Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

3e renteverhoging Fed is startsignaal voor rally in … Goud!

Tegen alle verwachtingen in was het de GOUDPRIJS die het meeste profiteerde van de 3e renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit was weer een klassiek geval van ‘Sell the rumor, buy the news’ waarbij beleggers goud verkochten in de aanloop naar de renteverhoging, maar het gele edelmetaal kochten bij de effectieve uitvoering.

Hoe komt dat?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Goud opnieuw aan de vooravond van een grote gebeurtenis

De meeste van ons die de GOUDPRIJS volgen zullen dat voornamelijk doen in euro’s of in dollars. Zo nu en dan kunnen we in deze valuta’s een uitschieter naar boven of een diepe duikeling naar beneden waarnemen, maar het echte spektakel blijft helaas uit. Nog minder spectaculair wordt het voor diegene die de GOUDPRIJS volgt in SDR – de Special Drawing Right. Wie de GOUDPRIJS volgt in SDR krijgt daarentegen een ‘reëler’ zicht op de ontwikkeling van de GOUDPRIJS. De SDR is een mandje van valuta’s te weten de euro, de Amerikaanse dollar, yen, het Britse pond en sins kort ook de yuan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

De zilverprijs kan ieder moment opnieuw omhoog knallen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de zilvermarkt. Nadat de goud- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de GOUDPRIJS terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: GOUDPRIJS binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de GOUDPRIJS binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel goud kopen, terwijl het aanbod van goudmijnen vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van goud verder toenemen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jim Rickards: Dit is waarom de GOUDPRIJS richting de $10.000 zal gaan

Al eerder is aangetoond dat de GOUDPRIJS zich steeds minder aantrekt van de beweging van de dollar en de rentewijzigingen van de Fed. Er zijn andere factoren die de GOUDPRIJS in beweging zetten, waarbij ‘vraag en aanbod’ steeds meer invloed krijgt op de GOUDPRIJS.

Maar dit is volgens Rickards niet dé reden waarom goud in de toekomst voor $10.000 per troy ounce over de toonbank zal gaan. Jim houdt er een interessante rekensom op na waarmee hij uitkomt om 10 ruggen voor een ounce goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$