EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 551 tot 555
Geplaatst op: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met goud"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de goudaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door goud te kopen, zeker nu de GOUDPRIJS naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

ā€œGoud kan onder de 1000 dollar zakkenā€

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor goud. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de GOUDPRIJS voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

ā€˜Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar goud als belegging om te diversifiĆ«ren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijkā€™, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Griekenland en China maken beleggers wantrouwig, maar GOUDPRIJS profiteert niet

Nederlandse beleggers zijn onder meer door de perikelen rond Griekenland minder optimistisch over de beurs. In tijden van onzekerheid kiezen beleggers soms voor goud als veilige luchthaven, maar professionele speculanten doen dat momenteel juist niet.Ā 

Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiƫle markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Beleggers gokken op verdere daling GOUDPRIJS

Hedgefondsen hebben voor het eerst per saldo een shortpositie ten opzichte van goud ingenomen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond.

Hedgefondsen hebben voor het eerst per saldo een shortpositie ten opzichte van goud ingenomen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond.

De shortpositie geeft aan dat er in doorsnee wordt gegokt op een verdere daling van de GOUDPRIJS. Die zakte vrijdag naar het laagste punt sinds 2010 en ging in juli al bijna elke dag omlaag. Daarmee is deze maand op weg om de slechtste te worden voor het edelmetaal sinds juni 2013.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Goud en zilver report (Week 29)

De GOUDPRIJS zakte de afgelopen week van €1.047,21 naar €1.001,41 per troy ounce (-4,37%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,43 naar €430,27 ging (-2.,53%). Begin deze week kwamen de prijzen van beide edelmetalen onder druk te staan door grote verkooporder op de goudmarkt, waardoor de koersen onder een belangrijk steunniveau zakten.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs