Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 621 tot 625
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

GOUDPRIJS verder onder druk

De GOUDPRIJS daalde dinsdag tot het laagste peil in drie maanden en is bezig met de langste verliesreeks in bijna twee jaar.

De prijsdruk komt voort uit een sterkere dollar en speculatie op een eerder dan verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, vanwege de aantrekkende economie.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

GOUDPRIJS zal stijgen naar $1550

GOUDPRIJS richting $1500 tot $1600 binnen 3 jaar 09 maart 2015 in Goud

GOUDPRIJS heeft de laatste jaren last van een negatief sentiment. De daling in de GOUDPRIJS sinds 2011 van ruim 38% heeft de belangstelling onder beleggers negatief beïnvloed. Analist Francisco Blanch van Bank of Amerika Merrill Lynch verwacht dat de GOUDPRIJS in de loop van dit jaar onder druk kan komen te staan wanneer de FED de rente zal verhogen. Blanch denkt dat de GOUDPRIJS de komende drie maanden een neerwaarts risico heeft en dat we het niveau van $1100 per troy ounce kunnen gaan zien. Maar over een periode van 2 tot 3 jaar verwacht Blanch een verbetering van het sentiment voor goud gekoppeld aan een hogere prijs.

De analist geeft aan dat de winst van januari verloren is gegaan door de sterkere Dollar. De Dollar steeg in verband met de verwachte renteverhoging door de FED. Blanch baseert zijn positieve visie voor goud op lange termijn op 2 factoren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 7 maart 2015

GOUDPRIJS en Euro omlaag na sterk banencijfer

GOUDPRIJS en Euro omlaag na sterk banencijfer VS 06 maart 2015 in Goud

GOUDPRIJS en Euro zijn vandaag sterk gedaald na bekendmaking van de werkgelegenheidscijfers in de VS. Volgens een meting van CNN Money was de gemiddelde verwachting dat er 235.000 banen bij kwamen in de VS. Het werkelijke cijfers was een stuk beter. In totaal kwamen er in februari 295.000 banen bij. Het werkeloosheidspercentage daalde naar 5,5%.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Aanbod sloopgoud ook in 2015 beperkt

Het aanbod van sloopgoud zal dit jaar niet veel hoger zijn dan in het afgelopen jaar, zo schrijft de Boston Consulting Group in een rapport voor de World Gold Council. Het consultancybureau deed onderzoek naar de markt voor sloopgoud en concludeerde dat het aanbod sterk beïnvloedt wordt door enerzijds de GOUDPRIJS en anderzijds de toestand van de wereldeconomie. Op basis van deze indicatoren oordeelt de Boston Consulting Group dat het aanbod van sloopgoud ook dit jaar relatief laag zal uitvallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

De dubbele goudstandaard van De Nederlandse Bank

In december 2014 berichtte het Financieel Dagblad (FD) dat De Nederlandse Bank (DNB) €4,8 miljoen schadevergoeding moest betalen aan het pensioenfonds voor de Vereenigde Glasfabrieken (SPVG).

De rechter oordeelde dat DNB het pensioenfonds niet had mogen verplichten om zijn beleggingen in goud af te bouwen. Het FD wist te melden dat de SPVG zijn belang in goud in 2009 vergrootte tot 13%. Hierbij achterwege latend dat de GOUDPRIJS sterk was gestegen en dat de goudpositie van het pensioenfonds niet per se door aankoop was verkregen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$