Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Rusland wil GOUDproductie verder uitbreiden

Rusland heeft de ambitie om de tweede grootste GOUDproducent ter wereld te worden, zo schrijft persbureau Xinhua. Met de bouw van een nieuwe GOUDmijn een de opening van een nieuwe GOUDsmelterij in het Verre Oosten kan Rusland de GOUDproductie met 13 ton op jaarbasis uitbreiden, genoeg om de GOUDmijnproductie van Australië te overtreffen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Gezonde correctie

Nadat de GOUDprijs vorige week een top van $1358 bereikte, zagen we afgelopen week een correctie. Dat zal ongetwijfeld weer de nodige nervositeit en de nodige media-aandacht met zich meebrengen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Goldman Sachs: Fysiek GOUD niet hetzelfde als papierGOUD

Als je GOUD koopt ter bescherming tegen geopolitieke risico’s of tegen een plotselinge crash van het financiële systeem, dan kun je volgens analisten van Goldman Sachs beter wat fysieke GOUDen munten of GOUDbaren in bezit hebben. In een nieuwsbrief die de zakenbank in mei naar klanten stuurde leggen grondstofanalisten Jeffrey Currie en Mikhail Sprogis uit waarom het zogeheten ‘papierGOUD’ niet hetzelfde is als fysiek GOUD:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Rol van GOUD als traditionele beschermer van rijkdom is uitgespeeld

GOUD doet het traditioneel goed in onzekere tijden. Nu de Geopolitical Risk Index (GRI) – een graadmeter voor geopolitieke spanningen – op zijn hoogste punt noteert sinds de invasie van Irak in 2003, zou in een ander tijdperk de GOUDprijs door het plafond zijn gegaan. Niet nu. Sinds het begin van augustus is de GOUDprijs lichtjes gestegen tot zo’n 1.344 dollar per ounce, iets meer dan een jaar geleden, maar nog altijd ver verwijderd van zijn recordprijs van 1.898 dollar in september 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Negatief nieuws cryptovaluta duwt beleggers richting GOUD

Mark Mobius laat zijn licht schijnen over de huidige ontwikkelingen op de markt van de cryptovaluta en hij is er niet bepaald positief over. Mobius, die voorzitter is van Templeton Emerging Markets Groups, vreest voor een te harde groei van deze virtuele munten waardoor overheden maatregelen kunnen nemen om de handel in cryptovaluta tegen te werken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$