Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: De koopkracht van goud

Een veel gebruikt argument tegen het bezit van goud is dat de prijs van het edelmetaal zeer volatiel is. De GOUDPRIJS is immers onderhevig aan tal van invloeden, zoals veranderingen in de wisselkoers, uitspraken van centrale banken, macro-economische cijfers en politieke gebeurtenissen. Voeg daar de miljarden aan speculatief vermogen bij en je begrijpt waarom de prijs van het edelmetaal soms sterk op en neer kan bewegen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zwak banencijfer stuwt GOUDPRIJS hoger

De GOUDPRIJS steeg vrijdagmiddag als gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de Verenigde Staten. In de maand mei kwamen er slechts 138.000 nieuwe banen bij, terwijl analisten rekende op een banengroei van 181.000. De prijs van goud ging met 0,8% omhoog en staat op het moment van schrijven op $1.277 per troy ounce, het hoogste niveau in vijf weken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

De waarde van goud volgens Deutsche Bank

De GOUDPRIJS lijkt al meer dan drie jaar gevangen te zitten in een bandbreedte van ongeveer $1.100 tot $1.300 per troy ounce, ondanks het feit dat centrale banken met hun stimuleringsprogramma’s vandaag de dag meer geld in de economie pompen dan ooit tevoren. Ook de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en tussen de Westerse wereld en Rusland lijken geen impact te hebben op de prijs van het edelmetaal.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Column: Bitcoin of goud?

Vijf maanden geleden was een troy ounce goud meer waard dan een bitcoin, maar nu is de virtuele munt bijna twee keer zo duur als het edelmetaal. Hoe kan het dat de prijs van Bitcoin verdubbelt, terwijl de GOUDPRIJS tussen de $1.200 en $1.300 per troy ounce blijft schommelen?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 26 mei 2017

Nieuwe GOUDPRIJS fixing blijft problematisch

De nieuwe elektronische GOUDPRIJS fixing die twee jaar geleden werd ingevoerd verloopt nog steeds problematisch, zo meldt Reuters. Er wordt nog steeds te weinig goud verhandeld op dit nieuwe platform, met als gevolg dat de volatiliteit te hoog blijft. Dat brengt onzekerheid met zich mee voor handelaren, producenten en afnemers, die contracten afsluiten op basis van deze referentieprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$