EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 20 juni 2018

Laatste stuiptrekkingen voor de GOUDmarkt [Opinie]

[... ...]

In dergelijke omstandigheden zijn het vooral de grondstoffen, en in het bijzonder de edelmetalen, die de koopkracht waarborgen. Sterker nog, wie posities in de beste GOUDmijnen bezit, ziet de koopkracht van z’n vermogen sterk toenemen.

Maar wat deed de GOUDmarkt deze week na de oorlogsverklaringen?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 juni 2018

Na 15 jaar presteert Wall Street eindelijk beter dan GOUD

De GOUDsector is bij de meeste beleggers niet bepaald geliefd. Toch is dat wel opmerkelijk te noemen, want over de lange termijn gemeten verdient de GOUDprijs meer krediet. Zo heeft het 15 jaar geduurd voordat Wall Street eindelijk beter wist te presteren dan de GOUDprijs.

Charlie Bilello deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat sinds het jaar 2003 de GOUDprijs al beter weet te presteren dan de Dow Jones ETF (houdt rekening met dividend). Maar, daar is dus recent een verandering in gekomen. Het heeft de Dow Jones ETF 15 jaar geduurd om de prestatie van de GOUDprijs te verslaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 juni 2018

GOUD- en zilverbeleggers: Houd deze grafiek in de gaten…

De GOUD- en zilverprijs moesten beide tijdens de laatste handelsdag van de week veel waarde inleveren. En dat was toch wel zonde, aangezien het feit dat beide edelmetalen bezig waren aan een uitstekende handelsweek. Overigens weet zilver het al enkele weken beter te doen dan GOUD en dat heeft tot een belangrijke trenddraai geleid.

De GOUD- en zilversector zijn door veel beleggers naar de achtergrond geschoven. Voor het laatst waren edelmetalen tijdens de eerste maanden van 2016 ‘hot’. Niet vreemd, want tijdens de eerste maanden van 2016 waren er exponentiële rendementen te behalen binnen de GOUD- en zilversector. Daarna is het allemaal weer wat bergafwaarts gegaan met een belegging in de edelmetalen en volgens het grotendeel van de beleggers is de glans van GOUD en zilver er wel af.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 juni 2018

Laatste stuiptrekkingen voor de GOUDmarkt

[...]

Als we het sentiment zo proeven, hebben nog maar weinig beleggers zin in GOUD, zilver of de mijnaandelen. Opmerkelijk, als u de statistieken erop naslaat.

Toch halen de meeste beleggers tegenwoordig hun schouders op, als je ze aanspreekt op GOUD. Ze hebben meestal geen idee meer van de GOUDmarkt, simpelweg omdat ze er niet meer inzitten. En dan ontgaat de prijsactie.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 18 juni 2018

Breid uw GOUDvoorraad uit

De Fed heeft dus de rente verhoogd. Nogmaals. Volgens de traditionele goldbug-theorie is dat slecht voor GOUD, omdat dat zou betekenen dat de economie weer sterk genoeg is om hogere rentes aan te kunnen, en de vlucht naar GOUD, precies uit angst voor een inéénstortende economie, dus niet meer zo logisch is. Maar laat ons niet vergeten dat theorie slechts theorie is.

In 1970, bijvoorbeeld, stond de rente op om en bij de 4%. De GOUDprijs was toen iets van een 40 dollar per ounce. Toen Paul Volcker aankwam, in januari 1979, zwierde hij de maand daarop de rente naar maar liefst 22%, wat de Savings&Loan-crisis tot gevolg had. GOUD stond toen 850 dollar, en hoewel je zou kunnen stellen dat zo’n crisisgevoel de vraag naar het gele goedje toch zou doen moeten stijgen, viel de prijs toen toch tot minder dan de helft terug.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs