Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 29 september 2017

Zakkenvullers in de GOUDsector

John Paulson gokte in 2007 tegen de huizenmarkt en verdiende een fortuin voor hemzelf en zijn beleggers.

Zijn compensatie bedroeg een slordige $3,7 miljard dat jaar.

Helaas lijkt het sindsdien allemaal wat minder te vlotten.

Zerohedge becijferde een jaar geleden dat een belegger die eind 2010 $100.000 investeerde in het Paulson Advantage Fund, daar nog maar $26.000 van over had.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 26 september 2017

World Gold Council: Peak gold is al bereikt

Volgens de topman van de World Gold Council heeft de GOUDmijnsector wereldwijd al bijna het punt bereikt waarop de jaarlijkse productie van GOUD niet meer zal toenemen, het zogeheten ‘peak gold’ moment. In een interview met Bloomberg zei WGC-topman Randall Oliphant dat er steeds minder nieuwe grote ontdekkingen gedaan om de dalende productie van bestaande GOUDmijnen te vervangen. 

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 26 september 2017

Herkansing voor GOUD(beleggers)

GOUD stond deze week flink onder druk, als gevolg van het besluit van de Fed, om haar balans af te bouwen. Op hetzelfde ogenblik waren aandelen- en obligatiemarkten erg in trek.

Erg aparte bewegingen, als u het ons vraagt…

Immers, was het niet zo dat aandelen in een regelrechte stierenmarkt werden gekatapulteerd, als gevolg van het soepele monetaire beleid?!

En was het niet zo, dat obligaties in een stroomversnelling omhoog schoten, toen de Fed haar stimuleringen op gang trok?!

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 september 2017

Rente op woonleningen nog steeds op laagste peil ooit

Wie wil lenen voor de aankoop of bouw van een woning kan nog altijd GOUDen zaken doen. De rentevoeten stonden nog nooit zo laag als vandaag. De voorbije maanden en jaren werd nochtans geregeld geopperd dat het laagste peil nu wel werd bereikt en er een ommekeer zat aan te komen, maar keer op keer bleek dat voorbarig, al zal het er natuurlijk eens van komen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 22 september 2017

Rusland koopt half miljoen troy ounce GOUD bij

De centrale bank van Rusland heeft in augustus opnieuw GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de centrale bank. In een maand tijd werd een half miljoen troy ounce bijgekocht, dat is omgerekend 15,55 metrische ton. Met deze laatste toevoeging komt de totale GOUDvoorraad van Rusland uit op 1.745 ton, wat omgerekend naar de actuele GOUDprijs een waarde van $73,5 miljard vertegenwoordigt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$