EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: donderdag 30 januari 2020

Is $2000,- de volgende etappe voor goud?

De GOUDPRIJS noteert op moment van schrijven rond het niveau van $1580,- per troy ounce (31,1 gram). Dat goud een safe haven is, is een open deur intrappen natuurlijk. Maar de uitbraak van het Coronavirus in China en meer dan een dozijn andere landen levert weer eens het bewijs. Wanneer beleggers wereldwijd zich onzeker voelen over de toekomst, kopen ze (meer) goud. Die onzekerheid kan dan voortvloeien uit: angst voor een economische recessie. Geopolitieke spanningen. Turbulenties op monetair gebied. Of zoals sinds een week of wat een mogelijke pandemie. Die hoe dan ook repercussies zal krijgen voor de (wereld)economie. De aandelenmarkten waren reeds geprijsd voor perfectie, en dan is het minste slechte nieuws een aanleiding om te verkopen. Bekomen winsten binnen te halen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 12 januari 2020

2019 was het beste jaar voor goud: is investeren nog altijd verstandig en wat zijn je andere opties?

De GOUDPRIJS steeg vorig jaar met maar liefst 18 procent. Dat maakte van 2019 het beste goudjaar sinds 2010. Voor dit jaar worden eerder magere resultaten verwacht. Is het edelmetaal nog altijd een ‘veilige haven’ voor beleggers? En wat zijn andere opties voor je geld, buiten het spaarboekje? We vroegen het aan onze experts.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 10 januari 2020

Goldman Sachs en ABN AMRO over de GOUDPRIJS in 2020

Zowel Goldman Sachs als ABN AMRO verwachten dat de GOUDPRIJS in 2020 naar de....

Lees verder op Doijer & Kalff sinds 1825
Geplaatst op: donderdag 9 januari 2020

Goud in trek: Tot welk niveau gaat de GOUDPRIJS stijgen?

Een nieuw decennium, een nieuw geluid? Aan de hand van de vele voortekenen is dit decennium al ruimschoots ingeluid! Nooit eerder vertoonde schuldgroei, ‘uitzinnige’ uitholling van onze koopkracht via een ongebreidelde verruiming van de geldmarkt, manipulaties en machinaties op de edelmetaalmarkt alsmede het stimuleren van een ‘feel good feeling’ op de beurs en de vastgoedmarkt bepalen vooralsnog in hoge mate het huidige marktbeeld.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 8 januari 2020

2020: Goud en Crypto of toch liever aandelen? (deel 3 van 3)

Na aandelen besproken te hebben (deel 1) en crypto (deel 2) sluiten we af met een ‘schitterend’ einde. Schitterend omdat dit één van de talrijke eigenschappen is van goud. In de vorm van juwelen dan. Er bestaat een oud adagium omtrent het gele edelmetaal dat stelt: zo de dollar gaat, zo gaat goud. In de tegengestelde richting dan wel. De reden is eenvoudig. Een lagere dollarkoers en dus een lagere GOUDPRIJS maakt het edelmetaal goedkoper in andere munten. Sinds midden 2018 is er echter iets ongewoons aan de hand. De GOUDPRIJS stijgt, terwijl ook de dollar in waarde toeneemt. Dat kunt u op deze grafiek zien.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs