Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 696 tot 700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

GOUDPRIJS eindelijk door kaap van 1.200 dollar?

Enkele dagen geleden zag het er nog naar uit dat de GOUDPRIJS met groot geweld door de kaap van 1.200 dollar zou breken. Eens te meer was er aanvankelijk echter weer sprake van vals alarm, want van een overtuigende doorbraak is nog altijd geen sprake. Of die definitieve doorbraak er in de komende dagen zal komen, moet nog afgewacht worden. Voorlopig lijkt het goud te kunnen standhouden boven 1.200 dollar.

Het is dus tot dusver opnieuw een frustrerend jaar geweest voor beleggers in goud, op de eerste plaats voor beleggers in goudmijnen. Nochtans werd een veelbelovende start genomen, in de eerste weken van dit jaar leek de GOUDPRIJS onderweg naar 1.400 dollar. Maar onderweg werd het goud een halt toegeroepen en de GOUDPRIJS viel tenslotte terug tot een bodem rond 1.150 dollar per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de GOUDPRIJS een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de GOUDPRIJS heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Nouriel Roubini belegt niet in goud, spijtig voor hem

De GOUDPRIJS leek te blijven ‘hangen’, van het herstel dat sommige analisten hadden verwacht was per saldo tot en met gisteren nog niets in huis gekomen. In het beste geval was het goud aan het uit bodemen, in het slechtste geval lag de bodem nog onder de huidige niveaus. Zo luidde alleszins de visie van de meeste analisten.

Goud, zilver, platina, palladium…, enzovoort konden als groep van de edelmetalen voorlopig geen vuist meer maken. Zelfs onze goede vriend Nouriel Roubini, die niet vies is van wat doemdenkerij, liet nochtans weinig ruimte voor een opwaartse beweging bij de edelmetalen. De combinatie van het doembeeld van een extreemlinkse regering in Griekenland met slecht economisch nieuws uit China gaf de GOUDPRIJS gisteren echter weer vleugels.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Repatriering Goud nieuwe trend in 2015?

Repatriëring van Goud wordt de trend 10 december 2014 in Goud

Repatriëring van Goud lijkt de trend te worden. Eerst Duitsland in 2013, het referendum in Zwitserland, Nederland dat in alle stilte 122,5 ton goud terug haalde, nu mogelijk België en Oostenrijk dat in mei dit jaar een audit op de goudvoorraad liet verrichten. Gaat goud weer een grotere rol krijgen in het monetaire systeem?

De goudvoorraad van België was eind jaren 80 best aanzienlijk. Het land het in die tijd zo’n 1303 ton goud aan reserves. Tussen 1998 en 2000 heeft de Centrale Bank van België 1000 ton verkocht tegen een  GOUDPRIJS van gemiddeld $300. De laatste verkoop dateert uit 2005. In dat jaar verkocht de Centrale Bank 30 ton goud van de goudvoorraad van België. Het land heeft momenteel een goudvoorraad van 227,5 ton en het meeste van dit goud ligt opgeslagen bij de Bank of England. Goud maakt in België ongeveer 34% uit van de totale reserves.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren GOUDPRIJS

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDPRIJS door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$