Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

GOUDPRIJS van 2000 dollar is nog steeds mogelijk”

In tegenstelling tot voorspellingen dat de prijs van goud alleen maar verder zal dalen, zegt Capital Economics te verwachten dat de GOUDPRIJS uiteindelijk uit zal komen op 2000 dollar per ounce. ‘Veel van de recente headlines waren gericht op de negatieve implicaties van de stijgende dollar’, zei Julian Jessop, hoofd commodities research bij Capital Economics. ‘Daarbij wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat de GOUDPRIJS zich bijzonder goed staande heeft weten te houden ondanks de stijging van de dollar.’

‘De veerkracht van het edelmetaal is bijzonder veelbelovend voor de vooruitzichten van het edelmetaal wanneer de focus weer komt te liggen op de meer ondersteunende factoren’, meldde Jessop in een note. Vorige week daalde de GOUDPRIJS met zo’n 1 procent naar iets boven de 1150 dollar per ounce, terwijl de dollar (ICE dollar index) zo’n 2,6 procent was gestegen over dezelfde periode.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

GOUDPRIJS maakt opmerkelijke beweging

De GOUDPRIJS zakte op 17 maart met een enorme duik naar beneden en zocht het laagste punt op sinds 5 november 2014. Toen noteerde de GOUDPRIJS $1.142,00 per troy ounce. Het laagste niveau voor 5 november 2014 dateert 23 april 2010 toen een troy ounce goud voor $1139.50 verhandeld werd.

De GOUDPRIJS raakte vandaag de $1.143,90 aan om vervolgens net zo hard weer te herstellen. Al langere tijd staat de GOUDPRIJS onder enorme druk door positivisme uit Amerika en uitzicht op een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. Ook de sterke dollar zet de anti-dollar, het goud, onder een neerwaartse druk.

Uitgedrukt in euro’ s doet de GOUDPRIJS het zeker niet slecht. Een troy ounce wordt verhandeld voor € 1.086,50. Dit komt door de zwakke euro ten opzichte van de dollar.

Ook Zerohedge merkte de vreemde koersbeweging op en zei er het volgende over:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Valt GOUDPRIJS terug naar $ 1.000? Dat kan!

Na een zeer sterk begin van 2015 heeft de GOUDPRIJS alle winst al weer prijsgegeven. Fundamenteel blijft het plaatje kloppen voor een hogere GOUDPRIJS op lange termijn maar op korte termijn zit een daling naar $ 1.000 of zelfs nog lager er nog steeds in, aldus Jesse Colombo van Forbes.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

GOUDPRIJS: Wat hebben de Fed en de ECB afgesproken?

Gaat de GOUDPRIJS zakken onder de $1.000 door rentebesluiten van de Fed?

De ECB en de Fed lijken hun rollen volledig te hebben omgedraaid. Waar Draghi volledig los gaat, lijkt Yellen steeds strikter te worden. De euro zakt steeds dieper weg ten opzichte van de dollar die nu zelfs door het dak van 100 punten is geschoten op de dollar index. Hoe zal de GOUDPRIJS hierop reageren?

[...]

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 13 maart 2015

Is maart een goede maand om goud te kopen?

We weten dat de GOUDPRIJS in het najaar meestal stijgt, omdat de markt dan aantrekt door seizoensgebonden vraag vanuit India. Maar hoe presteerde goud de afgelopen decennia in de eerste maanden van het jaar? Casey Research maakte een grafiek van de gemiddelde ontwikkeling van de goudkoers per maand en dat ziet er als volgt uit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$