EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
43
kliks
Bron: AmsterdamGold
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

Beleggen in grondstoffen: De perfecte storm biedt ongeziene kansen

‘De spreekwoordelijke perfecte storm raast over de grondstoffensector’, zegt investeringsfonds VanEck. Maar het is een perfecte storm van underperformance die de sector historisch bijzonder aantrekkelijk maakt. Dit biedt ongeziene kansen voor beleggers die verder kunnen kijken dan vandaag en morgen.

In het 3e kwartaal werd de grondstoffensector weer zwaar getroffen. De handelsoorlog tussen de VS en China weegt op de globale economische groei. Basismetalen als aluminium, zink, koper en nikkel moesten allemaal inleveren. De GOUDprijs dipte in Q3 onder $1.200 en ook de olieprijs staat al meer dan 10% onder zijn (voorlopige?) piek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 3 november 2018

Geen vertrouwen in de monetaire 'kunsten' van de overheid

[...]

Vanwaar ook alweer de voortdurende “bijsturing” van de GOUDprijs? Even terug naar het verleden. In “de goeie ouwe tijd” gold het papieren “certificaat” helemaal niet als geld maar als bewijs van de onderliggende waarde van GOUD dat bij de bank lag opgebaard, vandaar baarGOUD. Houders van certificaten konden te allen tijde hun certificaten omruilen in GOUD. Echter, daar het papier makkelijker hanteerbaar was, werden deze certificaten vervolgens ook als geld beschouwd.

De introductie van de papieren certificaten – ruil- en betaalmiddel – schepte tevens de gelegenheid tot fraudepraktijken, namelijk door meer papier te scheppen tegen dezelfde aanwezige GOUDvoorraad. Maar dat papier werd dus in feite niet door GOUD gedekt, hetgeen niemand verder kon weten. Tot dit duidelijk werd, konden de fraudulente centrale banken zich “in alle rust” aan deze praktijk grootschalig schuldig maken, waarmee onze koopkracht evenredig werd uitgekleed. Alleen een dienovereenkomstige stijging van de GOUDprijs in evenwicht met de fatale QE zou uitkomst bieden met als gevolg een nooit eerder vertoonde omvang die de samenleving zal ontwrichten.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: zaterdag 3 november 2018

Tekenen van stagflatie

[...]

Als die trend doorzet, en de ECB zich genoodzaakt ziet om de rente op 0% te houden en om de geldpersen weer volop te laten draaien, dan ga je als spaarder héél blij zijn als je fysiek GOUD bezit.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2018

Eurozone zit in het oog van de economische storm

De door analisten aangekondigde 'GOUDen periode' voor de Europese economie zal exact zes maanden hebben geduurd.

De door analisten aangekondigde 'GOUDen periode' voor de Europese economie zal exact zes maanden hebben geduurd.

De eurozone zit in het oog van een economische storm. Amper een jaar geleden spraken financiële analisten nog over een aankomende ‘GOUDen periode’. Die zal exact zes maanden hebben geduurd. Werden in de eerste twee kwartalen van het jaar nog goede resultaten geboekt, die de hoop op zo’n periode rechtvaardigden, dan werd de voorbije maanden die hoop vervangen door ongerustheid, veroorzaakt door teleurstellende cijfers. In het derde kwartaal vertraagt de economische groei, terwijl de politieke spanningen tussen de verschillende lidstaten toenemen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 30 oktober 2018

Centrale banken verhogen voor het eerst in 5 jaar tijd hun GOUDaankopen

De financiële markten zijn op dit moment in de ban van de onzekerheid die er heerst rondom de groei van de wereldeconomie. Tijdens de afgelopen weken zijn er verontrustende macrocijfers gepubliceerd die laten zien dat de economische groei begint terug te vallen. Ook centrale banken lijken op zoek te zijn naar ‘veiligere havens’.

De edelmetalen zijn in een vergeethoekje terecht gekomen. GOUD en zilver wisten te vlammen tijdens het eerste deel van 2016, maar daarna zijn beide edelmetalen weer teruggevallen. En ook op dit moment weten GOUD en zilver nog niet te verrassen. En dat is eigenlijk wel bijzonder, want gezien de instabiliteit op de financiële markten zou je denken dat beleggers vluchten richting de veilige havens. En beide edelmetalen hebben in het verleden bewezen dat ze uitstekend kunnen fungeren als ‘veilige haven’.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs