Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 751 tot 755
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Bullish goud? Daar zijn 6 redenen voor!

Nog nóóit heeft de GOUDPRIJS zo hoog gestaan als op donderdag 8 september. Op die dag is een ounce van het edele metaal bijna 2 000 USD waard – we hebben het bedrag naar boven afgerond. Tegenwoordig moet je al goed uitkijken als je koersen wil tegenkomen die boven 1 200 USD per ounce uitsteken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

BREAKING: De GOUDPRIJS steeg afgelopen nacht even 22 %

Wat is het tegenovergestelde van een flash crash? Een flash melt-up?

Volgens sharelynx Gold en goud kenner Dan Popescu zijn de algoritmes op de goudmarkt helemaal doorgedraaide afgelopen nacht. Een half uur na de sluiting van de Comex steeg de GOUDPRIJS van $ 1.200 naar $ 1.466,38 – een stijging van bijna $ 270 of 22 % om daarna weer even snel terug te vallen naar $ 1.200.

Goudkevers op sites als NetDania, iFeed & eSignal datafeeds en op websites als USAGold en Bulliondesk zagen de GOUDPRIJS omhoog schieten minuut na minuut zodat de prijsbeweging echt leek. Wat er precies aan de hand was, kan niemand tot op heden zeggen. Het was wel opvallend dat goudmijnen en de zilverprijs niet meededen in deze melt-up.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering goudmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de GOUDPRIJS een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de goudmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke goudmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de goudsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de GOUDPRIJS eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de Fed. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de GOUDPRIJS inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

GOUDPRIJS onder kostprijs Goud

Kostprijs van Goud ligt boven de huidige GOUDPRIJS van bijna $1200 per troy ounce. In juli van 2014 gaf de CEO van Randgold Resources al dat de sector niet winstgevend kan zijn bij een GOUDPRIJS die lager staat dan $1300 voor een troy ounce. In de jaren negentig was een soortgelijke situatie aan de hand. Het aanbod nam af en de GOUDPRIJS schoot omhoog. De gemiddelde concentratie van goud in de grond in aan het afnemen van 2,6 gram per ton naar bijna 1 gram per ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$