Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 826 tot 830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Capitulatie goudmijnen achter de rug

De Amerikaanse economie doet het goed; ze creëert gemiddeld 200.000 jobs per maand, de werkloosheid daalt, de economie is de 3e meest competitieve ter wereld en de groei ligt het hoogste van de meeste westerse landen. De keerzijde is echter de sterke dollar. Deze sterke dollar zet druk op de olieprijs en de GOUDPRIJS (en dus ook de goudmijnen).

Ook in 2011 zagen we dit al eens gebeuren. De vrees voor een groeivertraging in China en Europa zorgde voor een sterke dollar. Maar stimulansmaatregelen zorgde er voor dat de economische groei in deze werelddelen opnieuw aantrok.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Deze verschrikkelijke trend kan prijsmanipulatie goud en zilver stoppen

Is het Ebola virus in staat het monster te verslaan dat de GOUDPRIJS al meer dan een jaar onderdrukt? Welke impact kan dit virus hebben op de GOUDPRIJS en de goudmijn aandelen?

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 21 oktober 2014

Verschuiven van grote goudprojecten versterkt positie van goede juniors

Hoewel goudproducenten met de huidige bedrukte GOUDPRIJS nog altijd geld verdienen, investeren ze significant minder in nieuwe projecten. De afgelopen 2 jaar zijn meerdere projecten naar achteren geschoven, of zelfs tijdelijk opgeschort, vanwege een verslechterende kosten/ baten afweging als gevolg van de lage GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

India gaat (tijdelijk) vraag naar goud opdrijven. Doe daar je voordeel mee!

Volgens MineWeb is de goud gezakt naar 1 237,80 USD per ounce verleden vrijdag. Toch hebben goudbeleggers niets te vrezen: de GOUDPRIJS ziet er nog steeds robuust uit – ook al wordt de euro steeds zwakker:”We verwachten dat de volatilitiet op de aandelenmarkt zal aanhouden deze week.”

Het probleem dat MineWeb aanhaalt, is namelijk dat de economische groei sterker moet toenemen om een catastrofe te vermijden. Aandelenmarkten zullen dus binnenkort een tegenovergesteld karakter vertonen:”Is dat slecht nieuws voor goud en zilver? Traditioneel gezien wel… voordat de metalen werden gezien als een middel om zich in te dekken tegen waardeverminderingen of deflatie.”

De site meent dat de zogenaamde credit crunch de GOUDPRIJS heeft doen zakken met 20%. Maar, nadien is de koers wel 92% hoger uitgekomen:”De vraag is dus of we nu al de 20%-daling hebben gehad. Zijn we prijsstijgingen op het spoor?”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Wie heeft er belang bij om de goudmarkt te veranderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wie heeft er in hemelsnaam belang bij om de goudmarkt op zijn kop te zetten? Want dat die goudmarkt gemanipuleerd wordt staat als een paal boven water. Bovendien wordt steeds duidelijker dat die manipulatie groter is dan tot dus ver aangenomen werd.

Het verhaal is bekend. Op regelmatige tijdstippen wordt via futures een grote hoeveelheid (papieren) goud op de markt gedumpt met de duidelijke bedoeling om de GOUDPRIJS te doen dalen. Wat uiteraard telkens dan ook lukt. Deze dumping van futures is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het goud niet meer van de grond raakt.

Veteran Bloomberg goud reporter Claudia Carpenter volgt de goudmarkt al vanaf 1999 en moet toegeven dat ze nog nooit een manipulatie op dergelijke schaal heeft gezien. Carpenter spreekt van een regelrecht schandaal en vraagt zich vertwijfeld af waarom nog niemand daadwerkelijk heeft ingegrepen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$