Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 741 tot 745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Biedt goud bescherming in geval van bail in?

Met de GOUDPRIJS wil het eens te meer niet lukken, het Zwitserse ‘nein’ in het referendum van vorige week is geen goed nieuws voor de edelmetalen. Zowel goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort moeten opnieuw een toontje lager zingen. Het tijdstip voor de grote uitbraak van goud & co is zeker nog niet aangebroken.

De vraag is natuurlijk wanneer die uitbraak er dan wel zou kunnen komen. Sommige analisten wijzen in dat verband naar mogelijk toekomstige onrust op de financiële markten naar aanleiding van het volledig uit de hand lopen van het schuldenprobleem. Dat probleem zou wel eens de rechtstreekse aanleiding kunnen worden voor de confiscatie van ons spaargeld.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Willem Middelkoop: De weg naar een globale goudstandaard is reeds ingeslagen

Het valt momenteel aan de GOUDPRIJS niet af te lezen, maar goud is aan een enorme “comeback” bezig. Rusland en China kopen op opvallend agressieve wijze openlijk goud op. India wordt momenteel geconfronteerd met een gigantische vraag naar goud dat zelfs leidt tot grote tekorten op de handelsbalans.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

GOUDPRIJS weer boven de $1.200

De GOUDPRIJS noteert weer boven de $1.200 per troy ounce, na een flinke daling tot onder de $1.150. We zetten wat nieuws voor u op een rijtje.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Resultaat goudreferendum: Iedereen heeft het fout volgens Peter Schiff

Er is al veel inkt gevloeid over het goudreferendum in Zwitserland. De Zwitsers stemden tegen, wat algemeen als negatief gezien wordt voor de prijs van goud. Maar econoom Peter Schiff heeft een radicaal andere visie.

Gisteren konden de Zwitsers kiezen of hun centrale bank verboden werd goud te verkopen, minstens 20% van haar reserves in goud zou moeten aanhouden en al haar goud in Zwitserland zou moeten bewaren. Algemeen werd aangenomen dat een ja-stem de centrale bank zou verplichten om goud te kopen en dus positief zou zijn voor de GOUDPRIJS.

77% van de kiezers stemden tegen. Maar geen paniek: Peter Schiff vindt dit op lange termijn juist positief voor goud. Het vertrouwen in de Zwitserse frank als vluchthaven in tijden van crisis wordt zo verder ondermijnd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zilverprijs stijgt ruim 11% Intraday

De zilverprijs daalde vanochtend nadat de het Zwitserse Referendum over Goud niet was aangenomen. De opkomst lag iets onder de 50% en van de stemmers bleek maar 22% voor te hebben gestemd. Afgelopen vrijdag daalde de zilverprijs al ruim 4,5% en sloot de week af op $15,47 per troy ounce. Ook de GOUDPRIJS daalde stevig van $11,94,20 naar $1167,10. Een daling van ruim 2,2%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$