EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Alan Greenspan: GOUD en economische vrijheid (1966)

Alan Greenspan schreef in 1966 een helder essay over de essentie van GOUD. In het stuk houdt hij een pleidooi voor een GOUDen standaard, omdat dit de meest effectieve manier is om te voorkomen dat overheden teveel schulden maken. De voormalig centraal bankier schrijft over de disciplinerende werking van GOUD onder een GOUDen standaard, omdat het een excessieve kredietcreatie in de weg staat. Hij schrijft dat de grote depressie van de jaren dertig niet veroorzaakt is door de beperkingen die de GOUDen standaard oplegde, maar door een veel te ruime kredietcreatie in de jaren voorafgaand aan de crisis.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019

Moeten beleggers GOUD verkiezen boven de aandelenmarkten?

Tijdens de afgelopen jaren heeft GOUD een deel van haar glans verloren. Niet in materiële, maar wel in immateriële zin. In de ogen van veel beleggers behoort GOUD niet langer tot de portefeuille. En dat is ook niet vreemd, want het gele edelmetaal heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Toch lijkt GOUD goed op weg te zijn om weer wat glans terug te winnen.

Maar weinig beleggers hebben er oog voor, maar de GOUDsector wist tijdens de afgelopen maanden uitstekende zaken te doen. Tijdens het vierde kwartaal wisten de GOUDaandelen erg goede zaken te doen. En dat was te danken aan de dalende beweging op de aandelenmarkten. In tijden van angst en nood vluchten beleggers naar veilige havens en GOUD is er daar een van.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019

Terug naar de tekentafel

[...]

“Groei van internationale kapitaalstromen in de eurodollar markt noopten de VS in 1971 tot het ontkoppelen van de dollar en GOUD. Vanaf dat moment opereerden financiële markten voor het eerst in de geschiedenis zonder monetair anker.”

[...]

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019

Salvini: "Controle over GOUDreserves overnemen van Banca d’Italia"

De Italiaanse vice-premier Matteo Salvini wil het Europese financiële establishment in het hart raken. Zondag gaf Salvini aan de Italiaanse centrale bank en de financiële waakhond Consob te willen elimineren. Tegelijkertijd wil hij de mensen die de Italiaanse spaarders hebben benadeeld ‘voor lange tijd achter de tralies zien’. Maandag gaf hij dan te kennen de Banca d’Italia de controle over de Italiaanse GOUDreserves te willen ontnemen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Gerald Celente: ‘Hierdoor zal de markt gaan crashen’

Gerald Celente, de oprichter van het Trends Research Institute, gaat in op de protesten tegen status quo, de mindere economische cijfers, het presidentschap van Trump, de Brexit en de grote veranderingen in het financiële systeem. Mensen worden steeds sceptischer ten opzichte van het bankwezen, helemaal doordat de bonussen van de bankiers al weer zijn opgelopen tot de exorbitante niveaus van voor de kredietcrisis. Video via GOUDportal.nl

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs