Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 621 tot 625
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Eerste koopsignaal goud sinds 2009

Er is een belangrijk koopsignaal gesignaleerd voor goud. Maar voor je je kluis begint vol te stoppen met goudbaren, het is een lange termijn koopsignaal. Het kan dus nog even duren vooraleer de markt dit door heeft. Maar dit signaal zien we slechts om de paar jaren.

De MACD-indicator is een technische indicator die het momentum meet. Dit momentum bepaalt of een actief overkocht of oververkocht is. Op onderstaande grafiek zie je de maandelijkse GOUDPRIJS sinds 2005. Bij de rode pijltjes geeft de MACD-indicator een verkoopsignaal, bij de groene pijltjes een koopsignaal.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Beleggers kopen Goud door rentestanden

Beleggers Kopen Goud door gewijzigde Rentestanden 11 februari 2015 in Goud

Beleggers Kopen Goud door de lage en negatieve rentestanden.  Bloomberg stelt dat Zwitsers goud kopen alternatief voor spaargeld. Volgens Vontobel Holding, een Zwitserse bank en vermogensbeheerder, stijgt de interesse in goud onder beleggers en staan de participaties in goud gedekte fondsen het hoogste punt sinds oktober van vorig jaar.

De GOUDPRIJS is dit jaar met ruim 4% gestegen ondanks de sterkere Amerikaanse Dollar op basis van vooruitzichten op een renteverhoging in de VS. De mogelijkheid dat Griekenland de Euro verlaat in combinatie met de kans dat het conflict in Oekraïne zal uitgroeien heeft de vraag naar goud als safe haven laten groeien. Daarnaast heeft d Zwitserse Centrale Bank hanteert per 22 januari 2015 een negatieve rente van 0,75% op en aantal deposito’s. Hierdoor is het voor investeerders interessanter om een deel van het geld om te zetten in goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

GOUDPRIJS daalt slechts in 22 % van de tijd

De GOUDPRIJS piekte in 2011 net boven $ 1.920 maar het duurde tot september 2011 vooraleer de echter daling werd ingezet. In het eerste kwartaal 2013 was het hek helemaal van de dam en crashte de GOUDPRIJS pas echt. Maar ondertussen beweegt de GOUDPRIJS opnieuw zijwaarts.

Het lijkt voor veel beleggers alsof de GOUDPRIJS alleen maar daalt. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt (zwarte lijn) ziet dat de daling in feite plaatsvond tussen september 2012 en april 2013. Met andere woorden sinds 2011 daalde de GOUDPRIJS maar gedurende 9 maanden.

Goud Kopen

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Goud ano 2015

Beleggen in Goud ano 2015 09 februari 2015 in Goud

Beleggen in Goud is veel besproken maar er zijn maar weinig beleggers met een fysieke positie in goud. Toen de GOUDPRIJS topte in 2011 was er geen krant zonder een artikel over goud. De laatste 3 jaar komt goud alleen in de schijnwerpers als de prijs in enkele dagen hard onderuit gaat. Volgens onze mening natuurlijk onterecht.

Beleggen in Goud, lees goud als onderdeel van een beleggingsportefeuille, biedt de belegger evenwicht in zijn portefeuille. Eigenlijk is goud een verzekering tegen onrust in het monetaire systeem. De Euro heeft de laatste 6 maanden zo’n 18% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Inmiddels staat de wisselkoers van de EUR/USD op 1,13.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Weer correctie in de GOUDPRIJS

Na een veelbelovende doorbraak van $ 1300 per ozs en in euro’s € 37.000 per kg, moest goud afgelopen week flink aan het gewonnen terrein inboeten. Banencijfers uit de VS werden zeer goed ontvangen en dit resulteerde in een sterkere dollar en een daling van de GOUDPRIJS. Meteen werden long-posities in goud afgebouwd waardoor de tik naar beneden, bijna zoals gebruikelijk, groter werd.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$