Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 41 tot 45
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 juni 2017

'Dikke vinger' zet GOUDPRIJS licht lager

De GOUDPRIJS heeft maandag een opvallende daling gemaakt nadat een enorme verkooporder werd gedaan. Analisten vermoeden dat een handelaar een fout maakte, een zogeheten 'dikke vinger'.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 juni 2017

GOUDPRIJS maakt duikeling na plotselinge verkooporder

De GOUDPRIJS maakte vanmorgen om negen uur een duikeling van meer dan één procent, nadat er opeens een ongebruikelijk grote hoeveelheid goud op de termijnmarkt werkt aangeboden. In ene minuut tijd werd er opeens voor 1,8 miljoen troy ounce aan edelmetaal verhandeld, een piek waar zelfs de Brexit en de overwinning van Trump niet aan konden tippen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: De koopkracht van goud

Een veel gebruikt argument tegen het bezit van goud is dat de prijs van het edelmetaal zeer volatiel is. De GOUDPRIJS is immers onderhevig aan tal van invloeden, zoals veranderingen in de wisselkoers, uitspraken van centrale banken, macro-economische cijfers en politieke gebeurtenissen. Voeg daar de miljarden aan speculatief vermogen bij en je begrijpt waarom de prijs van het edelmetaal soms sterk op en neer kan bewegen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zwak banencijfer stuwt GOUDPRIJS hoger

De GOUDPRIJS steeg vrijdagmiddag als gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de Verenigde Staten. In de maand mei kwamen er slechts 138.000 nieuwe banen bij, terwijl analisten rekende op een banengroei van 181.000. De prijs van goud ging met 0,8% omhoog en staat op het moment van schrijven op $1.277 per troy ounce, het hoogste niveau in vijf weken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

De waarde van goud volgens Deutsche Bank

De GOUDPRIJS lijkt al meer dan drie jaar gevangen te zitten in een bandbreedte van ongeveer $1.100 tot $1.300 per troy ounce, ondanks het feit dat centrale banken met hun stimuleringsprogramma’s vandaag de dag meer geld in de economie pompen dan ooit tevoren. Ook de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en tussen de Westerse wereld en Rusland lijken geen impact te hebben op de prijs van het edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$