen ten opzichte van het jaar eerder. Het is dus duidelijk dat de Chinese fabrieken nog steeds op volle toeren draaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar goud echt ?

Iedereen die de goudmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek goud explodeerde in 2013 toen de papieren goudprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek goud op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek goud vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van goud via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft EXPORT van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van goud. De EXPORT van goud naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs