Nieuws / Artikelen met het woord

geld

6938 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Is een eigen huis een goede investering?

Voor veel Belgen is het verwerven van een eigen huis de beste investering die ze kunnen doen. Wie een huishuur moet betalen, ziet zijn GELD immers verdwijnen in de zakken van een huisbaas en dat, bij manier van spreken, tot in de eeuwigheid. Maar is een eigen huis wel echt die goede belegging? Hoe groot is het rendement van een eigen woning trouwens?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Groot mysterie: iemand dumpt miljoenen euro’s in Zwitserse WC’s

“Pecunia non olet” (GELD stinkt niet), zo zei Romeins keizer Vespasianus. Maar dit zaakje stinkt wel degelijk. Verschillende toiletten in Zwitserland zijn verstopt geraakt met honderden biljetten van 500 euro die iemand er probeerde in te dumpen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

BIS: Centrale banken kunnen virtuele munten niet negeren

Centrale banken kunnen de snelle groei van virtuele munten niet meer ontkennen en zouden op een gegeven moment zelfs moeten overwegen om hun eigen virtuele munten in omloop te brengen, zo schrijft de Bank for International Settlements in haar nieuwste kwartaalrapport. "De vraag of centrale banken een digitaal alternatief voor contant GELD moeten uitbrengen is het meest urgent in landen waar het gebruik van contant GELD snel afneemt, zoals in Zweden. Maar uiteindelijk zullen alle centrale banken voor zichzelf moeten beslissen of het zinvol is een zogeheten Central Bank Crypyo Currency (CBCC) te introduceren."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Venezolanen mogen nog 35 eurocent per dag uit GELDautomaat halen

In Venezuela is inmiddels ook GELD gerantsoeneerd. Het land wordt al langere tijd geconfronteerd met een gigantische inflatie, maar de Venezolaanse regering heeft onvoldoende financiële middelen om de kosten voor het drukken van nieuwe bankbiljetten te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 september 2017

Wie voldoende GELD heeft koopt zich gewoon een EU-paspoort

EU-lidstaat Cyprus heeft sinds 2014 ruim 4 miljard euro verdiend aan de verkoop van paspoorten aan superrijken uit landen als Rusland en Oekraïne. Wie zo’n Europees paspoort koopt kan zich overal in de EU vestigen en zich vrij te verplaatsen binnen het Schengengebied. Naast Cyprus hebben ook Spanje, Portugal, Malta en Hongarije gelijkaardige programma’s lopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$