EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
76
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
44
kliks
32
kliks
Bron: Biflatie.nl
28
kliks
26
kliks
Bron: Investing.com
25
kliks
Bron: GoldRepublic
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zaterdag 17 augustus 2019

Column: De GOUDstandaard terug?

John Maynard Keynes zei eens dat de GOUDstandaard een ‘barbaarse reliek’ is, omdat het overheden de mogelijkheid ontneemt om bij te sturen in tijden van crisis. Onder een GOUDstandaard is de waarde van het geld gekoppeld aan een vaste hoeveelheid GOUD, met als gevolg dat overheden en centrale banken weinig speelruimte hebben om de economie te stimuleren.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

GOUDprijs na een jarenlange “stagnatie” weer flink opgelopen

Sinds de Bank of International Settlements eind maart j.l. had besloten om het risico van GOUD als reserve op de balans der centrale banken te ‘upgraden’ naar “nul” (Basel III), is de GOUDprijs na een jarenlange “stagnatie” weer opgelopen. Immers, centrale banken kunnen nu GOUD weer tegen de marktprijs op hun balans plaatsen. De vraag steeg en joeg de GOUDprijs op zonder dat daarop opnieuw een ‘bounce back’ van de zgn. bullion banks volgde. Tegen de sterk gestegen vraag naar fysiek GOUD bleek de COMEX futures beurs kennelijk niet opgewassen gezien de risico’s van een te beperkt aanwezige GOUDopslag.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

Muntoorlog zet markten op scherp

De handels- en muntoorlog tussen de VS en China heeft deze week wereldwijd de markten in rep en roer gezet. Wat is de stand van zaken en wat wordt de volgende stap?

De handels- en muntoorlog tussen de VS en China heeft deze week wereldwijd de markten in rep en roer gezet. Wat is de stand van zaken en wat wordt de volgende stap?

Langetermijnrentes op een historisch dieptepunt, aandelenmarkten die klappen krijgen, de GOUDprijs op het hoogste peil in zes jaar en een olieprijs die sterk terugvalt. De financiële en grondstoffenmarkten hebben een bewogen week achter de rug.

[...]

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

GOUDprijs voor het eerst in zes jaar boven 1.500 dollar per ounce

De escalatie van de handelsoorlog tusen de VS en China heeft de GOUDprijs boven 1.500 dollar per ounce doen stijgen.

De escalatie van de handelsoorlog tusen de VS en China heeft de GOUDprijs boven 1.500 dollar per ounce doen stijgen.

De agressieve renteverlagingen van drie centrale banken uit het Verre Oosten hebben donderdag de bezorgdheid over de groeivooruitzichten van de wereldeconomie aangewakkerd en de beleggers doen vluchten naar veilige havens. Daardoor steeg de GOUDprijs voor het eerst sinds 2013 boven de grens van 1.500 dollar per ounce. Het edelmetaal werd dit jaar al 17 procent duurder.

[...]

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

Waarom GOUD opeens zo duur werd

GOUD koerste sinds maart 2013 niet zo hoog. De snelle waardestijging dit jaar verraste marktvorsers totaal. „Er is nóg meer onzekerheid voor beleggers bijgekomen.”

[...]

Lees verder op de Telegraaf
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs